EKONOMİ - 05 Mayıs 2023 Cuma 14:00

EYT’liye bireysel emeklilik avantajı

A
A
A
EYT’liye bireysel emeklilik avantajı

Mayıs ayı boyunca 100 bin TL başlangıç kapitalini BES’e yatırarak sözleşme başlatan EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kazanıyor.

Garanti BBVA Emeklilik, EYT birikimini BES’te değerlendirenlere özel bir kampanya sunulacağını açıkladı. Mayıs ayı boyunca 100 bin TL başlangıç kapitalini BES’e yatırarak sözleşme başlatan EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kazanıyor. Yapılan açıklamaya göre; emekliler, sisteme yatırdıkları tutarlar için yüzde 30 devlet katkısından da hemen yararlanabiliyor. Ayrıca, BES’i olan müşteriler iyi yaşam platformu Sağlıklı Yaşa’da yogadan fitness’a, mindfullnes’tan sağlıklı beslenmeye kadar birçok etkinlikten ücretsiz şekilde faydalanıyor, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına yüzde 37’ye varan indirimlerle sahip olabiliyorlar. Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer “Garanti BBVA Emeklilik olarak genç EYT’lilerin ikinci emeklilik haklarını başlatmalarına destek oluyoruz. EYT ile emekli olanlar 9 Nisan itibarıyla emekli ikramiyelerini ve maaşlarını almaya başladı. Garanti BBVA Emeklilik olarak bu birikimlerini en doğru şekilde kullanmak isteyen EYT’liler için BES’te yeni fırsatlar sunuyoruz. Toplu parasını Bireysel Emeklilik sisteminde değerlendirmek isteyen EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kampanyamızdan yararlanabiliyor. Ek olarak yatırdıkları tutarın yüzde 30’u için devlet katkısı kazanıyorlar. Bunların yanı sıra katılımcılar BES’te birikimlerini hisse senedi, metaverse veya sürdürülebilirlik gibi çeşitli fonlarda değerlendirerek hem birikimlerinin değerini koruyabiliyor hem de fon getirilerinden daha çok kazanıyorlar. Böylece birikimleri güvenli bir yatırım aracında kazançlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İkinci emeklilik hakkını dijitalden başlatmak isteyen müşterilerimiz için de aylık ödeme tutarlarına göre ek fayda kazanabilecekleri kampanyalarımız da devam ediyor. Tüm EYT’lilere BES yaptırarak ikinci emeklilikleri için bugünden adım atmalarını ve geleceklerine yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.