YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2016 Cuma 11:06

TOFD Görele Şubesinden dostluk ve dayanışma gecesi

A
A
A
TOFD Görele Şubesinden dostluk ve dayanışma gecesi

Giresun’un Görele İlçesinde faaliyet gösteren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Görele Şubesi, dostluk ve dayanışma gecesi düzenledi.
Geceye AK Parti Giresun Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Giresun Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Birol Kardaş, engelli ve engeli aileleri katıldı.
Gecede engelliler adına konuşan TOFD Görele Şube Başkanı Asiye Divli, emeği geçen herkese teşekkür ederken, günümüzde engelli vatandaşlar için birçok engelin kalktığını bunların arasında gerek ulaşım araçlarında gerekse kurum ve kuruluşlarda engelliler için yapılan yeni düzenlemelerin oldukça memnun edici olduğunu söyledi.
Engellilerimizi daha iyi anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Divli, " Yarın başımıza ne gelecek bile biliyor muyuz? Onu için her sağlam bir engelli adayıdır. Bunu hiç unutmamız gerekiyor. Biz dernek olarak ilçe ve bölge sınırlarımız içinde yaşayan engelli hemşehrilerimizi kendimiz kadar önemseyerek çok yönlü hizmetler sunma çabasındayız. Tüm yaptığımız çalışmalarımızın amacı engelli bireyleri topluma kazandırmaktır. Kazandırırken de engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve istihdam alanlarını kullanabilmek, haklarını kazandırmak onları kendi ayakların üzerinde durabilmelerini sağlamaktır. Birçok engellilerimizi buraya getirmek isterdik ama bazı engellilerimiz engelleri nedeniyle evlerinde izlemeyi tercih ettikleri için o kadar verimli olamadık ama gelenlerden Allah razı olsun ” dedi.
Gecede açık artırmaya koyulan gümüş kaplama kemençeyi 5 bin TL’ye Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk’e kaldı. Öztürk aldığı kemençeyi AK Parti Giresun Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk’e vererek Gazi Meclise götürmesini istedi.
Yapılan konuşmaların ardından, derneğe yardım yapan kişilere plaket verildi. Bölge sanatçıları engellilere destek olmak için Erdal Güvendi, Ömer Can sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Gölcük Tabiat Parkı açıklaması Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gölcük Tabiat Parkı’nın işletme hakkının Bolu Belediyesinden feshedilmesi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bolu’da bulunan ve işletme hakkı Bolu Belediyesine verilen Gölcük Tabiat Parkı’na sözleşmenin Genel Müdürlüğümüzce hiçbir gerekçe gösterilmeden feshedildiğine dair çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasında 2012 yılından itibaren çeşitli tarihlerde yapılan 3 ayrı sözleşmeyle Gölcük Tabiat Parkı’nın işletme hakkı Bolu Belediyesine verilmiştir. Bolu Belediyesi ise alt işletmecilik hakkını her üç sözleşme kapsamında yapı ve tesislerin alt işletmeciliğini Boluspor’a devretmiştir. Sözleşmelerde alt işletmeci Boluspor ise kendisine verilen alt işletmecilik hakkı kapsamındaki yapı ve tesisleri bir başka alt işletmeciye verme hakkı bulunmamasına rağmen bahse konu sözleşmelerdeki yapı ve tesisleri sözleşme hükümlerine aykırı olarak 4 farklı kişiyle ikinci kez alt sözleşme imzalayarak alt işletmeciliğe verdiği tespit edilmiştir. Bu aykırılığın düzeltilmesi için defaten yapılan yazışmalara rağmen Bolu Belediyesi tarafından sözleşmeye aykırılık bulunan bu durumun düzeltilmesine yönelik her hangi bir işlem tesis edilmediği 18 Aralık 2023 tarihinde anlaşılmıştır. Yine Genel Müdürlüğümüzce bahse konu alanlarda defaten yapılan denetimlerde temizlik, bakım onarım, ücretlendirme, trafik sorunu, yanlış araç park ettirilmesi, geçici izinsiz yapı, seyyar satıcılık gibi hususlarda sözleşmeye aykırılıklara yönelik 25 adet tutanak düzenlenmiştir. Aykırılıkların giderilmesi için Bolu Belediyesine defaten uyarılar yazılmasına rağmen işlem yapılmamıştır. Gelinen bu süreçte 2024/1 sayılı yönerge hükümleri kapsamında her üç sözleşme Bakanlığımızca feshedilerek Bolu Belediyesi’ne yazılı olarak tebligat yapılmıştır. DKMP 9. Bölge Müdürlüğü Bolu İl Şube Müdürlüğünün 09.05.2024 tarihli yazısı ve eklerinde fesih gerekçeleri detaylı olarak açıklanmıştır. Buna rağmen, yapılan açıklamalarda ’sözleşmenin hiçbir gerekçe gösterilmeden siyasi gerekçelerle habersiz şekilde feshedildiği’ iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca Gölcük Tabiat Parkımızın ’halka kapatıldığı’ iddiası gerçek dışıdır. Parkımızın halka kapatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Bolu ilimizdeki Abant Gölü ve Yedigöller milli parklarında olduğu gibi vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edilecektir" denildi.