ÇEVRE - 23 Mart 2016 Çarşamba 13:20

20 dönümlük alan, İBB tarafından ağaçlandırdı

A
A
A
20 dönümlük alan, İBB tarafından ağaçlandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Haftası kapsamında karbon salınımına dikkat çekmek amacıyla, 20 dönümlük alan üzerine 'Karbon Ayak İzi Hatıra Ormanı' oluşturdu. Kısırkaya'da oluşturulan Hatıra Ormanı'na ilk ağaç dikimi, belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında, karbon salınımına dikkat çekmek amacıyla 'Karbon Ayak İzi Hatıra Ormanı' oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı tarafından, Kısırkaya Hayvan Bakımevi bölgesinde, 20 dönümlük alan üzerine oluşturulan Hatıra Ormanı'na ilk ağaç, belediye ekipleri tarafından dikildi. Ekipler ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, “Kıyametin kopacağını duyduğunuz anda elinizde bir fidan da olsa onu dikiniz’ Hadis-i şerif’inden hareketle fidanlarımızı dikiyoruz” dedi.

“20 DÖNÜMLÜK ALAN ÜZERİNE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
Orman Haftası’nda düzenlenen organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, “Bugün, Orman Haftası münasebetiyle İstanbul Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evimizin hemen yanında, İstanbul Büyükşehir Belediye’mize ait 20 dönümlük arazide ağaçlandırma faaliyeti yapıyoruz. Sabah, Büyükşehir Belediye’miz Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı, kendi personellerimizle yaptığımız ama asıl hedef olarak da karbon salınımı noktasında bilinçlendirme oluşturmak adına hedeflediğimiz bir çalışmadayız. Burada toplam 20 dönümlük bir araziye 2 bin civarında fidan dikimi hedeflendi. Bugün 500 fidanın toprakla buluşturulması programındayız” diye konuştu.

Ağaç dikimlerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Çakıroğlu, “Karbon ayak izi, iklim zirveleri yapıldı. Değişik toplantılar yapılarak iklim zirvesiyle alakalı birçok düşünce ortaya konulmuş oldu. Tabi iklim zirvesi yapılıyor, içerisinde birçok şey konuşuluyor ama vatandaşımız bununla ilgili ne kadar bilgi sahibi olabiliyor. İlgili olanlar yakından takip ediyorlar belki ama biraz daha vatandaş seviyesinde, özellikle iklim değişiklikleri ile alakalı, küresel ısınma ile alakalı faaliyeti olarak bu programı değerlendirebiliriz. Hani, Hadis-i Şerif'te de var ya, ‘Kıyametin kopacağını duyduğunuz anda elinizde bir fidan da olsa onu dikiniz’ sözünden hareketle bugün fidan dikim programındayız. Özellikle vatandaşlarımızın bahar dönemi, ağaç dikim dönemi, Orman Haftası, küresel ısınma, hepsini birbirine bağladığımızda bu hafta sonunu güzel değerlendirmelerini öneriyorum. Varsa en yakın fidancıdan bir iki fidan temin edip uygun bir alanda fidan dikimi yapmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

EMRAH KUŞ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.