GÜNDEM - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 11:51

2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? | 2018 kurbanlık fiyatları

A
A
A
2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? | 2018 kurbanlık fiyatları

2018 Kurban Bayramı tatili ne zaman, tatil kaç gün olacak, 9 gün olacak mı gibi sorular şu günlerde kurban bayramı tatili için plan yapmak isteyenlerin cevabını merakla beklediği sorular… Peki 2018 Kurban bayramı tatili ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde…

Vatandaşlar Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bütçelerine en uygun kurbanı seçme arayışına girdi. Bunun için pazarları dolaşmaya ve araştırmaya devam eden ve bütçesine en uygun kurbanlığı almak isteyen vatandaşların merak ettiği bir diğer konu da Kurban Bayramı tarihi hangi güne denk geliyor? Kurban Bayramı tatili çalışanlara 9 gün olacak mı? Toplam resmi tatil süresi ne kadar? gibi soruların yanıtları… İşte kurban bayramı tatiliyle ilgili merak edilenler, 2018 kurbanlık fiyatları ve uzmanlardan kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken öneriler..2018 kurban bayramı, 2018 kurban bayramı ne zaman, 2019 kurban bayramı tatili kaç gün, 2018 arefe günü, 2018 kurbanlık fiyatları 2018 kurban bayramı son durum

KURBANLIK SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kurban bayramına sayılı günler kala uzmanlar hastalıklı kurbanlıklara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanların yaptığı uyarıda; kurbanlıkların özürlü olmaması yani yürüyecek takatte, sağlıklı olması gerektiği vurgulanırken, kurban kesilirken de kurbanların nezaketle, güzel bir şekilde kurban kesme yerine götürülüp hijyene uygun olarak kesilmesi gerektiğini belirtiliyor.

2018 KURBAN BAYRAMI TARİHİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kurban Bayramı Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü ve Kurban Bayramı'nın ilk günü ise 21 Ağustos Salı günü. Buna göre, Kurban Bayramı 4 gün sürecek ve 24 Ağustos Cuma günü ile son bulacak. 

KIZILAY'DAN KURBAN BAYRAMI AÇIKLAMASI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:"Bu sene kurban hisse fiyatımız yurt içinde 750, yurt dışında ise 590 Türk lirası olacak. Operasyon neticesinde 3 bin 800 ton kurban payı elde etmeyi hedefliyoruz. Bunu da birer kiloluk hesapla 3 milyon 800 bin insana ulaştırmayı hedefliyoruz". açıklamasını yaptı.

Dini bayramlarımız arasında yer alan Kurban Bayramı için az bir süre kaldı. Miyonlarca çalışan vatandaş bu seneki Kurban Bayramı’nın hangi gün başlayacağını, Arefe gününün ne zamana denk geldiğini merak ediyor. Vatandaşların internetten yoğun olarak yanıtını aradığı bir diğer soru ise 2018 Kurban Bayram tatilinin 9 gün olacak mı? Bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak 2018 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, tatil kaç gün olabilir gibi konuyla ilgili merak edilen detaylar haberimizde..

Bu seneki 2018 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini Günler Takvimi'nde paylaşıldı. Kurban Bayramı tatili için plan yapmak isteyen vatandaşlar, kurban bayramı ne zamankurban bayramı tatili kaç günArefe hangi güne denk geliyor? sorularının yanıtlarını aramaya başladılar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı kurban bayramı tarih detaylarını araştırılırken, bugüne kadar arefe günü dahilinde toplam 5 gün süren Kurban Bayramı tatilinin bu yıl tamamının hafta içine denk gelmesi nedeniyle kaç gün olacağı büyük merak konusu oldu. 2018 Kurbanlık fiyatları ve bu konudaki son durum da vatadaşların yoğun takibinde.. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, Arefe hangi gün? 2018 Kurban Bayramı kaç gün sürecek? İşte 2018 yılının Kurban Bayramı tatil detayları ve kurbanlık fiyatları hakkında bazı ayrıntı ve bilgiler...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2018 yılında Kurban Bayramı, hafta sonu tatilleri de dahil edildiğinde toplam 9 gün idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak. Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak geçmiş yıllardaki 9 güne çıkarılan bayram tatillerini göz önüne alırsak bu yılki Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılması öngörülebilir. Belirttiğimiz gibi henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak konuyla ilgili resmi açıklama yapılır yapılmaz son dakika bilgilerle sizlerle paylaşacağız. İşte 2018 Kurban Bayramı takvimi..

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)
Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı
Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba
Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü

TÜRKİYE DİYANET VAKFI KURBAN FİYATLARINI BELİRLEDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini bildirdi. Erbaş, şu ifadelerde bulundu;
"Kurbanlarımız kardeşlerimize umut olsun diyor, TDV tarafından bu yıl belirlenen vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıklıyoruz. Yurt içi kurban bedeli 850 lira, yurt dışı kurban bedeli ise 625 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, 'www.diyanetvakfi.org.tr' ve 'bagis.diyanetvakfi.org.tr' adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Vatandaşlarımız ayrıca '0312 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir."

2018 Kurban Bayramı yaklaşırken, Pazartesi gününe denk gelen Arefe'nin tam gün tatil ilan edilip edilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. İşte Kurban Bayramı tatili ile ilgili son durum ve detaylar...

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili bu yıl 21 Ağustos 2018 Salı gününe denk gelecek. Arife gününün de pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle yarım günlük tatilin eklenerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ EMEKLİ İKRAMİYELERİ YATACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekliye müjde verdi. Emekliler, Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi, biner lira ikramiye alacak. Yaşlılık aylığında da bir düzenlemeye gidildi. 65 yaş üzeri kişilere ödenecek miktar 266 liradan 500 liraya çıkarıldı.

2018 Kurban Bayramı ne zaman2018 kurbanlık fiyatları2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün ve son durum bilgiler...

2018 kurban bayramı, 2018 kurban bayramı ne zaman, 2019 kurban bayramı tatili kaç gün, 2018 arefe günü, 2018 kurbanlık fiyatları, 2018 kurban bayramı son durum

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

AREFE NEDİR? AREFE GÜNÜNDE NELER YAPILMALI?

Arefe (Arife), Kurban Bayramı'nın bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır. Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler. Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197) nakledilmiştir.

2018 Kurbanlık fiyatları ne kadar? 2018 kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramı tatili son durum bilgiler haberimizin devamında...

DİŞİ DÜVE KESMEK BU YIL YASAK

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dişi düve kesimine yasak getirildiğine dair açıklamasına karşın Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını açıklamıştı. Ahmet Kıroğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz." ifadesinde bulundu.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 20 miskal (80.18 gr) altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir, dolayısıyla Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedâkarlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir. Kurban kesmek, akıllı, buluğ çağına ermiş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına (nisap) sahip ve yolcu olmayan Müslüman’ın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. 

2018 kurban bayramı, 2018 kurban bayramı ne zaman, 2019 kurban bayramı tatili kaç gün, 2018 arefe günü, 2018 kurbanlık fiyatları, 2018 kurban bayramı son durum,

HANGİ HAYVANLAR KURBAN OLARAK KESİLEBİLİR?

Sığır cinsi büyükbaş hayvanların kurban edilebilmesi için, en az iki kameri yaşlarını bitirmeleri gerekir. İki yaşını bitirdikleri kesin olarak bilinen büyükbaş hayvanların kapak atmamaları kurban olmalarına engel olmaz. Yine kapak attığı halde iki yaşını doldurmamış olurlarsa kurban olarak kesilemezler. Ancak doğumu kesin olarak bilinmeyen büyükbaş hayvanlar için kapak atma, bir ölçü olarak kabul edilebilir.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN REZERVASYON YAPTIRACAKLARA 'ACELE EDİN' ÇAĞRISI

Bayram tatili rezervasyonları için acele edilmesini öneren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "Marmaris'in 72 bin yatak kapasitesi mevcut. 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli dediğimiz otellerin yatak kapasitesi 52 bin civarında. Haziran, temmuz ve ağustos ayları yüksek turizm sezonu denilen dönemler. Temmuz itibariyle oteller yüzde 95 dolu. Doluluk Avrupalı, Orta Doğulu, gurbetçi ve Rus turistlerden oluşmakta. Kurban Bayramı için vatandaşlarımızın kalan nitelikli yüzde 5 yatak kapasitesinde açıkta kalmaması için acele etmesi gerekiyor. Turizm Bakanlığı belgeli, daha rahat, ailesiyle istediği tatili yapabileceği otelleri tercih edecek olanlar erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yaptırmalı. 20 Ağustos Arife ile 24 Ağustos arası Kurban Bayramı. Geçen yıllarda olduğu gibi 9 veya 10 günlük tatil bekliyoruz. Tesislerimizde tüm planlamalar 9 ve 10 günlük olarak yapıldı" dedi.

2018 Kurban Bayramı ne zaman2018 kurbanlık fiyatları,2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün ve son durum bilgiler...

'DOLANDIRILMAYIN' UYARISI

Tatilcilerin dolandırılmaması için uyarıda bulunan Kırlı, "Fishing olarak adlandırılan oltalama denilen dolandırma yönetimi mevcut. Özellikle bayram tatilleri öncesi 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin web sayfaları dolandırıcılar tarafından kopyalanıyor. Verilen hesaplara para yatırılıyor. Vatandaş, oteli arayıp rezervasyonunun onayını almayınca dolandırıldığını tatile geldiğinde anlıyor. Bu tür dolandırılmaların önüne geçmek için belgeli turizm acenteleri ile rezervasyon yaptırarak otel yetkililerinden teyit almalılar. Nitelikli ucuz otel reklamlarına kanmayın, mutlaka araştırmasını yapın" dedi.

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Kurban Bayramı süresince gerek kurbanların kesimi, gerek etin işlenmesi esnasında çok sayıda ve çeşitte yaralanmalar görülüyor. El yaralanmaları ve başparmak kopmaları da bu yaralanmalar arasında ilk sırada yer alıyor. TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Yaralanmaların yüzde 87'sinin, kurban kesiminin en çok yapıldığı, bayramın ilk günü görüldüğünü belirten Özkan, yaralananların genellikle kesim işinde profesyonel olmayan kişiler olduğunu söyledi. Yaralanma sebeplerine de değinen Özkan, yüzde 82'sinin kurban kesiminde kullanılan kesici aletler ile olduğunu, yüzde 18'inin ise düşme, boynuzlanma, tekmelenme sebebiyle yaşandığını açıkladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Başkan Doğan: “Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir” Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Başkan Mehmet Akın Doğan, gıdaya erişimin, her insanın temel hakkı olduğunu söyleyerek, “Gıdaya erişim her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Artan nüfus, iklim değişikliği, su kıtlığı, toprak erozyonu, finansal zorluklar ve diğer çevresel faktörler, tarım sektörünü olumsuz etkileyerek gıda üretimini azaltmış ve gıdaya erişimi daha da zorlaştırmıştır. Tarım sektörü insan hayatında kritik bir rol oynar ve yaşamın sürdürülebilirliği için temel bir gerekliliktir. Gıda üretimi, sağlık, ekonomi ve çevre üzerinde doğrudan etkileri olan bir sektördür. Bu nedenle, tarım sektörünün insan hayatındaki önemi dikkate alınarak bu sektör her alanda desteklenmelidir” dedi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili ise şöyle konuştu: “Dünya nüfusu hızla artmakta ve bu da gıda talebini artırmaktadır. Artan nüfus baskısı, gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte ve gıdaya erişimi zorlaştırmaktadır. Ayrıca gıda israfı, gıdaya erişim sorununu derinleştiren önemli bir faktördür. Gıda üretiminden tüketiciye ulaşana kadar olan süreçlerde, israfın önlenmesi için çeşitli politikalar belirlenmeli ve önlemler alınmalıdır. İklim değişikliği sebebiyle aşırı sıcaklar, kuraklık, sel ve diğer doğal afetler, su kıtlığı ve toprak erozyonu, tarım alanlarının verimliliğini olumsuz etkileyerek gıda üretimini azaltmaktadır. Ayrıca artan girdi maliyetleri nedeniyle tarım üreticilerinin yaşadığı finansal sıkıntılar çiftçilerin üretimi bırakmasına neden olmaktadır. Hükümetler, tarım politikaları ve düzenlemeler aracılığıyla tarım sektörünü destekleyebilir ve çiftçilere finansal teşvikler sağlayarak gıda üretimini artırılabilir. Tarım sektöründe sürdürülebilir uygulamalarla kaynakların daha etkin bir şekilde kullanılması sağlanabilir. Su ve enerji verimliliğini arttıracak toprak ve su kaynaklarını koruyacak önlemlerle, çiftçilere daha dirençli ve verimli tarım yöntemleri sunarak gıda üretimini artırılabilir.” Yenilikçi tarım teknolojilerinin verimliliği ve üretimi artırabileceğini kaydeden Doğan, “Bu şekilde gıdaya erişimi kolaylaştırabilir. Bu teknolojiler arasında sulama sistemleri, gübre yönetimi teknikleri ve biyoteknoloji gibi çözümler bulunmaktadır. Çiftçilere ve tarım işletmelerine eğitim ve destek programları sağlanarak, daha etkili bir şekilde gıda üretmeleri ve pazarlama becerilerini geliştirmeleri desteklenebilir. Gıdaya erişim konusundaki zorluklarla mücadele etmek, toplum sağlığı ve refahı için kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle, tarım sektörünü desteklenmesinin ve alınabilecek önlemlerin hayata geçirilmesi, gıda güvencesi ve sürdürülebilir bir geleceği sağlamak adına çok önemli” şeklinde konuştu.
İstanbul Rinoplastide amaç: Ameliyatlı burun izlenimi vermemektir Burundaki şekil bozukluğunu düzeltmeyi amaçlarken burunda nefes almaya engel oluşturan kemik eğrilikleri (deviasyon) ameliyatı ile de bir arada yapılabilen Rinoplasti hakkında bilgiler veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Rauf Tahamiler, “Çoğunlukla burun küçültme işlemi olarak bilinen rinoplastide bazen burnun büyütülmesi de hedeflenebilir. Buradaki amaç ameliyatlı burun izlenimi vermemektir. Doktorunuzla görüşmeden önce burnunuzla ilgili tüm problemleri belirlemeniz faydalı olacaktır. Nefes alma, burun akıntısı, geniz ardına akıntı ve baş ağrısı olup olmadığını belirlemeniz, rinoplasti işlemiyle bu problemlerin çözümünü de mümkün hale getirir” dedi. Burnundaki şekil sorunlarından şikâyetçi olan kişiler, bu sorunlardan hangilerinin düzeltilip düzeltilemeyeceğini mutlaka doktorlarına danışmalı. Medicana Ataşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Rauf Tahamiler, ameliyat sonrası beklentilerinizin olabilirliğini en iyi doktorunuzun ifade edebileceğini belirterek “Ameliyat sonrası hayal kırıklığından kurtulmanın yolu bu dönemi iyi değerlendirmek ile mümkündür. Bu ameliyatta doktorunuzla davranmanız hem sizi hem doktorunuzu rahatlatacaktır. Farklı beklentiler daha yolun başında doktorunuzla sizi karşı karşıya getirecektir. Sizin için çok büyük kusurlar cerrahi olarak basit bir işlemle düzeltilebilirken çok küçük bir ayrıntı bazen zor bir cerrahi ile düzeltilebilmektedir” açıklamasında bulundu. “En güzel burnu değil, yüze en uygun burnu yapmak önemli” “Burun estetiğinde amaç, yüzünüze en uygun burnu yapmaktır” diyen Prof. Dr. Rauf Tahamiler, şu bilgileri verdi: “Bu cerrahi işlem şüphesiz mevcut burunla yapılacaktır. Yani cildin kalınlığı, mevcut kıkırdakların inceliği ve formu, yara iyileşmesi ve daha önce geçirilen burun ameliyatları başarı oranını belirler. Amaç, yüzünüze ilgisiz bir burun yapmak değildir. Bu nedenle tek başına en güzel burunu yapmak sorunları çözmeyecektir. Yüzünüze en uygun burnu yapmak, en başarılı sonuç olarak kabul edilir. Burnun bazı yerleri küçültülürken bazı yerlerinin büyültülmesi ile yüzde iyi görünen burun sağlanmaya çalışılır. Burun deliklerinin aşırı görünmediği, diri, kemik çatının kaybedilmediği ve ameliyatlı olduğu izleniminin saklanması önemlidir.” “Yeni bir burunla ilgili herkes farklı yorum yapabilir” Burun estetik ameliyatları, dünyada en çok yapılan estetik amaçlı ameliyatlardır. Ameliyat süresi 1-1.5 saati aşmamaktadır. Ancak özel durumlarda bu süre daha uzun olabilir. Eskiye oranla ameliyat sonrası morluk ve şişliklerin çok daha az oranda görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Tahamiler, “Burun ameliyatı sonrası kişiler; burun içinde bir gün kalan bir tampon ya da nefes almaya engel olmayacak özel bir sünger ve burun dışını saran minik bir alçı ile uyanır. Ameliyat sonrası genellikle korkulduğu gibi ağrılı geçmez. Basit ağrı kesiciler alınabilir. Bir gün sonra burun içi boşaltılacak ve nefes alımı normale dönecektir. Hastaların aşırı sıcak olmayan bir mekanda baş hafif yukarıda ya da oturur durumda istirahat etmeleri önerilir. Burun ameliyatlarından sonra her bir kişi farklı yorumlar yapabilir. Bu zevklerin değişik olmasının yanı sıra eski burnunuzun iyi bilinmemesi ile ilgilidir” şeklinde konuştu. Burun ameliyatı sonrası bilmeniz gerekenler Prof. Dr. Tahamiler burun ameliyatı sonrası bilinmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı: “Burun üzerindeki alçı 7-10 gün arasında kalacaktır. Alçının ıslanmaması gerekir. Terleme ile bu alçının gevşeyeceğini düşünerek aşırı sıcak yerlerde bulunulmaması gerekir. Dişlerin ilk 10 gün çok dikkatli fırçalanması gerekir. Özellikle ön dişler fırçalanırken dikkatli olunması çok önemlidir. Yumuşak bir fırça tercih edilmelidir. Ameliyat sonrası aşırı fiziksel aktiviteden uzak durulmalıdır. Burundaki sargılar kalkıncaya kadar banyo yapılmamalı ve buharlı ortamda bulunulmamalıdır. Bir hafta boyunca aşırı yüz hareketleri ve gülmekten kaçınılması gerekir. Ameliyatı takip eden 20 gün boyunca boğazlı kazak veya dar boyunlu giysiler giyilmemelidir. Yüze ve burna 3 hafta süreyle sert bir şekilde dokunulmamalı. Operasyonu takip eden 6 hafta boyunca aşırı güneş ışığından uzak durulmalı. Aşırı sıcak burunda şişmeye neden olacaktır. Burun ameliyatlarından sonra gözaltlarında ve yüzde şişme olabilmektedir. Eski ameliyat tekniklerine göre bu duruma çok daha az oranda rastlanmaktadır. Bu şişlikler 1-2 hafta içinde geçecektir. Doktorun verdiği ilaçlar dışında ilaç alınmamalı. Ameliyat sonrası 5 gün kontak lens takılmamalıdır. 16 hafta boyunca hiçbir gözlük türü kullanılmaması, daha sonraki dönemde hafif bir çerçeve kullanılması önerilir. Burun açıldıktan sonra burun cildi sıvı sabun veya özel losyonlarla temizlenmeli. Bantlar alındıktan sonra makyaj yapılabilir.”
İstanbul Zeytinburnu için 14’üncü kez deklanşöre basma zamanı Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı. Serbest, foto öykü ve dron olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek yarışmanın teması her yıl olduğu gibi bu yıl da Zeytinburnu olacak. Zeytinburnu Belediyesi’nin en kıdemli yarışmalarından biri olan ve artık gelenekselleşen ‘Fotoğraf Yarışması’ bu yıl 14’üncü kez düzenleniyor. Yaklaşık 420 bin liralık para ödülünün dağıtılacağı, ‘14. Fotoğraf Yarışması’nın konusu ise her zamanki gibi Zeytinburnu olacak. Zeytinburnu’nu en iyi anlatan karelerin kıyasıya mücadele edeceği yarışmaya, önceden bilindiği üzere ‘serbest’ ve ‘foto öykü’ kategorilerinden oluşan eserler katılıyordu. Zeytinburnu Belediyesi bu yıl yarışmaya ‘dron’ kategorisini de ekledi. Öte yandan yarışma üç kategoriye bölünerek derecelendirme ve ödül miktarı da arttırılmış oldu. Serbest kategoride birinci olan esere 50 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye 20 bin lira para ödülü verilirken, 1 esere 20 bin liralık Zeytinburnu Belediyesi özel ödülü, 5 esere 8 bin liralık mansiyon ödülü ve 20 esere de 4 bin liralık sergilenmeye değer eser ödülü dağıtılacak. Foto öykü kategorisinde ise, birinciye 60 bin lira, ikinciye 50 bin lira ve üçüncüye 30 bin lira para ödülünün yanı sıra 1 esere 20 bin liralık Zeytinburnu Belediyesi özel ödülü, 5 esere 16 bin liralık mansiyon ödülü ve 10 esere de 6 bin liralık sergilenmeye değer eser ödülü verilecek. Bu yıl yarışmaya ilk defa giren ‘drone’ kategorisinde ise, birinciye 50 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye 20 bin lira para ödülü belirlenirken aynı kategoride 5 kişiye 8 bin lira mansiyon ödülü, 10 kişiye ise 4 bin liralık sergileme ödülü dağıtılacak. Katılımlar internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Zeytinburnu 14. Fotoğraf Yarışması çevrimiçi fotoğraf sistemine göre yapılacak. Alternatif hiçbir gönderi, e- posta, kargo, elden teslim şeklinde eser kabulü edilmeyecek. Eser sahipleri, Zeytinburnu temalı fotoğraflarını sadece Türkiye Fotoğraf Vakfı’nın turkiyefotografvakfi.org adresine çevrimiçi olarak yükleyebilecekler. Eserlerin teknik alt yapısıyla ilgili yönergeler fotoğraf yükleme şartları, boyutlar, büyüklük, ölçü gibi şartlar Türkiye Fotoğraf Vakfı’nın sitesindeki yönergelerden takip edilecek. 1 Kasım tarihine kadar başvuru yapılabilecek Zeytinburnu Belediyesi tarafından Türkiye Fotoğraf Vakfı (TFV) desteği ile yapılan 14. Fotoğraf Yarışması’nın seçici kurulunda ise, Ünlü Foto Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçıları İzzet Keribar, Leyla Emektar, Süleyman Gündüz ve Mustafa Yılmaz yer alıyor. 1 Kasım 2024 tarihine kadar katılımların devam edeceği yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler, www.zeytinburnu.istanbul ve turkiyefotografvakfi.org adreslerini ziyaret edebilirler.
Manisa Vali Ünlü’den şehit aileleri onuruna iftar Manisa Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü’nün ev sahipliğinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde vatan için canlarını feda eden şehitlerin aileleri onuruna iftar programı düzenlendi. Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen programa, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Garnizon Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Baro Başkanı Av. Ümit Rona, Vali Yardımcıları Nihat Kaynar, Mustafa Yıldız, Aydın Memük, Mustafa Harputlu, Mevlüt Özmen, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç ve şehit yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. Programda geleneksel kıyafetler giyen görevliler davetlilere şerbet ve macun şekeri ikram ettiler. Vali Enver Ünlü programda bir konuşma yaparak, “Şehitlik, hem Allah katında hem de milletimizin nazarında çok faziletli bir makamdır. Şehitlerimiz, Allah katında diri olmak faziletine erişirler. Şehit, asil kanını ve canını vatan için feda ederek bu mertebeye erişir. Cennet vatanımızın her bir karışı bu şerefli makama erişen şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet bizim şuurundaki şehitlerimiz, mukaddesat uğrunda canlarını feda ederek bu toprakları bize vatan kılmışlardır. Kahraman şehitlerimizin, bayrakları bayrak yapan, toprağı vatan kılan asil kanları, cennet vatanımızın tapusundaki ebedi mühürdür. Bu azim ve inançla mücadele eden milletimizin tarihi zaferlerle doludur. Türk milleti hiçbir zaman istiklal ve istikbal mücadelesinden taviz vermemiştir. Bugün 109. yıldönümüne eriştiğimiz, imanın imkana galip geldiği Çanakkale Zaferi de Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin mihenk taşlarından biridir. Çanakkale Savaşı yedi düvelin, kahraman milletimizin üzerine geldiği, buna karşılık Türk milletinin de aziz vatanımızın her karışında birlik olup düşmanın hayasızca akınına ’dur’ dediği bir varoluş savaşıdır. Bugün, kahraman bir ecdadın evlatları olarak; büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına destek olmak, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmak için milli birlik ve beraberliğimizi daima koruyacak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları bize emanet eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna kanını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. Program Vali Enver Ünlü ve Eşi Sema Ünlü’nün şehit aileleri ile tek tek yakından ilgilenip sohbet etmeleri, hatırlarını sormaları ile sona erdi.