GÜNDEM - 08 Ekim 2022 Cumartesi 10:59

Başkentte down sendromlu Emine’nin düğün hayali gerçek oldu

A
A
A
Başkentte down sendromlu Emine’nin düğün hayali gerçek oldu

Ankara’da yaşayan down sendromlu Emine Nur Yalçın’ın düğün hayali gerçek oldu. Emine Nur’un gelinlik hayali için ailesi ve yakınları bir araya geldi.

Ankara’da yaşayan düğün ve gelinlik giyme hayali kuran 23 yaşındaki Emine Nur Yalçın’ın hayalleri gerçek oldu. Ankara’da senelerdir gelinlik giyme hayali gerçekleşen ve bunun sevincini yaşayan Emine Nur, alkışlar eşliğinde salona girdi. Dans etmek için sahneye çıkan Emine’ye babası Hasan Yalçın eşlik etti. Babası Hasan Yalçın ile dans eden Emine’nin mutluluğu kameralara yansıdı. Aile arasında yapılan düğün merasiminde down sendromlu Emine Nur Yalçın müzikler eşliğinde eğlendi.

Kızının düğün hayali ile ilgili duyguları ifade eden baba Hasan Yalçın, onun bu mutlu gününü görmeyi her zaman hayal ettiklerini ifade ederek, “Kendisi de zaten sürekli gelinlik giymeyi hayal ediyordu, çok istiyordu. Onun bu hayalini gerçekleştirmek için böyle bir organizasyona giriştik. Kızımızın mutluluğu bize zaten yetiyor” diye konuştu.

Emine Nur’un annesi Tuğba Yalçın ise bu özel günde çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Tarifi mümkün değil. O hayal etti ve biz de gerçekleştirdik çok güzel oldu. Çok mutluyuz tarifi mümkün değil. Konuklarımızın bu mutlu günümüze katılmalarından dolayı da çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Muhammed Musab Gümüşer - Yunus Emre Aytekin - İbrahim Çakmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Türk Dünyası PAÜ’de buluştu Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Uluslararası Türk Dünyasında Değerler ve Kültür Aktarımı Sempozyumu gerçekleştirildi. PAÜ Altay Toplulukları Dil ve Kültürleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALTAY DİLMER), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) ile paydaşlığını Almatı Eğitim Ataşeliği, El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi, Türk Tarih ve Kültür Vakfının (TÜRKTAV) ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Hierapolis Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, çocukların milli ve kültürel değerlere sahip çizgi filmler ve dizi filmlerin rolü, kültür aktarımının önemine değindikten sonra sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Türk Dünyasındaki kültür politikaları ve kültürel değerlerin Türk topluluklarının bütünleşmesindeki önemi üzerinde durdu. Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz konuşmasında, Türk dünyasının ortak mirasının gelecek kuşaklara taşınmasında kültür aktarımının önemini vurguladı. Kazakistan Almatı Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz, Türk Dünyasının ortak mirasının önemli değerleri olan Dede Korkut ve Oğuz Kağan gibi şahsiyetlerin çizgi filmler aracılığıyla Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına tanıtılması gerektiğini belirtti. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ise konuşmasında Pamukkale Üniversitesi olarak bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onu duyduklarını ve küreselleşen dünyada kültür politikalarının belirlenmesi açısından bu tür sempozyumların önemini ifade etti. Sempozyum, açış oturumundan sonra bilimsel oturumlarla devam etti. Bilimsel oturumlarda Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve ülkemizden bilim insanları ve animasyon, çizgi film, reklamcılık ve eğitim, radyo, televizyon ve sinema alanlarındaki uzmanlar tarafından kültür aktarımı konusunu sinema, çizgi film, dizi film, dil, edebiyat, tarih ve turizm gibi çeşitli alanlarda ele alan çalışmaları sunuldu. Sempozyumda yüz yüze 4, çevrim içi 7 olmak üzere, iki gün süresince 11 oturum, 65 katılımcı ile toplamda 56 bildiri sunuldu. Sempozyumda Türk kültür ve değerler aktarımı konusunda yapılması gerekenlere ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak, yol gösterici olabilecek kültür aktarım araçlarına (yazılı, sözlü, taşınabilir, somut olan ve olmayan vd.) ve ögelerine vurgu yapmak, bu ögelerin doğru kullanımı ve yaygınlaşmasını sağlamak hedeflendi.