POLİTİKA - 25 Haziran 2018 Pazartesi 16:17

CHP bu seçimlerde 24 ilden milletvekili çıkaramadı

A
A
A
CHP bu seçimlerde 24 ilden milletvekili çıkaramadı

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde aralarında İstanbul ve İzmir’in de olduğu 38 ilde çıkardığı milletvekili sayısını, bu seçimde de aynen korudu. Ancak CHP bu seçimlerde 24 ilden milletvekili çıkaramadı.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde aralarında İstanbul ve İzmir'in de olduğu 38 ilde çıkardığı milletvekili sayısını, bu seçimde de aynen korudu. CHP'nin milletvekili sayısını koruduğu iller; 5'er milletvekili çıkardığı Bursa ve Antalya, 4'er milletvekili çıkardığı Adana, Hatay ve Mersin, 3'er milletvekili çıkardığı Aydın, Balıkesir, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ, 2'şer milletvekili çıkardığı Edirne, Gaziantep, Kırklareli, Samsun ve Zonguldak, 1'er milletvekili çıkardığı Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çorum, Giresun, Kayseri, Malatya, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak ve Yalova oldu. 

Bir önceki seçimde olduğu gibi CHP İstanbul'dan 28, İzmir'den de 14 milletvekili çıkardı.
Ankara, Eskişehir ve Çanakkale'deki milletvekili sayısı ise azaldı. Ankara'dan bir önceki seçimde 11 milletvekili çıkaran CHP'nin, bu seçimde vekil sayısı 10'a düştü. 

CHP'nin Çanakkale'deki milletvekili sayısı da 2'den 1'e, Eskişehir'deki milletvekili sayısı da 3'ten 2'ye indi. TBMM'ye Isparta'dan 1 milletvekili gönderen CHP, bu seçimde bu ilden de milletvekili çıkaramadı.
Denizli'deki milletvekili sayısını 2'ten 3'e, Konya'da 1'den 2'ye, Muğla'da 3'ten 4'e, Ordu'da 1'den 2'ye çıkaran CHP, bu seçimde bazı illerden ise ilk kez milletvekilliği kazandı. Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat'tan TBMM'ye milletvekili gönderdi.
CHP, Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak ve Van olmak üzere 24 ilden milletvekili çıkaramadı.

65 CHP'li milletvekili yeniden Mecliste 

Resmi olmayan seçim sonuçlarına Kasım 2015'te seçilen 65 CHP'li milletvekili de yeniden Mecliste olurken CHP'nin yeni yüzleri arasında Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, DİSK'in eski Genel Başkanı Kani Beko ve eski bakanlardan Abdüllatif Şener yer alacak. Kaboğlu, İstanbul'dan milletvekili seçilirken, Beko İzmir Milletvekili, Şener ise Konya'dan milletvekili seçildi. 

Yeniden seçilen milletvekilleri, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu ve Murat Emir, Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal ve Çetin Osman Budak, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Elazığ'dan seçilen Gürsel Erol, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Hatay Milletvekili Serkan Topal, İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Engin Altay, Erdoğan Toprak, Mehmet Bekaroğlu, Zeynel Emre, Sibel Özdemir, CHP Genel Başkanı İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Murat Bakan, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Selin Sayek Böke, Kamil Oktay Sındır ve Atila Sertel, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir" Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, olağan seçimli genel kurulda ilk kez noterden imza şartının olmadığı bir süreç yaşanacağını belirterek, "Bu bakımdan aday adayları ve genel kurul üyelerimizin bazı hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir" dedi. Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, olağan genel kurul öncesi başkan adaylarının dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili şu açıklamaları yaptı: "19-26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bursaspor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir. Bu bakımdan aday adayları ve genel kurul üyelerimizin bazı hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Yönetim kurulu başkanlığı için başvurular; 12 Mayıs Pazar günü saat 15.00 ila 17.00 arasında divan kurulu başkanlığı tarafından alınacak. 4 asgari ücretten az olmamak kaydı ile Bursaspor Kulübü’ne yapılacak bağış makbuzuna ek olarak adli sicil arşiv kaydı ve kısa bir özgeçmiş de başvuru dosyasına dahil edilecek. (Banka hesap bilgilerimiz için 0516 163 01 16 numaramıza ulaşabilirsiniz). Üye Sicil Kurulumuz, başvuruları tüzüğün öngördüğü yeter şartları karşılayıp karşılamadığına dair inceledikten sonra; seçime girebilecek aday adaylarını tasdik edecek. ’Aday Adayları’, 13-16 Mayıs (pazartesi-salı-çarşamba-perşembe) günleri 12.00-17.00 saatleri arasında, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde; üye sicil kurulu kontrol ve gözetiminde, oy kullanabilir durumdaki 100 genel kurul üyesinden destek imzası alabilir ise seçime başkan adayı olarak katılmaya hak kazanacak. 16 Mayıs saat 17.00’de sona erecek olan aday gösterme imza sürecinin sonunda; 17.00-18.00 saatleri arasında divan kurulu başkanlığımıza yönetim kurulu ile denetim ve hukuk kurulu aday listeleri teslim edilecek. Bu listede ıslak imzası bulunacak kurul adayları da yine üye sicil kurulumuzca, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu çerçevesinde adli sicil kaydı üzerinden kontrole tabi tutulacak. Olağan Genel Kurulumuz; 19 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamaması halinde, 26 Mayıs 2024 saat 13.00’te 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Tek aday olması halinde açık oylama yapılacakken; birden fazla aday bulunması durumunda sandığa gidilecek ve oyların sayımı sandık kurulları tarafından gerçekleştirilecek. Seçimin camiamıza yakışır bir şekilde gerçekleşmesi ve Bursasporumuz’un yeniden çıkışa geçeceği bir dönemi başlatmasını diliyoruz."
Ankara AK Parti Kadın Kolları 81 ilde İsrail’i protesto etti AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, 81 ilde İsrail’i protesto ettiklerini belirterek, “Eş zamanda sivil toplum kuruluşları, teşkilatlarımız, vekillerimiz ve tüm halkımızla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Gazze’de hayatını kaybeden anneler için 81 ilde İsrail protesto edildi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamalara işaret ederek, “İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde otalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37’si anne” ifadelerini kullandı. "60 bin hamile kadın risk altında" Ayşe Keşir, kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadın sayısının ise 2 bini aştığını belirterek, şunları kaydetti: “Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? ‘Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini İsrail öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de ülke için işe yarasın.’” Keşir, Filistin’de her 5 kadından 4’ünün aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yemek yiyemediğini de ifade etti. "Ateşkes için bir adım bekliyoruz" Bir anne olarak İsrail’e seslendiğine dikkati çeken Keşir, “Ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum. ‘Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz” ifadesini kullandı. "81 ilde Gazzeli anneler için ayaktayız" Keşir, "Şu anda 81 ilde aynı bu şekilde eş zamanda sivil toplum kuruluşları, teşkilatlarımız, vekillerimiz ve tüm halkımızla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi. Eylemde ‘Anneler bitmeden bu direniş bitmeyecek’ ve ‘Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek’ sloganları atılarak, ‘Kahrolsun İsrail’ ve ‘Bebek katili Netenyahu’ yazılı pankartlar açıldı.
Kocaeli Yarışmada dereceye giren genç aşçı adayları İstanbul’da akademik eğitim aldı Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilimiz genelinde bulunan Meslek Liselerinin gastronomi alanı öğrencileri, Antikkapı A.Ş’nin Gastro Genç Yemek Yarışması’nda mart ayında hünerlerini sergiledi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldı. Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek ve içecek eğitim merkezlerinden olan MSA’da dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar birçok eğitim eğitmen şef kadrosu tarafından öğrencilere verildi. Geleceğin şefleri workshop eğitiminde Izgara Tavuklu Yeşil Salata, Fesleğen Pestolu Fettuccine ve Volkano Kek yaparak Akademi içerisinde bulunan Gastronomi Müzesini de gezdi. Genç aşçı adayları, gastronomi tarihine ve yenilikçi lezzetlere dair ilham dolu anlar yaşadı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldı. Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul öğrencileri, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldı. Etkinlik sonunda Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serpil Karaca, “Gerçekten güzel bir deneyimdi, İtalyan Mutfağından çok güzel yemekler yapıp öğrendik. Katkı sunan ve imkan sağlayan herkese teşekkürler” derken, Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gizem Sezer ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e öğrencileri mesleğe yönlendirerek bu imkanları sağladıkları için teşekkür etti.
İstanbul İstanbul’un merkezi konumuna diş hastanesi taşındı Biruni Üniversitesi Diş Hastanesi, İstanbul’un merkezi konumunda bulunan Cevizlibağ’daki yeni binasına taşındı. İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Biruni Üniversitesi Diş Hastanesi, altyapısını ve teknolojisini yenileyerek Cevizlibağ’daki yeni binasına taşındı. 5 bin metrekare kapalı alanda, 3 kat üzerine kurulu olan diş hastanesi, 140 ünit kapasitesi ve 2 ameliyathanesiyle hizmete başladı. Biruni Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte, Diş Hekimliğinin 8 Ana Bilim Dalı olan; Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Endodonti, Periodontoloji ve Ortodonti branşlarında hizmet veriyor. “Hastalarımızın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimi çok daha kolay” Biruni Üniversitesi Diş Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Kılıç Aksu, “Hastanemizin yeni konumuyla beraber, artık hastalarımızın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimi çok daha kolay. Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durakları çok yakınımızda, dolayısı ile İstanbul’un hemen her ilçesinden ve semtinden rahatça ulaşılabilir durumdayız. Ayrıca kendi aracı ile gelmek isteyen hastalarımız için E5’in yanında olmamız ve vale hizmetimizin olması da büyük kolaylık sağlıyor” dedi. “Gençlerimiz, pratisyen ve uzman diş hekimleri olarak topluma kazandırılmaktadır” Üniversite hastanesi olmanın sorumluluğundan söz eden Kılıç Aksu, “Hastanemizde 3. basamak sağlık hizmeti sunulmakta olup, bilimsel çalışmaların yanı sıra hastalarımızın ihtiyaç duyabileceği ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm tedaviler, akademik kadromuz ve deneyimli hekimlerimiz ile hasta güvenliği ve mahremiyeti göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Gelen hastalarımız ilk muayenesi yapıldıktan sonra, tedavi ihtiyaçlarına göre ilgili bölüme yönlendirilmekte, her bölümde o bölümün uzmanı olan hekimlerimiz tarafından tedavi edilmektedir. Ayrıca tüm branşlarda stajyer öğrenci eğitimi ve uzmanlık/doktora eğitimleri, alanında uzman ve uzun yıllar deneyimi olan öğretim üyelerimiz tarafından verilmekte, yetiştirilen gençlerimiz toplumumuza pratisyen ve uzman diş hekimleri olarak kazandırılmaktadır” diye konuştu. “Tedavilerimiz güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlanıyor” Hastanenin dünyadaki son teknolojik donanımlara sahip olduğunu kaydeden Kılıç Aksu, “Dijital diş hekimliğinden de yararlanarak sıklıkla, ağız diş ve çene ameliyatları, özellikli implant uygulamaları, sabit, hareketli ve hibrid protez uygulamaları, restoratif diş tedavileri ve estetik uygulamalar ile sabit ve hareketli ortodontik tedaviler yapılmakta, gerekli durumlarda lokal anestezi dışında, ameliyathanelerimizde sedasyon ya da genel anestezi altında, hem yetişkin hem de çocuk hastalarımızın tedavileri güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır” ifadelerini kullandı.