DÜNYA - 11 Kasım 2023 Cumartesi 15:38 | Son Güncelleme : 11 Kasım 2023 Cumartesi 16:23

Filistin Sağlık Bakanlığı: "Şifa Hastanesi'ndeki kuvözde 39 bebek ölümle mücadele ediyor"

A
A
A
Filistin Sağlık Bakanlığı: "Şifa Hastanesi'ndeki kuvözde 39 bebek ölümle mücadele ediyor"

Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Youssef Abu Alreesh, tüm operasyonların durduğu Şifa Hastanesi'nde kuvözde bulunan 39 bebeğin ölümle karşıya karşıya kaldığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'de etrafını tamamen kuşattığı ve yakıtın tükendiği Şifa Hastanesi'nde insani kriz giderek derinleşiyor. Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Youssef Abu Alreesh hastaneden Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu, tüm dünyayı, tüm jeneratörlerin kapalı, tüm güç kaynaklarının devre dışı olduğu konusunda uyardığımız bir an. Kuvözde 39 yeni doğan bebeğimiz, o bebekler ölümle mücadele ediyor. Hiç kimse hastane yerleşkesinin etrafında hareket edemiyor, keskin nişancılar her yere konuşlandırılmış durumda, ayrıca dronlar hareket eden herhangi birini hedef alıp öldürüyor. Birkaç dakika önce hastane personelinden biri keskin nişancı tarafından boynundan vuruldu, felç oldu ve şimdi ölmek üzere. Hastanenin bir kısmı bombalandı ve binanın bir kısmı alev aldı. Yangının tüm yerleşkeyi sarmasından korkuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yoğun bakım ünitesine havan topu isabet etti"

Bakan Yardımcısı Alreesh, "Birkaç aile hastaneden ayrılmaya çalıştı ama hedef alındılar, şimdi hastanenin dışında ölü yatıyorlar. Onlara ulaşamıyoruz. Tamamen mahsur kaldık, dış dünyadan koptuk ve hepsinden önemlisi tüm tıbbi kaynaktan mahrum kaldık. Ölüleri bile gömecek durumda değiliz. Hastane çevresinden şiddetli silah sesleri duyulurken, birkaç dakika önce yoğun bakım ünitesine havan topu isabet etti. Her yerde kan var, temizleyemiyoruz bile. Geçmişte İsrail'in ölüm makinesi öldürüyordu ve bu televizyon ekranlarına da yansıyordu. Şimdi aynı cinayeti işliyorlar ama kimse dinlemiyor, kimse izlemiyor, bütün dünya seyirci kalıyor. Telefonumun şarjı kaldığı kadar konuşuyoruz, ondan sonra susacağız" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı yapıldı Bu yıl 6.’sı düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı sona erdi. Yarış sonrası düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Antalya’nın Kemer ilçesindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ve diğer protokol üyelerinin damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışlarda sporcular, 98 kilometrelik ve 49 kilometrelik parkurlarda pedal çevirdi. “Mavi ve Yeşilin bir parçası ol” sloganıyla tabiat parkları ve doğasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer’de yapılan yarışta sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışların tamamlanmasının ardından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda ödül töreni düzenlendi. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışların çok güzel bir havada organize edildiğini söyledi. Yarışmaya yerli ve yabancı 583 sporcunun katıldığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Güzel bir yarış oldu. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik. Yarışlar için Kemer’e gelen sporcular kendi memleketlerine ve ülkelerine gidince Türkiye’nin ve Kemer’in doğal güzelliklerini anlatacaklar. Bu tarz organizasyonlarımız artarak devam edecek” dedi. Organizasyon, sporcuların da yer aldığı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.