DÜNYA - 19 Mayıs 2018 Cumartesi 20:55

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya yükseldi

A
A
A
Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya yükseldi

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında protestolarına devam eden Filistinlilere ateş açması sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle Gazze sınırında hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü Gazze sınırında İsrail’in Filistin’i işgal etmesini ve ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto eden gösterilerde yaralanan 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden 3 kişi ile birlikte, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 66’ya yükseldi. Bakanlık, gösterilerde yaralanan ve bugün vefat eden kişilerin kimliklerini ise Moeen Abdul Hamid Al-Saie (58), Muhammed Mazen Alian(20) ve Ahmed Alabd Abo Samra(21) olarak duyurdu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde bir ilk Kütahya Şehir Hastanesinde ilk defa Girişimsel Radyoloji ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesince, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görmekte olan ve hiçbir damar ulaşımı olamayan iki çocuk hastaya, karaciğer yolu ile (transhepatik) kalbe kadar (sağ atrium) uzanan kalıcı tünelli katater yerleştirildi. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökhan Yavaş ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Serkan Özsoylu tarafından başarıyla gerçekleştirilen işlem sonrasında, çocukların gerekli tedaviyi alarak hayata tutunmalarının sağlandığı belirtildi. Yapılan işlem hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Korkmaz,” Damar yolu çocuk yoğun bakımda yatan hastaların yaşam çizgisi olarak kabul edilir. Periferik damarlar, femoral ven dediğimiz bacakların ana toplar damarları, subklavian ve juguler ven olarak bilinen üst ekstremite, baş-boyun bölgesinin ana toplar damarlarına takılan kateterler geleneksel erişim yollarıdır. Ancak bazı hastalarda bu geleneksel damar erişim yolları farklı nedenlerden dolayı tıkanmaktadır . Bu talihsiz hastalarda yaşamı korumak ve tedavilerini geçekleştirmek için son çare olarak transhepatik yani ciltten ince bir iğne ile karaciğer içindeki hepatik ven dediğimiz toplardamarlara ulaşım sağdıktan sonra kalbin sağ atrium dediğimiz bölümüne uzanan tünelli kateter yerleştirilerek güvenilir bir damar yolu sağlanmış olur. Tünelli katater, uzun süre vasküler erişim ihtiyacı olan hastalarda, tekrarlayan ven ponksiyonuna gerek kalmadan kan örneklemesi yapılabilmesi ve invaziv hemodinamik monitörizasyonu sağlaması nedeniyle hastaların hayat kalitesini iyileştirmektedir. Sürekli sıvı infüzyonu, hemodiyaliz, total parenteral nutrisyon (TPN) ve tekrarlayan kan transfüzyonu alan hastalarda sık kullanılmaktadır. Kütahya’ya da ilk defa yaptığımız bu işlemle yoğun bakımda yatan bu bebeklerimizin hayata tutunmuş olması bizleri çok mutlu etti” dedi.
Aydın Aydın’ın demir yumrukları şampiyonadan 4 madalya ile döndü Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Gençler-A Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na katılan Aydın’ın demir yumrukları, şampiyonadan 4 madalya ile döndü. Okul Sporları Gençler-A Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, Düzce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Şampiyonada Aydın’ı temsil eden Simge Bekler, Tevfik Akkaş, İbrahim Alp Bakır ve Yağmur Turhal başarılarıyla şampiyonaya damga vurdu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı şampiyonada rakiplerini alt etmeyi başaran Aydın’ın demir yumrukları kıran kırana geçen mücadelelerin ardından 3 altın ve 1 bronz olmak üzere şampiyonadan 4 madalya ile döndü. 48 kiloda ringe çıkan Simge Bekler, Genç Kadınlar Türkiye Birincisi olarak ikinci kez Türkiye Şampiyonu, 51 kiloda ringe çıkan milli sporcu Tevfik Akkaş, Genç Erkekler Türkiye Birincisi olarak üçüncü kez Türkiye Şampiyonu, 60 kiloda ringe çıkan milli sporcu İbrahim Alp Bakır, Genç Erkekler Türkiye Birincisi olarak dördüncü kez Türkiye Şampiyonu oldu. 70 kiloda ringe çıkan Yağmur Turhal ise Genç Kadınlar Türkiye Üçüncüsü oldu. Ayrıca 51 kiloda ringe çıkan milli sporcu Tevfik Akkaş, turnuvanın en dövüşken boksörü ödülüne layık görüldü. Türkiye Boks Federasyonu Aydın Boks İl Temsilcisi ve Genç Erkekler Boks Milli Takım Baş Antrenörü olan Yavuz Kılıç ise öğrencilerini tebrik ederek "Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Gençler-A Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na ilimizi temsilen katıldık ve şampiyonayı, 3 altın ve 1 bronz olmak üzere 4 madalya ile tamamladık. Bize desteklerinden ötürü başta Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve her türlü imkan ve desteğini bizden eksik etmeyen İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu başta olmak üzere ilgili müdürlerimize, bizlere inanıp dualarını esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Aldığımız her madalyayı babam Abdulaziz Kılıç’a ithaf ettik. Kabri nur mekanı cennet olsun inşallah. Hedefimiz 23-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Bahreyn’in Manama kentinde yapılacak olan ISF Dünya Şampiyonası" dedi.
Kütahya Vali Musa Işın: "Annelerimize duyduğumuz saygı ve sevgi, sağlam ve huzurlu bir toplumun temelini oluşturur" Kütahya Valisi Musa Işın, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde annelerimizin rolü ve sorumluluğu yadsınamaz bir gerçektir. Toplumumuzun temel yapı taşları olan anneler, geleceğimizi şekillendiren önemli bir güçtür" dedi. Anneler günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Işın, devletin anneleri toplumda hak ettikleri değeri görmeleri ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için yasal düzenlemeler yaptığını ifade etti. Işın, "Annelik, insanlığın varoluşundan beri kutsal ve saygı duyulan bir kavram olmuştur. Annelerimiz, yaşamın yanı sıra sevgi, şefkat, merhamet ve insani değerleri de bizlere aşılayan, varlığımızın temelini oluşturan önemli varlıklardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde annelerimizin rolü ve sorumluluğu yadsınamaz bir gerçektir. Toplumumuzun temel yapı taşları olan anneler, geleceğimizi şekillendiren önemli bir güçtür. Annelerimizin fedakarlıklarını ve emeğini hiçbir maddi değerle ölçmek mümkün değildir. Onlara gösterebileceğimiz en büyük saygı ve sevgi, sadece özel günlerde değil, her daim yanlarında olarak ve değer verdiğimizi göstererek hayatlarını kolaylaştırmak ve bunu içtenlikle ifade etmektir. Annelerimize duyduğumuz saygı ve sevgi, sağlam ve huzurlu bir toplumun temelini oluşturur. Peygamber Efendimizin ’Cennet, anaların ayakları altındadır’ hadis-i şerifi, İslam dininin annelere verdiği önemi açıkça ortaya koymaktadır. Bu bilinçle annelerimize saygı duymak, onları sevgi ve şefkatle kucaklamak dinimizin gereğidir. Devletimiz de annelerimizin toplumda hak ettikleri değeri görmeleri ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için yasal düzenlemeler yapmaktadır. Annelerimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve onlara daha mutlu bir hayat sunmak toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluklarından biridir. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandı.