SPOR - 03 Ekim 2015 Cumartesi 22:48

Hamzaoğlu: 'O golü biz yeseydik benim de canım acırdı'

A
A
A
Hamzaoğlu: 'O golü biz yeseydik benim de canım acırdı'

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Podolski’nin attığı golü biz yemiş olsaydık benim de canım acırdı” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında sarı-kırmızılı takım, deplasmanda karşılaştığı Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Zor bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Kontrollü başlamayı uygun gördük. Hamlelerimizi ikinci yarıya saklamayı doğru bulduk. İlk yarıda da oyun bizim kontrolümüzde geçti. Gerçi Mehmet Batdal'ın yakaladığı bir pozisyon vardı. Gol olsaydı oyun çok daha farklı seyredebilirdi. Muslera'yı tebrik ediyorum. Bu pozisyonlar bugünlerde önem kazanıyor. Bugün önemli bir hamle yaptı. İkinci yarıda da Umut'u oyuna sokup hücum gücümüzü arttırmayı hedefledik. Her şey istediğimiz gibi gelişti" dedi.

“O GOLÜ BİZ YEMİŞ OLSAYDIK BENİM DE CANIM ACIRDI”
Podolski’nin attığı golün öncesinde topun eline çarptığını ifade eden Hamzaoğlu, “Hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Podolski'nin attığı gol de eline bir çarpma var ama bu savunma oyuncusuna da çarptığında kollar normal pozisyondaysa verilmiyor. Belki de o şekilde değerlendirdiler, belki de görmediler ama Başakşehir'e de geçmiş olsun. Böyle bir golü biz yemiş olsaydık benim de canım acırdı açıkçası” diye konuştu.

“SANCILI BİR SÜREÇ OLUŞTURULUYOR”
Bir basın mensubunun ‘Galatasaray sancılı bir süreçten geçiyor. Futbolculara ne gibi konuşmalar yapıyorsunuz?’ şeklindeki sorusuna ise deneyimli teknik adam, “Normal bir maç oynadık, normal konuşmalar yaptık. Sancılı bir süreç oluşturuluyor. Bir şey yok aslında ama her gün bir gündem oluşuyor. Kazanmamız gerekiyordu maçı, oynadık herkes elinden geleni yaptı. Sonradan girenler katkı sağladı” yanıtını verdi.

“BAŞARISIZLIĞI KABUL ETMİYORUM”
Hafta içi yönetim tarafından kendisinden istenen raporla ilgili sorulan bir soruya ise Hamzaoğlu, şu yanıtı verdi:
“Yönetimin rapor istemesi ile ilgili dün de söyledim. Astana maçından sonra gündeme gelince hocadan bir rapor isteyelim denmiş. Podolski'nin oyundan çıkarkenki hareketleriyle ilgili, ben de fotoğraflardan gördüm. İstenilen rapor bu doğrultuda. Başarısızlık diyorsunuz, ben şu an için başarısızlığı kabul etmiyorum. Sezon sonunda üçüncü dördüncü durumda belki başarısız dersiniz. Bir yıldan beri ilk defa kulübümüzde kendi aramızda diyaloglar bu kadar saf ve iyi. Hiçbir sorunumuz yok. Sabah kalktığımızda gazetelerde bir şey görmezsek sıkıntı yok."

“DİĞER KULÜPLER BENİ YANLIŞ ANLAMASIN”
Hamzaoğlu ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hafta içi düzenlediği basın toplantısında kendisinin bir maçın ardından yaptığı açıklamalarına yer vermesiyle ilgili bir soruya da, "Bir yanlış anlaşılma var. Ben Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile ilgili bir şey söylemedim. Hakemlerin genelinde bir şey söyledim. Oluyor bunlar, diğer kulüpler beni yanlış anlamasın, biz işimizi yapıyoruz. İşin içinde hakem unsuru var. Bizim de bir şey söyleme hakkımız olsun" cevabını verdi. 

MESUT ALAN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.