ASAYİŞ - 30 Kasım 2015 Pazartesi 16:00

İHA kameraları Sur'daki yıkımı görüntüledi

A
A
A
İHA kameraları Sur'daki yıkımı görüntüledi

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlar sonrası bölgedeki kurşun izlerini ve yıkımı İhlas Haber Ajansı (İHA) görüntüledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah saatlerinde sona erdi. Polisin düzenlediği operasyonda teröristlerle yaşanan çatışmanın izleri yasağın kalkmasıyla daha belirgin hale gelirken, çatışmanın yoğun olarak yaşandığı bölgedeki kurşun izleri ve yıkıntılar İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına yansıdı.

Merkez Sur ilçesinde önceki gün basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 07.00 itibariyle kaldırıldı. 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen yasak sırasında düzenlenen operasyonda teröristlerle girilen çatışmanın ardından birçok ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. İHA muhabiri çatışmanın yaşandığı ve YDG-H terör örgütünün mevzi olarak kullandığı evlere girdi. Evlerin tavan ve kapılarında bir çok kurşun izi, çatışmanın şiddetini gözler önüne serdi. Ev ve iş yeri sahipleri yaralarını sarmaya çalışırken, maddi hasarlarının karşılanmasını talep etti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.