ASAYİŞ - 01 Ekim 2014 Çarşamba 19:01

Ölüm onu çok erken yakaladı

A
A
A
Ölüm onu çok erken yakaladı

Isparta’da ders sırasında kalp krizi geçiren 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şükrü Ekici, matematik dersi sırasında düşen kalemini almak için yere eğildiği sırada fenalaştı. Öğretmeninin 112 Acil Servise haber vermesi üzerine sağılık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Ekici, önce Isparta Devlet Hastanesi ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki tedavinin ardından ambulans helikopterle İstanbul’a sevk edilen Ekici’nin burada hayatını kaybetti öğrenildi. Ekici’nin bir süredir kalbindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ise, "Öğrencimiz sınıfta rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. İstanbul’da bir hastanede daha önce ameliyat olduğu için buraya götürülmesi uygun görülmüş. Burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Başımız sağolsun" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep yeminli mali müşavirler odası yeni binası hizmete açıldı Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın Şehitkamil ilçesi Pancarlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Tekin Alpay, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, kent yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Tekin Alpay, "Üyelerimizin mesleki konularda bir birleriyle iletişimlerinin sürdürülmesi ve fiziki ortamda bir arada bulunarak fikir alışverişi yapabilmeleri, mesleki eğitimleri konusunda sağlık ve modern bir ortama kavuşabilmeleri için son derece kısıtlı imkanlarla bir hizmet binası inşaatına başlamış ve bitirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yemin mali müşavirlerin bir araya geldiği bu oda, şehrimizin finansal alanda daha da güçlenmesine imkan sağlayacak ve mesleki dayanışmayı güçlendirecektir. Gaziantep’in ekonomik kalkınmasına destek olacak mali açıdan güçlü ve güvenilir bir kurumun açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yeni başlangıcın üyelerimize ce şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, "Burada gerçekten çok büyük bir emek var. Çok büyük bir hizmet var. Bu önemli hizmet nedeniyle bu güne kadar Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler odamızda görev tüm meslektaşlarımıza ve kurul üyelerine teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de nihayete erdiren hak ediyor. Bu nedenle oda başkanımız Tekin Alpay’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi yapılarak Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın yeni hizmet binası hizmete açıldı.
Malatya Depremzede Usta Öğreticisinden anlamlı sergi Akçadağ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Burcu Durak’ın açtığı ‘El sanatları sergisi’ büyük beğeni topladı. Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Cezaevi Lojmanlarında Usta Öğretici Burcu Durak tarafından açılan ‘El Sanatları Sergisi’ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Cengiz, Akçadağ Cezaevi Müdürü İlmihal Yazıcı, Akçadağ Halk Eğitim Müdürü Hacı Mehmet Pektaş, Müdür yardımcıları Oğuz Yıldız ve Mehmet Balık ve kurs öğrencileri katıldı. Sergi açılışında konuşan Akçadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Cengiz, örgün eğitim ve yaygın eğitim olarak iki alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Örgün eğitimi belli kurallar içerisinde yapıyoruz. Öğrencilerimizle her türlü aktiviteleri yapıyoruz. Ama son zamanlarda özellikle Halk Eğitim Merkezindeki hocalarımızın gayretleriyle yaygın eğitimde de birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bunlardan bir tanesine burada bugün şahitlik ediyoruz. Toplumun farklı alanlarda sosyal medyanın internetin etkili olduğu bir zaman diliminde böyle anlamlı işlerde buluşmak, anlamlı çalışmalar yapmak. Özellikle hocamızın bugün eserlerini inceleyeceğiz. Sergide katkı sağlayan Burcu hocamıza, kursiyerlerimizin emeklerine sağlık diyoruz. Güzel işlerde buluşmak dileğiyle diyoruz. Emeklerine sağlık” dedi. Açılışın ardından katılımcılar, depremzede öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi. Program yemek programı ile son buldu.
Kütahya Kütahya’da AK Partili kadınlar Gazzeli anneler için toplandı AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, Zafer Meydanı’nda toplanarak bu yılki Anneler Günü’nü Gazze’deki annelere ithaf etti. AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Gazzeli annelerin dramına değindi. Balcı, "Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum. Her can tek, her can biricik ve ’bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir’ Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler! Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Gazze’deki her 5 kadından 4’ü, aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yiyemediğini ifade ediyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ’Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’ Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. Bizler bugün AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez" dedi. Basın açıklamasına AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da katıldı.