ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 20:21

Omzu kırık kadının imdadına CANKUR yetişti

A
A
A
Omzu kırık kadının imdadına CANKUR yetişti

Adana’da evinde rahatsızlanan omzu kırık kadının yardım istediği komşuları kapıyı açamayınca CANKUR ekipleri kadının imdadına yetişti.

Olay, Namık Kemal Mahallesi 65089 sokakta bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, birkaç gün önce geçirdiği trafik kazasında omzu kırılan 60 yaşındaki Aysel Yaylacı, evde rahatsızlanınca bağırarak komşularından yardım istedi. Ancak komşuları kapıyı açamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye CANKUR ekipleri kapıyı açarak içeri girdi. Yaylacı sedyeye bindirerek sağlık ekiplerine teslim etti. 

Süleyman Cenk İdaye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Mesken tuttukları köye bu yıl da geldiler Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Sivas’ın Hafik İlçesine bağlı Göydün köyü, baharın müjdeleyicisi olan leyleklerine kavuştu. Her yıl birçok leyleğin geldiği köy, ‘Leylekli köy’ olarak da anılmaya başlandı. Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle leylekler erkenden köye geldi. Her yıl Nisan ayı içerisinde gelen leylekler, bu yıl Mart ayı içerisinde geldi. Köy sakini olarak anılan kimi leylekler yuvalarında görülürken kimileri ise arazide objektiflere yansıdı. Leylekler erken geldi Leyleklerin gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirten köy sakini Cemal Akalan, “Burası sulak bir arazı olduğu için kuş türleri çok geliyor. Leylekler de her sene bahar aylarında geliyorlar. Bu sene kış biraz hafif geçtiği için bahar erken geldi, leylekler de o yüzden erken geldiler. Yıllık 30-40 arası leylek geliyor. Şu anda 8-10 arası leylek var, yeni yeni gelmeye başladılar” dedi. Göydün köyüne gelen traktör tamircisi Halil Düzardıç ise, “Şu an Hafik’e bağlı Göydün köyündeyiz. Ben 27 senedir sanayideyim. Servis olduğumuz için köy köy gezeriz. Buraya da her sene 20-30 sefer gelirim. Bu leylekler her sene buraya gelir. Yerlerini buraya belirlemişler bu arkadaşlar. Sanırım arazi şartlarından dolayı burayı benimsemişler. Göydün köyü leylekli köy oldu” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Net UYP açığı 300 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti Türkiye’nin net UYP’si, 2023 yıl sonunda eksi 284,7 milyar dolar iken 2024 Ocak sonunda eksi 300 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayı Uluslararası Yatırım Pozisyonu Gelişmeleri’ne göre, 2024 Ocak sonu itibarıyla, Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2023 yıl sonuna göre yüzde 1,1 oranında azalışla 324,5 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 1,9 oranında artışla 624,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2023 yıl sonunda eksi 284,7 milyar dolar iken 2024 Ocak sonunda eksi 300 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Varlıklar alt kalemleri incelendiğinde, rezerv varlıklar kalemi 2023 yıl sonuna göre yüzde 5,0 oranında azalışla 133,9 milyar dolar, diğer yatırımlar kalemi yüzde 2,7 oranında artışla 125,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Diğer yatırımlar alt kalemlerinden bankaların Yabancı Para ve Türk Lirası cinsinden efektif ve mevduatları yüzde 6,7 oranında artışla 49,7 milyar dolar oldu. Yükümlülükler alt kalemleri incelendiğinde, doğrudan yatırımlar (sermaye ve diğer sermaye) piyasa değeri ile döviz kurlarındaki değişimlerin de etkisiyle 2023 yıl sonuna göre yüzde 6,4 oranında artışla 168,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Portföy yatırımları 2023 yıl sonuna göre yüzde 4,7 oranında artışla 100,4 milyar dolar oldu. Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stoku 2023 yıl sonuna göre yüzde 12 oranında artışla 33,1 milyar dolar olurken, yurt dışı yerleşiklerin mülkiyetindeki DİBS stoku yüzde 5,9 oranında artışla 2,8 milyar dolar, Hazine’nin tahvil stoku (yurt içi yerleşiklerce alınan tahvil stoku düşüldükten sonra) ise yüzde 1,7 artışla 43,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde, diğer yatırımlar 2023 yıl sonuna göre yüzde 0,8 oranında azalarak 355,5 milyar dolar oldu. Yurt dışı yerleşiklerin yurt içi yerleşik bankalardaki Yabancı Para mevduatı, 2023 yıl sonuna göre yüzde 1,9 oranında azalarak 42,4 milyar dolar olurken, TL mevduatı yüzde 10,2 oranında artarak 18,8 milyar dolar oldu. Bankaların toplam kredi stoku yüzde 0,7 oranında artarak 63,7 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin toplam kredi stoku yüzde 2,1 oranında azalarak 98,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.
Antalya Vali Şahin:" Büyük zaferler, büyük bedellerle geliyor" Antalya Valisi Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Vali Şahin “Büyük zaferler, büyük bedellerle geliyor” dedi. Antalya Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına, Vali Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, şehit aileleri ve gaziler katıldı. "Büyük zaferler, büyük bedellerle geliyor" Çanakkale Savaşı’nda on binlerce şehit verildiğine değinen Vali Hulusi Şahin, “Birinci Dünya Harbiyle, daha sonra ise isyanlarla, darbelerle ve kalkışmalarla mücadele ettik. Büyük zaferler büyük bedellerle geliyor. Türkiye, mükemmel coğrafyası ve stratejik konumu ile bütün dünyanın göz koyduğu bir yer. Bu yüzden büyük cihan devletinin son yılları çok acılı geçti. Ama son yüzyılın, kahraman bir nesli var. O kadar kahramanlar ki en imkansız şartlarda bile asla mücadeleden taviz vermediler. Mustafa Kemal Çanakkale’de de büyük bir kahraman olarak dünya sahnesine çıktı. O, ömrünü milletine adamış bir kahramandı” diye konuştu. “Bu millet yenilmez” Konuşması sırasında, kahramanlıkla ilgili yaşanmış bir hikayeyi de davetlilere anlatan Şahin, “Le Monde muhabiri, 1922’de Türkiye’ye gelir. Memleketin Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. Anadolu perişandır. İstanbul’dan trenle Eskişehir’e gelen muhabir, istasyonda ayaklarında ayakkabı, üzerinde elbise değil çuval olan üç tane çocukla karşılaşır. Çocuklar, ‘Annemiz yok, babamız şehit oldu. Bize babaannemiz bakıyor.’ derken yaşlı bir kadın, seslenir: ‘Gazanfer, Muzaffer, Mücahid çorba yaptım, gelin için.’ Bunu gören Le Monde muhabiri Fransa’ya döner ve gazetesine şöyle bir başlık atar; ‘Bu millet yenilmez.’ Bu halde bile hala zafer konusunda hiçbir şüpheleri olmayan bir milleti yenmenize imkân yoktur. Nitekim yenemediler” dedi. Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, iftar programında şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.