ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:24

Fatih’te sevgili cinayeti: Tartıştığı erkek arkadaşını bıçakla öldürdü

A
A
A
Fatih’te sevgili cinayeti: Tartıştığı erkek arkadaşını bıçakla öldürdü

Fatih’te Zehra Taşkan isimli kadın, sevgilisi olduğu öğrenilen Fırat Kalburcuoğlu’nu, tartışma sırasında bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Kalburcuoğlu hayatını kaybederken olay sonrası Zehra Taşkan polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


Olay, önceki gün gece Fatih Seyid Ömer Mahallesi Miralay Hasan Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zehra Taşkan, aynı evde yaşadığı erkek arkadaşı Fırat Kalburcuoğlu ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra sokağa taşındı. İddiaya göre, Kalburcuoğlu tartışma esnasında kız arkadaşı Zehra Taşkan’a küfür etti.


Bunun üzerine Taşkan, elindeki bıçakla erkek arkadaşı Kalburcuoğlu’nu yaraladı. Sokakta bağrışma seslerini duyan komşuları ise durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar sonrası olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Kalburcuoğlu hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtartılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken Taşkan’ı gözaltına aldı. Taşkan emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.



“Ben seslerin devamlı parktan gelen ses olduğunu düşündüm”


Olayı gören Hasan Demir, “Oğlum dışarıda siparişteydi ben de içerideydim. O sırada bir ses geldi. Ben seslerin devamlı parktan gelen ses olduğunu düşündüm. Aradan 15 - 20 dakika geçtikten sonra bir baktım iki kadın dükkana girdiler. İçeri giren bir kadın ’amca kapıyı kapat bir kadın birisini bıçaklamış yerde yatıyor. Kadın elindeki bıçak ile sağa sola saldırıyor’ dedi. Oturun dedim sonra ambulans, olay yeri inceleme ve polis ekipleri geldi” dedi.



“Kadının elinde bıçak vardı beni bırakın diye tehdit ediyordu”


Yaralı Kalburcuoğlu’na müdahale yapan bir kadın, “Kan oluk gibi akmaya başladı. o anda ciddi bir yaralanma olduğunu düşündüm. Ben tampon yapmak için indim. Aşağı geldiğimde kadın çığlık atıyordu. Kadına nerenizden yaralandınız diye sordum. O sarhoştu dediğini çok anlamadım. Başka bir kadın bu değil bıçaklanan bu adam dedi. Adam yerde yatıyordu. Kemer alıp, damarına bağladım. Damarına gittiğini anladım. Kadının elinde bıçak vardı beni bırakın diye tehdit ediyordu. Bırakın ölüyor mu, ölsün mü diyordu anlamadım. O anda kadının ne dediğini anlamıyordum. İkisi de alkollüydü ben görmedim. Kadını polise ben söyledim kimse sesini çıkarmıyor. Kadının vurduğunu onlarda biliyorlar. Onlar bana kadın vurdu dediler. Kadın bize de bıçak çekip, bırakın dedi. Ben polise kadının cebinde bıçak olduğunu söyledim. O esnada kadın beni tehdit etti. Ben insanlık görevimi yaptım. Ben geldiğimde adamın nabzını kontrol ettim, nabzı yavaştı. Adamın nabzı 5 dakika sonra daha çok zayıflamaya başladı. Olayın zanlısını ben gösterdim, söyledim” şeklinde konuştu.



Fatih’te sevgili cinayeti: Tartıştığı erkek arkadaşını bıçakla öldürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta hayırsever iş kadınından öğrencilere destek Karslı hayırsever iş kadını Selma Kılıç, babasının doğup büyüdüğü Günindi köyündeki İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Kars’ta çok sayıda okula kırtasiye malzemesi ve giyim desteğinde bulunan hayırsever iş kadını Selma Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle Kağızman’a bağlı Günindi köyü İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere, kırtasiye malzemesi ve ikramlık desteğinde bulundu. Kağızman Gençlik Merkezi’nde görevli öğrenciler de palyaço kıyafeti giyerek öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Yüzleri boyanan öğrenciler müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Alaaddin Karagöl ile birlikte malzemeleri öğrencilere dağıtan Kılıç, “Bugün kendi köyümün çocuklarıyla olmak, burada nefes almak gurur verici ve çok güzel bir şey. Babam kokuyor burası, babamın doğduğu topraklardır. Ben öğrencinin kalemi altın bile olsa öğrencinin yanında olma taraftarıyım. Bütün hayırseverlerin, durumu iyi olan insanların da öğrencilerimizin yanında olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Gerçekten ihtiyacı olan çok öğrencimiz var” dedi. Etkinlik ikramlıkların dağıtılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
Bursa Yeşim Grup’ta ’engelli hakları’ konuşuldu Yeşim Grup’un engelli ve engelli yakını olan çalışanlarına yönelik düzenlediği ’özel ihtiyaç sahibi grupları ve engelli hakları’ söyleşisinde, engellilerin hak ve yasal güvenceleri konuşuldu. Yeşim Grup, engelli ve engelli yakını olan çalışanlarına yönelik özel bir söyleşi düzenleyerek ’özel ihtiyaç sahibi grupları ve engelli hakları’ konusunu ele aldı. Yeşim’in yürüttüğü “Yaşama Desteği Projesi" çerçevesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen söyleşide, engellilerin hak ve yasal güvenceleri masaya yatırıldı. Osmangazi Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü’nden Sosyal Hizmetler Uzmanı Yasin Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Yeşim Grup çalışanlarına engellilerin sosyal hakları hakkında geniş çaplı bilgiler sunuldu. Aynı zamanda, işitme engelli çalışanlar için de tüm konuşmalar, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Hülya Batır tarafından anlık olarak işaret diline tercüme edilerek bu konuda onların da bilgi sahibi olması sağlandı. Söyleşinin açılışında konuşan Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, “Çalışanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına 2023 yılında hayata geçirdiğimiz" Yaşama Sevgi Desteği Projesi” çerçevesinde sizlerle buluştuk. Yeşim’de bulunan engelli ya da engelli yakını olan çalışanlarımızın hak ve yasal güvencelerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu söyleşide, sizlerin ve yakınlarınızın yaşamlarını kolaylaştıracak ve yasal haklarınızı bilmenizi sağlayacak bilgilere ulaşmanızı önemsiyoruz" dedi. Sosyal Hizmetler Uzmanı Yasin Yıldız, engellilerin “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olmadan hiçbir haktan yararlanamadığının altını çizerek engelli vatandaşların sosyal yardım, evde bakım hizmetleri, istihdam, sağlık hakları, vergi indirimleri ve muafiyetleri gibi imkanlardan faydalanabilmeleri için bu rapora sahip olmaları gerektiğini ve raporun sadece devlet hastanelerinden alınabileceğini ifade etti. Çocuklara ve yetişkinlere farklı tip raporlar verildiğini kaydeden Yıldız, bu raporlara 30 gün içinde itiraz edilebildiğini söyledi. Engellilik oranı, tam bağımlı olma hali ve hane halkı gelir kriterlerine göre engellilerin evde bakım hizmetinden ve devletin rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak faydalanabildiğini söyleyen Yıldız, engellilerin ayrıca sağlık hizmetleri, fizik tedavi ve tıbbi malzemeler gibi konularda da devlet desteği aldığını dile getirdi. Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda en az yüzde 40 oranında engeli bulunan vatandaşların, Engelli Kimlik Kartı’na başvurabileceğini belirten Yasin Yıldız, bu kimlik kartı ile ulaşım, eğitim ve sosyal faaliyetlerde engellilere birçok ayrıcalık sağlandığını ifade etti. Söyleşide ayrıca fiziksel engellilerin satın aldıkları araçlarda ÖTV ve MTV gibi indirimlerden faydalandıklarını belirten Yıldız, engellilere TOKİ’lerde mecburi kontenjan ayrıldığı ve tek konutu olan engellilerin emlak vergisinden muaf olduğu bilgilerini paylaştı.