GENEL - 16 Ocak 2018 Salı 14:23

Ümraniye Belediyesi’nden öğrencilere karne hediyesi

A
A
A
Ümraniye Belediyesi’nden öğrencilere karne hediyesi

Ümraniye Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda zengin bir program hazırladı.

Ümraniye Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda zengin bir program hazırladı. Birbirinden özel animasyon ve tiyatrolar Ümraniye Belediyesi kültür merkezlerinde gerçekleşecek.


Ümraniye Belediyesinin, animasyon filmleri ve çocuk tiyatrolarının yer aldığı, kültür merkezlerindeki etkinliklerine her geçen yıl ilgi artıyor. Eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle beraber binlerce öğrenci, okul sıralarının yorgunluğunuÜmraniye Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında organize ettiği birbirinden özel animasyon ve tiyatro etkinlikleriyle atacak.


Ümraniye Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri, bu yarıyıl tatilinde de öğrencilerin odak merkezi olmaya hazırlanıyor. Yarıyıl tatilini, değerlendirmek isteyen çocuklar, etkinliklere katılarak bilgi, düşünce ve hayal dünyasını geliştirirken, büyüklerin de çocukların eğlencelerine ortak olmaları bekleniyor. 5-12 yaş grubu çocuklar, 22 Ocak- 2 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklere katılabilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi Niğde’de Ömer Halisdemir Üniversitesi kulüpleri tarafından düzenlenen ‘Filistin İçin Tek Yürek’ yürüyüşünde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşke’de düzenlenen yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenler, idari personel ile öğrenciler katıldı. İsrail aleyhine slogan atarak saldırıların kınandığı yürüyüşün ardından öğrenciler adına konuşma yapan İbrahim Gök, İsrail’in Filistin’e karşı dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirdiğini söyledi. Gök, "7 Ekim’den bu güne 6 ayı aşkın bir süredir terör şebekesi İsrail tarafından yapılan sistemli soykırım insanlık tarihinin en kanlı vahşetleri ile devam etmektedir. 15 binden fazla çocuğun, 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı, yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği insanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı yeryüzündeki her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temelidir. İsrail’in kanlı terör eylemlerinin başladığı ilk günden beri tüm dünyada insanlar Siyonistlerin bu soykırımına kaşı büyük tepkiler ortaya koymaktadır. Son olarak ABD’de bulunan seçkin üniversitelerde öğrenci ve akademisyenler Gazze’de 200 günü aşkın süredir devam eden İsrail soykırımına karşı onurlu bir direniş başlatmıştır. ABD de bulunan üniversitelerde başlayan ve ’Kampüs İntifadası’ olarak ifade edilen eylemler, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüşmüştür. Bizler de buradan bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz. İsrail tarafından Gazze’de yapılan sistemli soykırıma karşı durmak adına insanlığın sesi olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan öğrenci ve akademisyenleri selamlıyor ve öğrenci ve akademisyenler olarak kendileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi. Rektör Hasan Uslu ise; "Filistin’de yapılan bir zulüm var. Bunun karşısında durmak için biz bağımsız, özgür ve hür iradeye sahip öğrenciler ve akademisyenler olarak üniversitemizde bir haykırış yaptık. Biz inanıyoruz ki en kısa sürede bu soykırım bitecek. Bu soykırımın karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
Denizli Denizli’de 2 bin kişiye ücretsiz meyve dağıtıldı Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO), Delikli Çınar Meydanı’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve dernek yöneticileri tarafından 2 bin paket meyve, halka ücretsiz olarak dağıtıldı. DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, yaptığı açıklamada, üreticilerin daha fazla kazanması ve halkın daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabilmesi amacıyla yola çıktıklarını vurguladı. Öztürk, bu tür etkinliklerle Denizli’nin üretim potansiyeline dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Öztürk, Denizli’nin bereketli topraklarında yetişen ürünlere olan güvenlerinin altını çizdi. Öztürk, “Denizli’miz farklı özellikleriyle her alanda ön plana çıkıyor. Denizli tarımda da çok iyi durumda olan bir şehirdir. En iyi erik, en iyi kiraz Denizli’de yetişmektedir. Bu özelliğiyle ilimizi ön plana çıkarma amacındayız. Diğer taraftan, halkımızın bu değerleri daha uygun fiyatlara ulaşabilmesi için mücadele edeceğiz. Bunu sağlarken üreticimizin de en iyi şekilde kazanması hedefindeyiz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek ve farkındalık oluşturabilmek için bu etkinliği düzenledik. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. DEMESKO’nun bu anlamlı faaliyetine destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu, DEMESKO’nun amaçlarına destek olacaklarını ve Denizli’nin tarımsal potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmak adına iş birliği içinde olacaklarını dile getirdi.
Erzurum EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti için bir adım daha Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinasyon Merkezi Ofisi açılışı törenle yapıldı. Özbekistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısı’nda Erzurum’un ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmesinin ardından başlatılan çalışmalar ve hazırlıklar hızla devam ediyor. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak Muharrem Çığlık’ın atanmasından sonra Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin de açılışı da yapıldı. Kale önündeki bir Erzurumevi’nin düzenlenmesiyle oluşturulan (EİT) 2025 Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için bir tören yapıldı. Açılış programına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Açılış öncesi EBB Mehter Takımı gösteri yaptı, Raci Alkır Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur türkü söyledi. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları konuşmalarda EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti noktasında tüm imkanların seferber edilerek birlik ve beraberlik içinde hem iyi bir hazırlık süreci hem de devamında Erzurum’a fayda sağlayacak faaliyetlerin yapılacağını dile getirdi. EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin açılışında turizm sektörünün dünya genelinde sağladığı istihdam ve ulaştığı hacim ile dünyadaki en aktif sektörlerden biri olduğunu anlattı. 2025 Erzurum Turizm başkenti süreci şehrin turizmi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen altyapı, çevre, tanıtım ve yatırım faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Çığlık, "Erzurum, coğrafi konumu itibariyle doğal güzellikleri, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasına bağlı olarak tarihi ve kültürel zenginlikleri, zengin bitki örtüsü, gastronomisi, insanımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliği gibi birçok artısıyla ulusal ve uluslararası turizminde rekabet üstünlüğü sağlayacak potansiyele ve avantajlara sahiptir" dedi.