SPOR - 28 Mart 2024 Perşembe 11:15

P. Karşıyaka, ligin en fazla sayı atan iki takımından birisi

A
A
A
P. Karşıyaka, ligin en fazla sayı atan iki takımından birisi

Bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde 2 bin 118 sayı üreten P. Karşıyaka, 2 bin 197 sayısı olan Fenerbahçe’den sonra bu alanda ikinci sırada bulunuyor.


P. Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 24 maçta 16 galibiyet, 8 mağlubiyet aldı. Dördüncü sırada bulan ve ligin bitimine 6 maç kala üçüncülük şansını zora sokan İzmir ekibi, play-off mücadelesine de en iyi şekilde girmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu sezon oynadığı birçok maçta da lig ortalamasının üzerinde sayı üreten İzmir temsilcisi, bu anlamda taraftarlarını mutlu etti.


P. Karşıyaka, şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda 2 bin 118 sayı üreterek, 2 bin 197 sayısı olan Fenerbahçe’den sonra bu alanda ikinci sırada bulunuyor.


Yeşil-kırmızılı takım, maç başına da 88.25’lik sayı ortalaması tutturmuş oldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelere yönelik KDV denetimi yaptı. Denetimde, işletmelerin pos cihazları, yazar kasaları ve ödeme aldıkları cihazlar kontrol edildi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy’de restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 45 araç ve 200 personelle gerçekleşti. Denetimlerde; KDV oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, iş yerinin kira olup olmadığı, iş yeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edildi. Denetimlere İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç de katıldı. Denetime ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgiç, "Yaklaşık 45 araç ve 200 gelir uzmanı arkadaşımızın katılımı ile, Katma Değer Vergisi oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, işyerinin kira olup olmadığı, işyeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıtdışı istihdam bulunup bulunmadığı gibi çeşitli konularda vergi denetim faaliyetleri yapıldı" dedi. "Vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" Bilgiç, "Vergi denetimlerimizde KDV oranları, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazları denetimi, iş yerleri kiralıksa kira ödemeleri bankadan mı elden mi bankadansa dekont tespiti, POS cihazları işletmeye ait mi değil mi, işletmeye ait olmayan POS cihazları kullanılıyorsa bunların tespiti, kayıt dışı istihdam bulunması durumunda bunun tespiti ve IBAN numarasına ödeme alan işletmeler varsa bu numaraların tespiti, hesap numarasının işletmeye ait olup olmadığı konularının tespiti ile alakalı vergi denetimi gerçekleştireceğiz. Vergi dairesi Başkanlığı olarak vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" ifadelerini kullandı. Özellikle KDV oranlarını yanlış uygulamak suretiyle yüksek oranda ürün teslim ettiği halde düşük KDV oranıyla fiş kesen belge düzenleyen işletmelerle alakalı denetimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bilgiç, "Yaptığımız denetimlerde hem mükelleflerimize hem de vatandaşlarımıza vergi konusunda rehberlik etmeye hem de uyumlu olmayan mükelleflerimize cezai işlem uygulamak suretiyle kayıt dışılığını önlemek gayreti içerisindeyiz" diye konuştu. Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz vatandaşlarımızdan yapmış oldukları alışverişlerde aldıkları ürün ve hizmetin belgeye intikal edip etmediğini tespit etmelerini ve bunu kontrol etmelerini istiyoruz. Aksi bir durumla karşılaşmaları halinde de gerek CİMER gerek VİMER vasıtasıyla bunları bizlere intikal ettirmeleri durumunda gerekli incelemeler ivedilikle yapılacaktır."
Denizli Honaz Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliğinde yerini aldı Tarım alanında hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiren Honaz Belediyesi, Çanakkale düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği katıldı. Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturmak, üreticiler ve vatandaşlar arasındaki yerel tohum alışverişinin gerçekleşmesine aracı olmak amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi de yerini aldı. Çanakkale Belediyesi 5. Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’de stant açarak bölgeye has özellikleri olan yüzlerce ata tohumunu ve fidelerini sergiledi. Yerel Tohum Merkezi yetkilisi Ziraat Mühendisi Tuğba Çınar şenlik süresince Honaz ve çevresine has özellikleri barındıran birçok tohum çeşidini ziyaretçiler ile buluşturduklarını söyledi. Tuğba Çınar; “Çanakkale Belediyesi’nce bu yıl 5.’si düzenlenen Tohum Takas Şenliği’nde Honaz’ımız ve bölgesinde yıllardır yetiştirilen ata tohumları tanıtma ve takas imkânı bulduk. İlçemizin farklı mahallelerinde yaşayan annelerimiz, teyzelerimiz sandıklarda, tülbentlerde sakladıkları tohumları bizlere ulaştırdılar. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde bu toplanan tohumları özenle sakladık ve seralarımızda fideye dönüştürmeyi sürdürdük. Elde ettiğimiz Honaz’a özgü Balkan Domatesi, Karakılınç Biberi, Karaçay Fasulyesi gibi yerel lezzetlerimizin yanında farklı türdeki salatalık, kabak, kavun, karpuz tohumlarını ve fidelerini de yine bu gibi etkinliklerde, festivallerde tekrar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Amacımız genetiği oynanmamış ürünleri tekrar tarıma, üretime kazandırmaktır” şeklinde konuştu. “ Yerel tohumlarımız Balkan Domatesi Ve Karakılınç Biberi büyük ilgi gördü” Tarımsal alanda gerçekleştirilen projelerle her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Tarım alanında önemli çalışmalara imza attık. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde 1000’i aşkın ata tohumunun saklanmasını ve üretimini sağladık. Belediyemize ait iki farklı arazide yöremize has özellikleri bulunan domatesleri üreterek vatandaşlarımız ile ücretsiz paylaştık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında gerçekleştirilen etkinliklere de katılıyoruz. Bu anlamda Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak, yerel tohumlarımızı ve fidelerimizi Çanakkale’de üreticilerimize dağıttık ve ilçemizi tarım alanındaki bu önemli platformda tanıtma fırsatı bulduk. İlçemizde üretimi yapılan Balkan Domatesi ve Karakılınç Biberi tohum ve fideleri festivalde büyük ilgi gördü’’ diye konuştu.