KÜLTÜR SANAT - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 14:41

UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

A
A
A
UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliliği devam ediyor.


Tarihi, han, hamam ve konakları ile ünlü Safranbolu’da Ryaşanan haftasonu hareketliliği sürüyor.


Genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış,estetikbiçimde şekillendirilmiş tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.


Tarihi çarşının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp,müzeve konakları gezen tatilciler, Hıdırlık Tepesi’nden şehir manzarasını seyretme imkanı yakalıyor.


(YE-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Taksi şoförünü 20 kere bıçaklayarak yaralayan 19 yaşındaki zanlı tutuklandı Bursa’da müşteri olarak bindiği taksiyle gezdikten sonra taksi şoförünü 20 yerinden bıçaklayıp gasp eden 19 yaşındaki şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı. Saldırgan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yunus Emre Yüksel’in meslektaşları ise adliye önünde yoğun kalabalık oluşturdu.Olay, Mudanya ilçesi Çepni köyünde meydana geldi. İddiaya göre, taksici Yunus Emre Yüksel (35), Mudanya ilçesinde 16 T 4225 plakalı aracıyla Eskişehir’e gitmek isteyen biri kadın iki yolcu aldı. Eskişehir’e gidip geri dönen iki kişi, ilçeye bağlı Çepni Mahallesi’nde inmek istediklerini söyledi. Burada bıçağa sarılan 19 yaşındaki Talha S., taksi şoförü Yüksel’i sırtından ve kolundan 20 bıçak darbesiyle yaralayıp gasp etti. Kanlar içerisinde ormanlık alanda bırakılan Yunus Emre Yüksel’i o sırada o bölgede piknik yapmaya gelen 2 polis memuru fark edince hemen yardımına koşup 112 sağlık ekiplerini aradı. Yüksel, olay yerine sevk edilen ambulans ile kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, jandarma ve polis 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.Kaçmak için yine taksi kullandıBursa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi yakalamak için adım adım takip başlattı, çok sayıda güvenlik kamerası incelendi. Saldırgan şahıs, Bademli Mahallesi’ndeki bir restoranda alkol aldıktan sonra Yunus Emre Yüksel’in çalıştığı taksi durağından bir başka taksi çağırarak bu taksiyle Kent Meydanı’na gelerek izini kaybettirdi. Bindiği takside müziğin sesini açmasını istediği sürücünün "Acımız var bir arkadaşımızı bıçakladılar" demesi üzerine Talha S.’nin, "Ya öyle mi olmuş, çok üzüldüm" diyerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu da ortaya çıktı.Kıskıvrak gözaltına alındıSaldırganın izini süren ekipler, Talha S.’nin Kent Meydanı’nda bir markete girdiğini ve burada alışveriş yaptığını, ardından izini kaybettirmek için Yenişehir ilçesine geldiğini tespit etti. İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gece vakti saldırgana operasyon düzenlendi. Jandarma ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.Tutuklanarak cezaevine gönderildiZanlı Talha S., ifadesinin ardından yüksek güvenlik önlemleri altında Mudanya Adliyesi’ne getirildi. Adliye önünde taksi şoförü Yunus Emre Yüksel’in meslektaşları yoğun kalabalık oluşturdu. Zanlı Talha S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun MHP’li Mucur: “Genel seçim hazırlıklarına başladık” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "Genel Başkanımızın talimatı ile Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz. Yerel seçim bitti, genel seçim hazırlıklarına başladık” dedi. MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Mucur, "Seçim bir yarıştır, savaş değildir. 31 Mart akşamı itibariyle yarış sona erdi. 1 Nisan sabahı herkes birbirini tebrik etti. Samsun’da yaşıyoruz ve ortak paydamız Samsun’dur. Cumhur İttifakı olarak Samsun genelinde başarılı iller arasındayız. Genel Merkezimizin açıkladığı rakamlarla 16,82 oranını yakaladık. Samsun’da 357 meclis üyesinden 59’unu aldık, bu da yüzde 17’ye tekabül ediyor. Salıpazarı ilçemizde de meclis çoğunluğu bizde. Büyükşehir Belediyesi’nde ise 10 meclis üyesi 2 belediye başkanımız ile 12 temsilcimiz bulunuyor, AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı’nı temsil ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın çalışmalarına destek veriyoruz. 31 Mart seçimlerinde 17 ilçe ve Büyükşehir’de Cumhur İttifakı ile girdik. Asarcık, Alaçam ve Salıpazarı ilçeleri MHP’ye verildi. Bu ilçelerden iki tanesinde seçimi kazandık. Salıpazarı’nda ise genel oylamada birinci parti olmamıza rağmen 76 oy farkla başkanlığı kaybettik” diye konuştu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin "Önce devletim, sonra milletim" sözünü hatırlatan Burhan Mucur, "AK Parti’ye teşkilatlar olarak büyük destekler veriyoruz. 17 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 14. Büyük Kurultay’da Genel Başkanımızın Samsun’a verdiği önemi bir kez daha gördük. Kurultayda Samsun’dan 3 kişinin MYK ve MDK’da yer alması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu. “Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz” Burhan Mucur, "Genel Başkanımızın talimatı ile Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz. Yerel seçim bitti, genel seçim hazırlıklarına başladık. Hedefimiz, Samsun’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni birinci parti yapmaktır. Cumhur İttifakı’nı Samsun’da birinci parti yaptık" ifadelerini kullandı. Toplantıya; MDK Üyesi Ceyhun Çatalsakal, KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevgi Çatalsakal, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aykut Çepni, Medya Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Canan Şener ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Öztel de katıldı.