YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2016 Cuma 12:31

Selendi’de demokrasi nöbeti devam ediyor

A
A
A
Selendi’de demokrasi nöbeti devam ediyor

15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY)’nün darbe girişiminin milli irade tarafından engellenmesinin ardından Manisa’nın Selendi ilçesinde demokrasi nöbeti devam ediyor.
AK Parti Selendi İlçe Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşları tarafından siyaset bilimci ve siyasal iletişim uzman Tarihçi Ozan Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı demokrasi nöbeti Belediye Kent Meydanında gerçekleşti. Tarihçi Ozan Erdem burada katılımcılara yaptığı konuşmasında, "Millet olarak aldananlardan olduk. Bir daha aldatılmayacağız." dedi.
Kent Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı Murat Aydın, Hakim Murat Ulusan, daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seher Yiğit, Gençlik Kolları Başkanı Barış Karagöz ile kadınların ağırlıklı olduğu çok sayıda partili katıldı.
Partililere seslenen Ozan Erdem, "Bu millet atasına layık, ümmetine layık bir millet. ’Biz kefenimizi giyerek yola çıktık’ demişti üstat. O başkomutan, o uzun adam, işte bunun bir söz olmadığını uçağı Marmaris’ten yola çıkarken, Manisalı bir komutan Cumhurbaşkanımıza İstanbul’a gelin diyor. Uzun adam uçağa bindikten sonra pilota uçağı kıbleye doğru döndür diyor. Bu mukaddes necip millete meydanlara inin demokrasiye sahip çıkın diyor. Lakin Cuma gecesi himmet dediler, alnı secdeye değen adamdan zarar gelmez dediler. Resulü Ekrem efendimiz, Müslüman bir sokulduğu yerden iki sokulmaz diyor efendimiz. 80 yıldır bize Kur’an-ı yasaklatanlar yüzünden şeytan sizi Allah’la aldatanlardan olmayın diyordu. İşte ikinci defa aldanmayacağız dediğimiz ne biliyor musunuz? Maşallah kim gözaltına alındı ise o gece, aramızda bizden çok bağırıyorlardı. Ama bizi iki defa sokamayacaksınız bunu aklınıza sokun. Bu millet feraseti ve kalbi ile bir daha tuzaklara düşmeyecek. Hepinizden hesabı sorulacak. O tankların altında can veren, o şehitlerimizin hesabı sorulacak" dedi.
Erdem, "Millet olarak aldananlardan olduk. Bir daha aldatılmayacağız. Bir daha şeytan olup da Allah adıyla kandıran haşhaşilere sokulmayacağız. Bu 3 aylık OHAL şerre sebep olacak. İnşallah içimizdeki PKK, Yahudi lobisi ve Fettullah ile haşaşilerinden kurtulacağız. Yunan işgalinde bile Türkiye Büyük Millet Meclisine kurşun sıkılmadı ama bu alçaklar halkın uçağı ve helikopteri ile TBMM’yi vurdu, polisimize ve vatandaşımıza kurşun sıktılar. Daha saldırılar bitmedi, suikastlar olacaktır ama hepsinin üstesinden geleceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız geçlerimizi ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız onları okutacağız." şeklinde konuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de süne ile biyolojik mücadele başladı Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ortaklaşa yürütülen sünede biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Balıkesir’in Savaştepe ve İvrindi ilçelerinde doğa dostu faydalı böceklerle süneye karşı biyolojik mücadelede uygulanıyor. Hububat danelerinin özsuyunu emerek verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen süne ile biyolojik mücadele kapsamında, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hububat ekili alanlara yaklaşık 50 bin adet ergin faydalı böcek (Parazitoit ve Trissolcus spp.) salımı gerçekleştirildi. Süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakan faydalı böcekler süne zararlısının çoğalmasını engelliyor. Balıkesir’de bitki sağlığı uygulama programı kapsamında buğdayın ana zararlısı süne ile mücadelede Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri survey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Kontrol çalışmalarına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, yürütülen mücadele faaliyetlerini yerinde inceleyerek buğday ekili alanlara süne düşmanı doğa dostu faydalı böcek bıraktı. Hububat üretiminde üreticilerin zarar görmemesi adına il ve ilçe müdürlükleri ile beraber yoğun bir mesai harcandığından bahseden İl Müdürü Erkan Alkan, bitkisel üretim ve gıda sektörü bakımından önem arz eden buğdayda verim ve kaliteye etki eden sünede faydalı böceklerin aktif olarak rol almasının ve biyolojik mücadele yöntemlerinin daha etkin kullanımının önemine değindi. Ayrıca verdiği desteklerden dolayı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Gerçekleşen böcek salımı programına İl Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Savaştepe İlçe Müdürü Şerif Köse, teknik personeller ve üreticiler katıldı.
Bursa Polisten öğrencilere trafik eğitimi Bursa’nın Karacabey ilçesinde ‘Karayolları Trafik Haftası’ nedeniyle 13 öğretme ve 165 öğrenciye ‘Hayatla yarışılmaz’ ve ‘Trafik dedektifleri’ projesi kapsamında eğitim semineri verildi. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri ve Karacabey Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından, 2024 yılı Karayolları Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri ve Karacabey Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Karacabey’de Borsa İstanbul İ.M.K.B. Lisesi Ana Okulu ve Belediye Ana okulunda 4 oturum halinde, ‘Hayatla yarışılmaz’ ve ‘Trafik dedektifleri’ projesi kapsamında, eğitim semineri gerçekleştirdi. Görevli polisler Ahmet Mutlu ve Levent Çağlak tarafından toplamda 165 öğrenci ve 13 öğretmenin katıldığı eğitimde katılımcılara trafik dedektifleri projesi kapsamında eğitim semineri verildi. Trafik ekipleri, öğrencilerin trafik haftası kutlamaları kapsamında, bilgilendirme faaliyetleri yaparak el broşürleri dağıttı. Ekipler eğitim sırasında öğrencilere trafik kuralları, okul servislerinde emniyet kemeri kullanımı ve kara yollarında karşıdan karşıya geçme, trafik ışıkları anlamı gibi konularda bilgilendirme yaptı. Öte yandan Karayolları Trafik Haftası kapsamında; Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri, araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılarak emniyet kemerinin önemini anlatan el broşürleri dağıtıldı. Sürücülere ve yolculara, emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerlerinin bizzat takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde bilgilendirme çalışmalarına devam edildi. Trafik bilgilendirme faaliyetleri yıl boyunca devam edileceği öğrenildi.