ÇEVRE - 30 Ekim 2018 Salı 10:56

Niğde’de fidanlar toprakla buluştu

A
A
A
Niğde’de fidanlar toprakla buluştu

Niğde’nin Kiledere kasabasında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Niğde’nin Kiledere kasabasında fidan dikim etkinliği düzenlendi.


Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kiledere kasabası ağaçlandırma sahasında Niğde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.


Etkinlikte konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Niğde Türkiye’deki orman varlığı en az olan illerden birisidir. Toplam alanın sadece yüzde 8’i orman. Dolayısıyla “Daha Yeşil Bir Niğde için, El ele Verelim Umutlarımızı Fidan Dikerek Yeşertelim” isimli bir proje daha başlattık. İlkini de Kiledere kasabasında gerçekleştiriliyoruz. Bu proje kapsamında genel toplamda yaklaşık 400 dekar alanda 120 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek. Bu şekil de çocuklarımıza ağaç sevgisini kazandırmayı bizden sonraki nesillerde daha yeşil bir Niğde bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.


Ağaç dikme etkinliğe Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz, daire müdürleri, kasaba sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de süne ile biyolojik mücadele başladı Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ortaklaşa yürütülen sünede biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Balıkesir’in Savaştepe ve İvrindi ilçelerinde doğa dostu faydalı böceklerle süneye karşı biyolojik mücadelede uygulanıyor. Hububat danelerinin özsuyunu emerek verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen süne ile biyolojik mücadele kapsamında, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hububat ekili alanlara yaklaşık 50 bin adet ergin faydalı böcek (Parazitoit ve Trissolcus spp.) salımı gerçekleştirildi. Süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakan faydalı böcekler süne zararlısının çoğalmasını engelliyor. Balıkesir’de bitki sağlığı uygulama programı kapsamında buğdayın ana zararlısı süne ile mücadelede Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri survey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Kontrol çalışmalarına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, yürütülen mücadele faaliyetlerini yerinde inceleyerek buğday ekili alanlara süne düşmanı doğa dostu faydalı böcek bıraktı. Hububat üretiminde üreticilerin zarar görmemesi adına il ve ilçe müdürlükleri ile beraber yoğun bir mesai harcandığından bahseden İl Müdürü Erkan Alkan, bitkisel üretim ve gıda sektörü bakımından önem arz eden buğdayda verim ve kaliteye etki eden sünede faydalı böceklerin aktif olarak rol almasının ve biyolojik mücadele yöntemlerinin daha etkin kullanımının önemine değindi. Ayrıca verdiği desteklerden dolayı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Gerçekleşen böcek salımı programına İl Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Savaştepe İlçe Müdürü Şerif Köse, teknik personeller ve üreticiler katıldı.
Bursa Polisten öğrencilere trafik eğitimi Bursa’nın Karacabey ilçesinde ‘Karayolları Trafik Haftası’ nedeniyle 13 öğretme ve 165 öğrenciye ‘Hayatla yarışılmaz’ ve ‘Trafik dedektifleri’ projesi kapsamında eğitim semineri verildi. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri ve Karacabey Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından, 2024 yılı Karayolları Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri ve Karacabey Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Karacabey’de Borsa İstanbul İ.M.K.B. Lisesi Ana Okulu ve Belediye Ana okulunda 4 oturum halinde, ‘Hayatla yarışılmaz’ ve ‘Trafik dedektifleri’ projesi kapsamında, eğitim semineri gerçekleştirdi. Görevli polisler Ahmet Mutlu ve Levent Çağlak tarafından toplamda 165 öğrenci ve 13 öğretmenin katıldığı eğitimde katılımcılara trafik dedektifleri projesi kapsamında eğitim semineri verildi. Trafik ekipleri, öğrencilerin trafik haftası kutlamaları kapsamında, bilgilendirme faaliyetleri yaparak el broşürleri dağıttı. Ekipler eğitim sırasında öğrencilere trafik kuralları, okul servislerinde emniyet kemeri kullanımı ve kara yollarında karşıdan karşıya geçme, trafik ışıkları anlamı gibi konularda bilgilendirme yaptı. Öte yandan Karayolları Trafik Haftası kapsamında; Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri, araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılarak emniyet kemerinin önemini anlatan el broşürleri dağıtıldı. Sürücülere ve yolculara, emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerlerinin bizzat takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde bilgilendirme çalışmalarına devam edildi. Trafik bilgilendirme faaliyetleri yıl boyunca devam edileceği öğrenildi.