ASAYİŞ - 23 Haziran 2018 Cumartesi 10:21

Erciş’te hurda yüklü kamyonette 25 bin 350 kaçak sigara ele geçirildi

A
A
A
Erciş’te hurda yüklü kamyonette 25 bin 350 kaçak sigara ele geçirildi

Van’ın Erciş ilçesinde polis ekipleri tarafından hurda yüklü kamyonette yapılan aramada 25 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Van’ın Erciş ilçesinde polis ekipleri tarafından hurda yüklü kamyonette yapılan aramada 25 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.


Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Büro Amirliği ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında PKK/KCK/YPG terör örgütünün finansman kaynağına yönelik gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde durumundan şüphelenilen hurda yüklü kamyonet durduruldu. Yapılan aramada kamyonetin kasa kısmında hurdaların içine zulalı vaziyette 25 bin 350 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olay ile ilgili araç şoförü gözaltına alınırken, adli işlemlerin Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliğinde devam ettiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.
Bursa Mudanya’nın kamu hizmetleri değerlendirildi Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin başkanlığını yaptığı toplantıda kamu hizmetlerinin sorumlu amirleri, yaptıkları sunumla gerçekleşen hizmetleri ve geleceğe dair planlarının sunulduğu çalışmalarını paylaştı. Mudanya Müftülük salonunda gerçekleşen toplantıda, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç kendilerine sorulan hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşların amirleri, muhtarlar ve oda başkanları katıldı. Toplantıda gerçekleşen sunumlarda 2003 yılı hizmetlerinin değerlendirmesi yapılırken, 2024 yılı yatırım planları ve hedefleri açıklandı. Kaymakam Terzi’nin yönlendirmeleriyle yapılan sunumda muhtarlar sorunlarını dile getirerek çözüm aradı. İlk olarak İlçe Nüfus Müdürü Şükrü İsmail Yılmaz kimlik çalışmalarından bahsederken, kimlik çalışmalarının yüzde 96’sının tamamlandığını, yenileme çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Adres kayıt sistemindeki değişikliklerinden bahseden nüfus müdürü Yılmaz, özellikle kırsal mahalle muhtarlarının sorularını cevapladı. İlçe Sağlık Müdürü Doktor Nalan Yıldız, öncelikle İlçe Sağlık ve Hayat Merkezi’nde verilen hizmetlere değindi. Doktor Yıldız, özellikle kanser hastalığının üzerinde durarak "KETEM" biriminde yapılan muayenelerle erken teşhisin önemine değindi. Yıldız, artan nüfus nedeniyle Mudanya’da sağlık ocaklarının yetersizliğinizden bahsederken, muhtarların Mudanya Devlet Hastanesi’nin Mudanya dışından gelen hastalar nedeniyle yetersiz kaldığını söyledi. Soru üzerine söz alan Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Yavuz Erkal, şikayet eden muhtarın haklı olduğunu, hastanenin kapasitesinin çok üzerinde hasta ağırladığını ve doktorlar ile hemşirelerin ellerinden gelenin çok fazlasını göstererek performanslarının üzerine çıktıklarını söyledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, sunumunun ana teması tarım alanlarına yapılan kaçak inşaat ve ayda yılda gelerek sadece keyif sürenlerin orman içlerine tarım alanlarına kondurdukları yapılar yüzünden çevreye verdikleri zararlardan bahsetti. Karadağ ayrıca kırsal kesimdeki muhtarlar ile iletişim eksikliğinden yakındı. Muhtarların kendisine yönelttikleri soruları cevaplayan Karadağ sunumunu sonlandırdı. Yapılaşma konusunda Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, muhtarlara bu yapıları kaldırma Konusunda yalnızca belediyenin çabalarının yeterli olmadığını ifade ederek bu işlerin devletle işbirliği yapılarak çözümleneceği üzerinde durdu. Ayrıca muhtarların özellikle üzerinde durduğu köpeklerin artarak çoğalması ve çevrede tehlike saçması sorusunu cevaplaya başkan Dalgıç, çözümün aşırı üremelerini önlemek ve başıboş köpeklerin hayvan bakım evlerinde toplamak olduğunu, bunun için belediye olarak çalışmalar yapıldığını söyledi.
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezîlerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.