Yerel Haberler
Van
Fatih Erbakan: “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” 06 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:03:55 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Milli Görüş’ hizmetlerini yeniden vatandaşla buluşturacaklarını belirterek, “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Teşekkür ziyaretleri kapsamında ilk olarak Van’ın Gürpınar ilçesine giden Genel Başkan Erbakan, daha sonra Gevaş ilçesinde partililerle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Genel Başkan Erbakan, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. “Milli Görüş, Van’da yeniden filizlenmiştir” Van’ın 31 Mart seçimlerinde ‘Milli Görüşün’ kalelerinden bir tanesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Genel Başkan Erbakan, “Aldığımız oylar bölgenin şartları içerisinde çok büyük bir başarıyı işaret ediyor. Milli Görüş Van’da yeniden filizlenmiştir. Bu oy oranlarını çok önemli görüyoruz. 2028 seçimleri için Van’da çok önemli bir temel, önemli bir tohum atıldı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Van’da Milli Görüş’ün yeniden şahlanışına şahitlik edeceğiz. Partimizi o eski günlerine Van’da, Gevaş’ta ve bu bölgede yeniden inşallah kavuşturacağız. Bu bakımdan bütün isimsiz kahramanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Yeni dönemde aynı hizmetlerin daha fazlasını gerçekleştireceklerini dile getiren Erbakan, “Hayırlı hizmetleri yaparak aynen Erbakan Hocamız gibi bu bölge insanın hayırlı duasıyla anılmayı inşallah bizlere nasip eylesin. Bu millet 1989-1994 ‘Milli Görüş’ belediyeciliğini hatırlıyor. Van’da 1984’ ten başlayan Milli Görüş belediyeciliğine hatırlıyor. Cenab-ı Allah bizlere, milletimizin bu teveccühüne, bu güvenine layık olmayı inşallah nasip eylesin. Aynı hizmetleri geçmişimize, davamıza yakışır bir şekilde yeniden hayata geçirmeyi inşallah nasip eylesin. Önce 63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız, ahlaklı belediyeciliği hakim kılacağız. Milli Görüş hizmetlerini yeniden milletimizle buluşturacağız ve belediye hizmetlerimizle inşallah 2028’de iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.
Fatih Erbakan: “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız”
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:03 Fatih Erbakan: “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Milli Görüş’ hizmetlerini yeniden vatandaşla buluşturacaklarını belirterek, “63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Teşekkür ziyaretleri kapsamında ilk olarak Van’ın Gürpınar ilçesine giden Genel Başkan Erbakan, daha sonra Gevaş ilçesinde partililerle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Genel Başkan Erbakan, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. “Milli Görüş, Van’da yeniden filizlenmiştir” Van’ın 31 Mart seçimlerinde ‘Milli Görüşün’ kalelerinden bir tanesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Genel Başkan Erbakan, “Aldığımız oylar bölgenin şartları içerisinde çok büyük bir başarıyı işaret ediyor. Milli Görüş Van’da yeniden filizlenmiştir. Bu oy oranlarını çok önemli görüyoruz. 2028 seçimleri için Van’da çok önemli bir temel, önemli bir tohum atıldı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Van’da Milli Görüş’ün yeniden şahlanışına şahitlik edeceğiz. Partimizi o eski günlerine Van’da, Gevaş’ta ve bu bölgede yeniden inşallah kavuşturacağız. Bu bakımdan bütün isimsiz kahramanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Yeni dönemde aynı hizmetlerin daha fazlasını gerçekleştireceklerini dile getiren Erbakan, “Hayırlı hizmetleri yaparak aynen Erbakan Hocamız gibi bu bölge insanın hayırlı duasıyla anılmayı inşallah bizlere nasip eylesin. Bu millet 1989-1994 ‘Milli Görüş’ belediyeciliğini hatırlıyor. Van’da 1984’ ten başlayan Milli Görüş belediyeciliğine hatırlıyor. Cenab-ı Allah bizlere, milletimizin bu teveccühüne, bu güvenine layık olmayı inşallah nasip eylesin. Aynı hizmetleri geçmişimize, davamıza yakışır bir şekilde yeniden hayata geçirmeyi inşallah nasip eylesin. Önce 63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız, ahlaklı belediyeciliği hakim kılacağız. Milli Görüş hizmetlerini yeniden milletimizle buluşturacağız ve belediye hizmetlerimizle inşallah 2028’de iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.
İsmail Küncü, minibüsün çığ altında kaldığı günü anlattı
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:33 İsmail Küncü, minibüsün çığ altında kaldığı günü anlattı Van-Bahçesaray karayolunda yaklaşık 4.5 ay önce çığ altında kalan minibüsün sahibi, yol açılınca yakınları ile bölgeye geldi. Van’da 133 gün önce Bahçesaray yönüne ilerleyen İsmail Küncü yönetimindeki minibüs ile Temir Sabırlı yönetimindeki hafif ticari kamyonette bulunan toplam 10 kişi, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalandı. Mahsur kalanlar, ekiplerden yardım istedi. Çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılan bölgeye ekipler ulaşamayınca, araçları terk eden 10 kişi, 9 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyüp, ilçeye ulaştı. Terk edilen 2 araç ise daha sonra çığ altında kaldı. Bölgeye gelen araç sahipleri, minibüs ve hafif ticareti aracı küreklerle kurtarmaya çalıştı. Temir Sabırlı, beraberindekiler ile birlikte karayolları ekiplerinin yardımı ile çığ altında kalan aracını kurtarırken, İsmail Küncü ise çığ, minibüsünü şarampole yuvarlandığı için bir şey yapamadı. İlerleyen günlerde hava şartlarının kötüleşmesi sonucu yol tamamen trafiğe kapandı. Yaklaşık 4.5 aydır kapalı bulunan yol, Perşembe akşamı ulaşıma açıldı, araç trafiğine Cuma günü izin verildi. İsmail Küncü ve beraberindeki yakınları yolun açılmasıyla 4.5 aydır çığ altına minibüsünün yanına geldi. İçerisinde bulunan bazı malzemeleri çıkarırken, minibüsün çıkarılması için yetkililerden yardım talebinde bulundu. Aracı çığ altında kalan İsmail Küncü, 4.5 ay önce yaşananları anlattı. Bahçesaray denildiğinde 4-5 Şubat 2020 yılında meydana gelen ve 42 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının aklına geldiğini ifade eden Küncü, "Olay halen ilk günkü gibi taze. Orada şehit olanlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. 22 Aralık 2023 tarihinde saat 13.20 sularında Van’dan Bahçesaray’a hareket ettik. Karabet Geçidi’ne geldiğimde kar yağışı ve tipi başladı. Bu alana geldiğimizde iki araçtan birinin kara saplandığını gördük ve onu çıkarmaya çalıştık. Onu çıkardığımız sırada önümüze çığ düştü. Çığ düşünce burada mahsur kaldık. Bizde araçlarımızı bırakıp yaya olarak Bahçesaray’a gittik. Bizden sonra gelen çığlar aracımı aşağı sürükledi. Yaklaşık 4.5 aydır aracım kar altında bekliyor" dedi. "Aracımın burada olması uykularımı böldü" Resmi olarak yolun bu gün açıldığını ifade eden Küncü, "Kaymakam beyden izin bekliyorum. İzin veremeden aracımı çıkaramam. Burada halen çığ tehlikesi olduğundan dolayı kaymakam beyin iznini bekliyoruz. Yol açılınca aracımın durumunu merak ettim ve buraya geldim. Acaba yerinde duruyor mu, yoksa daha aşağıya kaymış mı. Aracım çığ altına kaldıktan sonra zaman zaman geldim. Belki 20 seferden fazla geldim. Aracımın burada olması uykularımı böldü, çoğu geceleri uyuyamadım . Aracımı buradan kendi imkanlarımla çıkaramam. Büyük bir masraf ister. İnşallah yetkililer yardımcı olur" diye konuştu.