POLİTİKA - 12 Ekim 2017 Perşembe 18:04

Bakan Kurtulmuş “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı

A
A
A
Bakan Kurtulmuş “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece’de düzenlenen “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece’de düzenlenen “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” konferansına katıldı.


Küçükçekmece’ de bulunan özel bir üniversite tarafından düzenlenen “Milli Kültürün Gelişmesinde Eğitimin Rolü” başlıklı konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir öğrencinin kendinizi hala milli görüşün içerisinde görüyor musunuz şeklindeki sorusuna, “Türkiye’de milli siyaset anlayışı içerisinde milli görüş hareketi çok anlamlı bir yere sahiptir. Türkiye’de iki taraf vardır bir tarafta batıcı batıyla zihni kamaşmış olanlar diğer tarafta milli değerlerine İslami değerlere milletinin değerlerine sahip çıkmak isteyenler. Siyaset alanında da kültür alanında da bu mücadele devam etti. Ben milli taraftayım hayatım boyunca milli tarafta var olmaya gayret ettim. Hayatımın hiçbir döneminde gayri milli en ufak bir kelimelik dahi görüşe sahip olmadım ve bunu da kendim için bir şeref kabul ederim. Türkiye’de hem rahmetli Menderes’in hem rahmetli Özal’ın, hem rahmetli Erbakan’ın, hem rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi gayretleri Türkiye’de milli siyaset alanında ki gelişmelere büyük katkı sağlamıştır. Milli görüş hareketi bir dönem Türkiye’nin siyasetine damgasını vurmuştur. Büyük iddia sahibi olarak ortaya çıkmıştır ve o iddiaların bir kısmı gerçekleşmiştir. Bir kısmı gerçekleşmemiştir. Adına ne dersek diyelim bu siyasi hareket Türkiye’de 80 milyonun tamamının kabul edebileceği olgunlukta ve derinlikte olan bir siyasi fikre sahiptir. Sadece 60’lardan bu yana başlamış iş değildir. Cumhuriyetin kuruluşu öncesinden başlayan bir büyük fikri hareketin siyasette ki yansımasıdır. Bu büyük siyasi hareketin içerisinde olmak bu fikriyatın içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ama bunu sadece küçük bir grubun görüşü olarak değil 80 milyonun ana damarı olarak görüyor. Malcolm X’in sözünü unutmayalım “Nereye atarsanız atın hepiniz aynı istikamete atın ve vuracağınız şey kukla değil kuklacıktır.” Biz kuklacıyı da biliyoruz kuklacıkları da biliyoruz. Dolayısıyla biz atacağımız oku kuklalara atıp vakit kaybetmeyiz, bizim asıl vuracağımız şeyin kuklacıların alacağını da bilin” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir" Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, olağan seçimli genel kurulda ilk kez noterden imza şartının olmadığı bir süreç yaşanacağını belirterek, "Bu bakımdan aday adayları ve genel kurul üyelerimizin bazı hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir" dedi. Bursaspor Divan Başkanı Galip Sakder, olağan genel kurul öncesi başkan adaylarının dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili şu açıklamaları yaptı: "19-26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bursaspor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir. Bu bakımdan aday adayları ve genel kurul üyelerimizin bazı hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Yönetim kurulu başkanlığı için başvurular; 12 Mayıs Pazar günü saat 15.00 ila 17.00 arasında divan kurulu başkanlığı tarafından alınacak. 4 asgari ücretten az olmamak kaydı ile Bursaspor Kulübü’ne yapılacak bağış makbuzuna ek olarak adli sicil arşiv kaydı ve kısa bir özgeçmiş de başvuru dosyasına dahil edilecek. (Banka hesap bilgilerimiz için 0516 163 01 16 numaramıza ulaşabilirsiniz). Üye Sicil Kurulumuz, başvuruları tüzüğün öngördüğü yeter şartları karşılayıp karşılamadığına dair inceledikten sonra; seçime girebilecek aday adaylarını tasdik edecek. ’Aday Adayları’, 13-16 Mayıs (pazartesi-salı-çarşamba-perşembe) günleri 12.00-17.00 saatleri arasında, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde; üye sicil kurulu kontrol ve gözetiminde, oy kullanabilir durumdaki 100 genel kurul üyesinden destek imzası alabilir ise seçime başkan adayı olarak katılmaya hak kazanacak. 16 Mayıs saat 17.00’de sona erecek olan aday gösterme imza sürecinin sonunda; 17.00-18.00 saatleri arasında divan kurulu başkanlığımıza yönetim kurulu ile denetim ve hukuk kurulu aday listeleri teslim edilecek. Bu listede ıslak imzası bulunacak kurul adayları da yine üye sicil kurulumuzca, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu çerçevesinde adli sicil kaydı üzerinden kontrole tabi tutulacak. Olağan Genel Kurulumuz; 19 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamaması halinde, 26 Mayıs 2024 saat 13.00’te 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Tek aday olması halinde açık oylama yapılacakken; birden fazla aday bulunması durumunda sandığa gidilecek ve oyların sayımı sandık kurulları tarafından gerçekleştirilecek. Seçimin camiamıza yakışır bir şekilde gerçekleşmesi ve Bursasporumuz’un yeniden çıkışa geçeceği bir dönemi başlatmasını diliyoruz."