ASAYİŞ - 03 Ekim 2017 Salı 18:04

Eylül ayında 268 kaçak göçmen yakalanıp koruma altına alındı

A
A
A
Eylül ayında 268 kaçak göçmen yakalanıp koruma altına alındı

Ağrı’da Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarından Eylül ayında il genelinde Afganistan ve Pakistan uyruklu 268 göçmen yakalanarak ve koruma altına alına alınırken, olayla ilgili 5 kişi tutuklandı.

Ağrı’da Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarından Eylül ayında il genelinde Afganistan ve Pakistan uyruklu 268 göçmen yakalanarak ve koruma altına alına alınırken, olayla ilgili 5 kişi tutuklandı.


Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce Eylül ayı içerisinde ilimiz merkezi ve ilçelerimizde yapılan çalışmalar kapsamında Afganistan ve Pakistan uyruklu 268 göçmen yakalanmış ve koruma altına alınmıştır. Göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 9 şüpheli şahıs yakalanmış ve gerekli adli işlemler yapılmıştır. Adli işlem yapılan şüphelilerden 5’i mahkemece tutuklanırken 2’si hakkında Adli Kontrol kararı verilmiştir. Diğer 2 şüpheli ise işlemleri sonrası serbest bırakılmıştır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Güzide Kreşte Anneler Günü heyecanı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 7/24 Güzide Kreşte düzenlenen Anneler Günü özel etkinliğine katıldı. Kreş öğrencilerinin hazırladığı el emeği hediyeleri annelerine armağan ettikleri Anneler Günü etkinliği oldukça renkli geçti. Gebze Belediyesi tarafından hizmete açılan 7/24 Güzide Kreşte, Anneler Günü heyecanı yaşandı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen programda Güzide 7/24 Kreşteki çocuklar ve velileriyle bir araya geldi. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Güzide Annem’ sloganıyla düzenlenen program, çay saati konseptiyle gerçekleştirildi. Çocuklar tarafından hazırlanan özel gösteriyi velilerle birlikte izleyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bizim için anne, her şeyden bağımsız olarak özel bir gücün, merhametin temsilcisi. Bizler için her gün Anneler Günü. Bir evlat 60 yaşına gelse de annesi için hep küçük bir çocuktur. Çocuğa ne kadar şefkat ve merhamet gösterilse de anne rayihasının yerini tutamaz” dedi. “Anne şefkatine en yakın yaklaşımla hizmet” Başkan Büyükgöz, “Ancak günümüz şartları kreşlerin varlığını kaçınılmaz kılıyor. Madem var olmak zorunda, bizler de o zaman çocuklarımıza gerekli bakımı gösterirken, anne şefkatine en yakın şekilde nasıl bir yaklaşım sergileyebiliriz diye düşünerek oluşturduğumuz bir fikirdir 7/24 Kreş hizmeti. Bizler burada herhangi bir maddi kaygı gözetmeksizin evlatlarımıza hayırlı nesiller yetiştirebilmek gayret ve hassasiyetle yaklaşıyoruz” diye konuştu. Sonrasında velilerin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Büyükgöz, yapılması planlanan projeler hakkında velileri bilgilendirdi. Öğrencilerin hazırladıkları el emeği hediyeleri anneleri ile paylaştıkları program kutlama pastasının kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile son buldu.
Kayseri Kocasinan Akademi’den Anneler Günü’ne özel göz kamaştıran sergi Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Halk eğitim Merkezi işbirliğiyle Kocasinan Akademi Erciyesevler kursiyerlerin hazırlamış olduğu ’Anneler Günü’ne Özel El Sanatları Sergisi’, büyük beğeni topluyor. Renkli görüntülerin oluştuğu serginin açılışını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, kursiyerlerin ortaya çıkardığı eserlerin çok güzel olduğunu belirterek, eğitmenlere teşekkür etti. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergi açılışına; Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay ve eşi Serap Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Ziya Kılıç, KİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Enver Uzunefe, meclis üyeleri, kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, kadınlara böyle imkânlar tanıyan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, kursiyerleri tebrik etti. El emeği göz nuru ürünler hakkında eğitmenlerden bilgi alan Fatma Çolakbayrakdar, ortaya çıkan eserleri oldukça başarılı bulduğunu belirterek, kursiyerleri kutladı. “Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet veriyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar ise; “Sunduğumuz meslek edindirme kurslarımızla eğitim alamamış ya da yeni bir meslek dalında eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın, kendilerine uygun bir meslek dalında eğitim almalarını sağlıyoruz. Gençlerimizi, hanım kardeşlerimizi yetenek ve ilgi alanlarına yönlendirerek sosyal yaşama hazırlıyor, işsizliğe alternatif çözümler üretiyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız öğrendikleriyle aile bütçesine, ülkemize ve Kayseri ekonomisine katkı sağlıyor. Bu duygu ve düşüncelerle Kocasinan Akademi’nin bugünlere gelmesinde özverili çalışan kendi personelime ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. KİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Enver Uzunefe de Kocasinan Akademi’ de çok güzel ürünler elde edildiğini belirterek; "Kocasinan Akademi’ye hanım kardeşlerimin göstermiş olduğu ilginin sonucu olarak çıkan sanat eserleri burada sergileniyor. Ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başarılı eserleri inceleyen Kayserililer, el emeği göz nuru eserlerin ve geçmişten günümüze kadar nakışla işlenmiş eşyaların gün yüzüne çıkartılmasından son derece mutlu olduklarını ifade etti. Öte yandan Kocasinan Akademi Kursiyerlerin Kayseri Park Alışveriş Merkezi’nde yer alan eserlerini görebilmek için 11 Mayıs Cumartesi gününün son gün olduğu belirtildi.
Kahramanmaraş Kahramanmaraşlı annelerden Gazzeli annelere mesaj Kahramanmaraşlı anneler, aylardır Gazze’de yaşam hakları ellerinden alınan annelere mesaj gönderdi. Kahramanmaraş’ta AK Parti Kadın Kolları tarafından Kahramanmaraş dahil 81 ilde eş zamanlı olarak, Gazze’de yaşam hakları elinden alınan anneler için program düzenlendi. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyonda Kahramanmaraşlı anneler, Gazze’de aylardır zulüm gören annelere mesaj gönderdi. Ebru Uçar, “Biz kalben onların yanındayız. Hepsinin çok zor şartlarda yaşadığını biliyoruz ve bu Anneler Günü, Anneler Günü olmayacak; çoğu evladını, eşlerini ve kardeşlerini kaybetti. Biz dualarımızla onların yanındayız. Elimizden geldiğince Cumhurbaşkanımız Erdoğan öncülüğünde onlara yardım ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Kalbimiz, yüreğimiz hep onlarla” dedi. Ayşegül Yurtgezen ise, “Gazzeli ve Filistinli anneler için dualarla her zaman yanlarındayız. Çok üzülüyoruz, dualarımızı hiçbir zaman eksik etmiyoruz. Kalben her zaman yanlarındayız, Anneler Günü onlar için bayağı zor geçecek ama her zaman annelik kutsal olduğu için dualarımızla yanlarındayız” diye konuştu. Daha sonra basın açıklamasında bulunan AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, “Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler Günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı beklerken, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100, peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler... Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında, her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.