POLİTİKA - 07 Haziran 2018 Perşembe 17:41

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Onların alıştığı siyaset faiz siyasetiydi"

A
A
A
Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Onların alıştığı siyaset faiz siyasetiydi"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Onlar yeni Türkiye’yi kavrasalardı bugün yürüttükleri yıkıcı, yıkmaya dayalı, kapatmaya dayalı, çıkarmaya dayalı velhasıl her şeyi eskiye döndürmeye dayalı siyaseti yapmazlardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Onlar yeni Türkiye’yi kavrasalardı bugün yürüttükleri yıkıcı, yıkmaya dayalı, kapatmaya dayalı, çıkarmaya dayalı velhasıl her şeyi eskiye döndürmeye dayalı siyaseti yapmazlardı. Onların alıştığı siyaset faiz siyasetiydi. Onlar milletten vergileri toplarlardı, yüzde 85’ini faize, rantiyeye öderlerdi" dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde, 462 milyon liralık 62 yatırımın toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Ağbal, AK Parti hükümetinin 16 yıldır gece gündüz canla başla çalışarak Türkiye’ye hizmet ettiğini söyledi.


Bakan Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Bizleri ayakta tutan yetimin, garibin, gurabanın, hasta yatağındaki amcamızın duasıdır" ifadelerini işaret ederek, "Dualarınızı eksik etmeyin. Biz inançlı bir milletiz. Milli değerlerimiz var, iftihar ediyoruz. 16 yılda değerlerimiz de yukarıya çıktı, milli ve manevi değerlere sahip bir kuşak, toplum, millet olma yolunda ilerliyoruz, çaba gösteriyoruz. Kültürel ve medeniyet köklerimize yeniden dönüyoruz. Koparılmak istenen, unutturulmak istenen geçmişimizle yeniden tanışıyoruz, tanıştıkça da ne görüyoruz? Biz ne büyük bir medeniyetten geliyoruz. Ne büyük bir milletiz. Tarihte neler yapmışız ama bundan sonra da yapacak çok şeyimiz var. Evelallah sizlerin desteği bizim yanımızda olduğu sürece biz millet olarak çok daha güzel işler yaparız" dedi.



"7 kıtada TİKA kanalıyla yardım ediyoruz"


Türkiye Cumhuriyeti’nin yardım elinin 7 kıtaya uzandığını dile getiren Ağbal, "Şimdi soruyorum, bu paralar nereye gidiyor? Bu paralar Filistin’deki mazlum, yetim, gariban, öksüz kardeşlerimize gidiyor. Bu paralar, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların ihtiyaçları için gidiyor ve de şanlı bayrağımızı yaptığımız projelerle dünyanın dört bir tarafında dalgalandırıyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti olarak yedi kıtada TİKA kanalıyla mazlumlara yardım ediyoruz, projeler yapıyoruz, kalkınma yardımları, projeleri yapıyoruz. Ben de bir çoğunu gördüm, memleketimle, milletimle, ülkemle Cumhurbaşkanımla iftihar ettim. Kimse bizi bu yolumuzdan çeviremez. Kimse bu yolumuzda bizi durduramaz. Siz bizlerin yanında olduğunuz sürece, içeride de dışarıda da nerede bir gariban varsa, nerede bir ihtiyaç varsa onu da yerine getiririz evelallah" ifadelerini kaydetti.



"Onların alıştığı siyaset faiz siyasetiydi"


Bakan Ağbal sözlerini şöyle sürdürdü:


"Onlar eski Türkiye üzerinden konuşuyorlar. Onlar eski Türkiye’nin ezberlerini tekrarlıyorlar. Onlar yeni Türkiye’yi kavrasalardı bugün yürüttükleri yıkıcı, yıkmaya dayalı, kapatmaya dayalı, çıkarmaya dayalı velhasıl her şeyi eskiye döndürmeye dayalı siyaseti yapmazlardı. Onların alıştığı siyaset faiz siyasetiydi. Onlar milletten vergileri toplarlardı, yüzde 85’ini faize, rantiyeye öderlerdi. Onların alıştığı hükümet biçiminde sosyal devlet yoktu ki. Onlar vatandaş hastanelerde kuyruğa girmiş, ilacını alamamış, fakir fukara bayramda üstünü başını giyememiş onların umurlarında mıydı? Eğer umurlarında olsaydı 2002 yılında AK Parti’nin devraldığı Türkiye fotoğrafı böyle bir fotoğraf olmazdı"


Konuşmaların ardından Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve diğer ilgililerle butona basarak temel atma ve açılışı gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Gazzeli annelere destek için toplandılar AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanlığına üye kadınlar il başkanlığı önünde, Gazze’de bulunan anneler için toplandı. Kadın Kolları Başkanı Gülçin Özboz, "Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı" dedi. Pazar günü tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlanacak. AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı, bu yıl Anneler Günü’nü Filistin ve Gazze’de bulunan annelere ithaf etti. İl Başkanlığı önünde; AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Gülçin Özboz’un yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, ilçe kadın kolları başkanı ve çok sayıda partili toplandı. Dünyanın birçok noktasında Anneler Günü nedeniyle tatlı bir telaş yaşandığının söyleyen Özboz, Filistin ve Gazze’de ise annelerin yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Filistin, Gazze ve Refah’ta yaşanan zulüm nedeniyle anne olmanın zorlaştığını belirten Özboz, "Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne" dedi.
Diyarbakır Diyarbakır’da eğitimciler, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti. Merkez Kayapınar ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, slogan atarak basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice katledildiğini belirtip, meslektaşlarına Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. “Okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır” diyen Bürhan, “Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale getirilmeli, rehber öğretmen sayıları artırılmalıdır” dedi. Rabia Sevilay Durukan, Mehmet Aktaş, Ayhan Kökmen, Ceren Damar Şenel, Necmettin Kuyucu, İbrahim Oktugan, hayatlarının en verimli döneminde sevdiklerinden, öğrencilerinden koparılan tüm şehit eğitimcileri saygı, rahmet ve özlemle andıklarını ifade eden Bürhan, “Değerli meslektaşlarımız; eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Eğitimciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.