GENEL - 20 Eylül 2018 Perşembe 17:40

Başkan Gül gaziler derneğini ziyaret etti

A
A
A
Başkan Gül gaziler derneğini ziyaret etti

Belediye Başkanı Zeki Gül, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Çorum Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Çorum Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.


Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve gazilerin de yer aldığı ziyarette bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde hem gazilik hem de mareşallik unvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü’nün kutlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklere katıldık. Allah vatandaşlarımızı ülkedeki şehit ve gazilere saygıdan uzak tutmasın. Bizim inancımızda evladını askere gönderen anne oğluna “Haydi oğlum askere git ya şehit ol ya gazi” derler. 15-16 yaşındaki kınalı kuzularını Çanakkale’ye gönderen anneler neyse, 15 Temmuz’da da anneler aynısını yapmıştır. Ülkemizin bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını düşünen herkes Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ne yaptıysa 15 Temmuz’da da aynısını yapmıştır. Vatanı, milleti için kimisi şehit olmuş, kimisi gazi olmuştur. Ben tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, yaşayan gazilerimize de aileleriyle hayırlı bir ömür diliyorum. Gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.


Belediye Başkanı Zeki Gül’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül Başkan Gül’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hemşirenin kök hücre bağışı 1 anneye can suyu oldu Doruk Hastaneleri, Kızılay Kan Merkezi aracılığıyla başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destekte bulundu. Hemşire Goncanur Şen’in kök hücre bağışı sayesinde hasta bir anne sağlığına kavuştu. Doruk Yıldırım Hastanesi’nde bu yıl 3. kez düzenlenen kan ve kök hücre bağışına, hastane personeli ve vatandaşlarkan stoğuna katkıda bulunmak için büyük ilgi gösterdi. Kan bağışının önemine değinen Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Turhan, tüm vatandaşlara kan ve kök hücre bağışı yapma çağrısında bulunarak, “Hepimizin kan ve kök hücreye bir gün ihtiyacı olabilir. Bu ihtiyaca önceden cevap verme özverisinde bulunmak zorundayız” dedi. Kızılay Güney Marmara Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek ise Doruk Sağlık Grubu’na verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, kan ve kök hücre bağışının önemine değindi. Doruk Yıldırım Hastanesi’ninönceki kan ve kök hücre bağışları sayesinde hastalara şifa olduklarını söyleyen Ramazan Çiçek, “Kan bildiğiniz gibi yapımı olmayan tek ilaç. Tüm vatandaşlarımızı bağış yapmaları için davet ediyorum” diye konuştu. Doruk Yıldırım Hastanesi Laboratuvar Sorumlusu Seçil Turgut da kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “Hastane çalışanlarımızdan kök hücre uyumunu yakalayarak hastalara yardım elimizi uzatabildik. İnsanlarımıza bağışlar sayesinde hayata tutunabilmelerini sağlayacağına bilincini aşılamamız gerekiyor. Herkesi düzenli olarak kan ve kök hücre bağışı yapmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Yaptığı kök hücre bağışı ile hasta bir annenin sağlığına kavuşmasına aracılık eden Doruk Yıldırım Hastanesi Hemşiresi Goncanur Şen ise büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Kan ve kök hücre bağışının düşünüldüğünden çok daha büyük bir faydasının olduğuna bir kez daha şahit olduğunu vurgulayan Hemşire Goncanur Şen, “Özellikle annenin sağlığına kavuşarak çocuklarıyla mutlu olması beni çok duygulandırdı” şeklinde görüşlerini belirtti. (PTÖ-
Sivas Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (SBTÜ) öğrenci ve akademisyenler İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm protesto edildi. Akademisyen ve öğrencilerin katıldığı protestoda Filistin’e destek mesajları verildi. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Filistin’de uygulanan katliamı protesto etti. Üniversitenin akademik, idari ve öğrenci kadroları, kampüs içerisinde toplanarak ellerindeki Filistin ve Türk bayrakları ile destek mesajı gönderdi. Kalabalık, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak İsrail’i lanetledi. Burada basın açıklaması yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Yüzyıllardır Müslümanların en değerli kutsal mabetlerine ev sahipliği yapan Filistin topraklarını uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgal eden ve 1948 yılından bu yana Filistin halkına karşı sistematik olarak soykırım uygulayan İsrail’in zulmü, insanlık tarihinde bir utan olarak kalacak yeni bir evreye ulaşmış bulunmaktadır. Filistin’de aylardır İsrail ordusunun masum insanları adeta yok etmeye yönelik vahşeti devam etmektedir. İsrail’in 75 yıldır Filistin halkına uyguladığı soykırım, etnik temizlik ve yok etme siyasetinin ulaştığı bu nokta, insanlık vicdanının kabul edemeyeceği bir düzeye ulaşmıştır. Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de yaşayan 2.3 milyon Filistinli açlığa, susuzluğa ve kısacası ölüme mahkûm edilmektedir” dedi. “İsrail’in insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınıyoruz” Uluslararası toplumuz bu vahşete dur demesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Karaköy, “Tüm insanlığı İsrail devletinin uyguladığı bu vahşete karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bölgede barışın olmazsa olmaz şartı İsrail’in işgal ettiği bütün Filistin topraklarından çekilmesi, başkenti Kudüs olan bağımsız ve güvenliği uluslararası sistem tarafından garanti edilmiş Filistin devletinin tanınmasıdır. Filistin’de yaşanan zulme karşı artan tepkiler ise ABD ve Avrupa’daki üniversiteleri etkisi altına almıştır. Üniversite öğrencileri yapılan zulümleri barışçıl bir yöntemle protesto etmekte ve dünya çapında seslerini duyurmaktadır. Eylemler ile çığlıklarını duyurmaya çalışan öğrenciler gözaltına alınmakta, üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçmektedir. Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor şiddetle kınıyoruz. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğrenci Toplulukları olarak, İsrail’in insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınıyor, şiddetinin artırarak devam eden bu zulmü lanetlediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Hakkari Yüksekova polisinin sanal dolandırıcılığa karşı uyarıları devam ediyor Hakkari’nin Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, sanal dolandırıcılık konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Son dönemlerde sık sık sosyal medya platformları üzerinde yapılan dolandırıcılık nedeniyle Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Cengiz Topel ve İpekyolu caddeleri üzerinde kurdukları stantta bilgilendirme ve ardında iş yerlerini, sokakları ve parkları gezerek yaşanan dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyaran polis ekipleri, broşür dağıtıp konu hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Konuyla ilgili Yüksekova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte internet dolandırıcılığı gibi yeni bir suç kavramının ortaya çıktığı belirtilerek, “Dolandırıcı şahıslar Facebook, Instagram, X gibi sosyal medyada açtıkları sahte hesaplar ile kendisini savcı, asker, polis olarak tanıtıp gönderdikleri IBAN ya da link adreslerine para yollamanızı isteyerek dolandırmaktadır. Sizleri telefon ile arayarak kendileri polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, ‘adınız ya da banka hesabınız çeşitli örgütlere karıştı’ diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. İnternet dolandırıcılığı genellikle Instagram, X, Facebook, Twitch gibi sosyal medyalar üzerinden olduğu gibi bazı alışveriş siteleri üzerinden sahte hesaplar açılarak internet sitelerinde olmayan araç ve eşyaya dair sahte ilanlar verilerek dolandırmaya çalışmaktadırlar. Piyasa fiyatının çok çok altında bir fiyatla satışa sunulan özellikle akıllı telefon ve bazı elektronik eşyalarla ile ilgili bu reklamlar tamamen dolandırıcılık amacıyla yapılan reklamlardır. Bu tip sitelerden alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da cumhuriyet başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunalım" denildi.