GENEL - 14 Kasım 2018 Çarşamba 15:24

Denizli’de Yemekmatik dönemi başlıyor

A
A
A
Denizli’de Yemekmatik dönemi başlıyor

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, komisyonu olmayan yerli ve milli ’Yemekmatik’ kartının Denizli’de faaliyete geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, komisyonu olmayan yerli ve milli ’Yemekmatik’ kartının Denizli’de faaliyete geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.


Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından geliştirilen ve herhangi bir komisyon bedeli olmayan Yemekmatik kartı Denizli’de de hizmete giriyor. Federasyon olarak geçtiğimiz yıl diğer yemek kartlarının sektörde oluşturduğu sıkıntılarla ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Üçgül, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının da desteğiyle kartlardaki komisyon bedelinin yüzde 10’dan yüzde 6’ya düşürüldüğünü hatırlattı. Herhangi bir komisyon bedeli olmayan yerli ve milli Yemekmatik kartının geçtiğimiz günlerde tanıtımının yapılıp İstanbul ve Ankara’da hayata geçirildiğini aktaran Başkan Üçgül, bundan sonraki aşamada Denizli Lokantacılar Odası olarak işletme sahiplerinden Yemekmatik’e destek olmalarını isteyeceklerini söyledi.



"Yaklaşık 7 milyar TL’lik hacmi olan bir kart"


Başkan Üçgül, Denizli’de odalarına ve farklı diğer kuruluşlara üye olan yaklaşık 2 bin 500 kart kullanıcısı işletmenin olduğunu ifade ederek, "İlerleyen dönemde bu kart kullanıcılarına, Yemekmatik ile ilgili tanıtım amaçlı bir seminer düzenleyeceğiz. Türkiye geneli tahmini 7 milyar liralık hacime sahip olan bu kart için artık Denizli’de de önümüzdeki hafta itibarıyla düğmeye basıp startı veriyoruz. İlk olarak, üyelerimizden birine gelen kartın makinesindeki kurulumu yaptırdık. Bundan sonraki aşamada 2 bin 500 kullanıcının olacağını tahmin ediyoruz" dedi.



"Diğer kartların komisyonları yüksek"


Kartın uygulamaya konulmasının geç kalındığını dile getiren restoran sahibi Ali Akbaş ise, "Bundan 4-5 sene önce gerçekleştirilmeliydi. Yapıldığı takdirde biz milli ve yerli kartımızı kullanmak isteriz. Diğer yabancı kartların komisyon oranları yüksek ama yüksek olmasına rağmen herkes kullanıyor. Milli ve yerli kartımızı seve seve kullanırız" ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "İl Genel Meclisi ile birlikte Isparta’ya hizmet etmek boynumuzun borcu" Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclisi üyeleriyle birlikte 31 Mart yerel seçimleri sonrası yeniden oluşan İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, "İl Genel Meclisimizle, hep beraber ortak kararlar alabiliyoruz, bu Isparta için büyük bir şans. Sizinle birlikte ilçelerimize, kasabalarımız ile köylerimize hizmet götürmeye hazırız" dedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve belediye meclisi üyeleri, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul ve İl Genel Meclisi Üyelerini mayıs ayının son oturumu öncesinde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisine çalışmalarında başarı dileklerini ileterek, "Hepimiz rozetlerimizi, Türk bayrağına değiştirerek geldik. Burada amacımız Isparta’mızın tüm ücra köşesine kadar en güzel hizmetleri götürerek vatandaşlarımızın memnuniyetini, yaşam şartlarını daha yükseğe çıkarabilmek. Biz şunu görüyoruz, bizler il genel meclisiyle beraber şehrimize her türlü hizmet etmeye mecburuz. Bu bizim boynumuzun borcu. Tabii ki il genelinde yapmış olduğu çalışmalardan kalan sizlerle istişareli olarak geri kalan kısmını tamamlama anlamında destek maiyetinde bizler de sizlerin yanında oluyoruz. Yani sizlerin yardımcısı konumunda 204 köyümüz, 9 beldemiz ve 12 ilçemize hizmet götürmeye bizler de hazırız. Sizler her türlü hizmeti yapıyorsunuz, tabii ki yaşam devam ediyor, ihtiyaçlar bitmiyor. Geçen 5 yıl hiçbir hizmetimizi aksatmadık. Deprem oldu, sel felaketi oldu, yangın oldu, salgın hastalık oldu diyerek hiçbir hizmetten geri kalmamışız. Sizlerle beraber tüm hizmeti her yere ulaştırmışız. Bundan sonra da aynı düşüncelerle bu hizmete devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Başdeğirmen günün anısına İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul’a gül motifli bir tablo hediye etti.
Samsun Eğitimcilerden ‘şiddete karşı yasal düzenleme’ talebi Samsun’da eğitim sendikaları ayrı ayrı yaptıkları basın açıklamalarında ’şiddete karşı yasal düzenleme’ talebinde bulundular. Eğitim Bir-Sen: “Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz” Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanlığı önünde “eğitimde şiddete hayır” konulu bir basın açıklaması yapıldı. İl Başkanı Hamdi Yıldız yaptığı konuşmada, “Son olarak İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır. Şiddetin her türlüsüne ve kime yapılırsa yapılsın karşı olduğumuzu ve mağdurun yanında saf tutarak destek olduğumuzu her platformda ifade ediyoruz. Ancak ne hazindir ki bu ülkede bir futbol hakeminin uğradığı şiddet oluşturduğu gündem kadar geleceğimizi imar edecek nesilleri yetiştiren kutsal mesleği icra eden öğretmene, eğitim çalışanına yapılan şiddet gündem oluşturmuyor bu içimizi acıtıyor. Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz” dedi. Türk Eğitim-Sen: “Eğitimde Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalı” Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şubesi de Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Eğitimciler adına okunan basın açıklamasında, eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla Türk Eğitim-Sen’in hem 2019 hem de 2023 yıllarında iki kez kanun teklifi hazırlayarak, milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği hatırlatılırken, Eğitimde Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılması istendi. Bunun yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesinin de Türk Eğitim-Sen’in öncelikli taleplerinden olduğu ifade edildi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenlemenin yer alması gerektiği belirtilirken, “Eğitimde şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadığı bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu hiçbir surette kabul etmiyoruz. Üstelik bu da yetmez diyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka kamu/özel ayrımı yapmadan eğitimde şiddete yönelik özel bir politika geliştirmesini istiyoruz” denildi.