GÜNDEM - 25 Nisan 2016 Pazartesi 10:06

5 yaşındaki organ bağışçılarını unutmadılar

A
A
A
5 yaşındaki organ bağışçılarını unutmadılar

Kahramanmaraş’ta geçirdiği trafik kazasının ardından ailesi tarafından organları bağışlanan 5 yaşındaki Gizem Şimşek’in mezarı, nakil hastası Gülben Köse ve ailesi tarafından ziyaret edildi.

Organ bağışıyla 4 kişiye umut olan Gizem Şimşek’in fabrika işçisi baba Selahattin Şimşek, Köse ailesiyle birlikte kızının mezarı başında bir araya geldi. Ziyaret sırasında nakil olan Gülben ve ailesiyle birlikte kızı için dua eden baba Selahattin Şimşek, "Çocuklar ölmesin, onlar yaşadıkça biz huzurlu oluyoruz” dedi.
Böbrek naklinin yapıldığı Malatya’daki hasta ve yakınlarıyla telefonla görüştüğünü, Adana ve Ankara’daki kızının karaciğer ve kalbini taşıyan hasta ve yakınlarıyla da görüşme talebinde bulunan Şimşek, “Kızım beş buçuk yaşındaydı. 2010 yılında doğmuştu. Trafik kazası nedeniyle kızımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin, işte bir organ bağışı yaptık. Kalbi, böbrekleri, karaciğerleri şimdi başka bedenlerde can buldu. Kızımızın bir tanesi burada, böbrek nakli yaptığımız. Kendisi de şu anda iyi. Diğer karaciğer nakli olan da iyi. Ama iki tanesiyle görüşemedik. Ankara ve Adana ikamet ettiklerini öğrendik ama türlü ulaşılmıyor. Kendileri bize ulaşamıyor. Onlarla da görüşmek istiyoruz. Onlarla da irtibata geçmek istiyoruz. Bizim bir beklentimiz yok. Yavrumuz vefat etti. Onlar da şifa amacıyla yavrumuzun organlarını taşıyor. Ondan dolayı da mutluyuz yani. Allah kimselere böyle bir acı göstermesin. Rabbim herkese şifa versin, ailelerine de sabır versin. Biz yani çocuklar ölmesin diyoruz, onlar yaşadıkça biz huzurlu oluyoruz” diye konuştu.

Organ bağışında bulunan Şimşek ailesine teşekkür eden Gülben Köse’nin babası Cengiz Köse ise, “Selahattin beyden Allah razı olsun. Gerçekten bize büyük bir iyilik yaptı. İnşallah kendileri Allah’ın nazarında da iyidir” diye konuştu. 

MUHAMMET ÖZER
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da engelliler haftası kutlamaları başladı Kula’da 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Hafta kapsamında başlanan etkinlikler 16 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelen sunma programının ardından bando takımı eşliğinde protokol üyeleri, Kula Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Akhisar Rehabilitasyon Merkezi sakinleri kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde engellilere yönelik farkındalık pankartları bulunan kurum sakinleri, vatandaşlar tarafından alkışlanarak desteklendi. Haftanın önemine binaen 16 Mayıs tarihine kadar bahçe ve salon oyunları, sinema etkinlikleri, kitap okuma etkinliği, çevre temizliği etkinliği ile kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklere Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Mustafa Kılıç, Hakim Yeşim Özoluk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Konya Karatay’da altyapı ve asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt çalışmalarına devam ediyor. Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi veya merkeze en uzak mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların güvenliği ve konforlu ulaşımı için ilçenin birçok yerinde yol yapım, asfaltlama, onarım ve bakım çalışmaları yapıyor. Ekipler, bu çerçevede Hilal Caddesi’nde asfalt serimi çalışmalarını tamamladı. Yapılan yenileme çalışmasıyla Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi ile Adana Çevre Yolu arasında bulunan bölüm daha konforlu ve güvenli hale geldi. “Hemşehrilerimizin rahatını önemsiyoruz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın tamamında yoğun bir altyapı çalışması yürüttüklerini belirterek, hedeflerinin vatandaşın rahatı ve mutluluğu olduğunun belirtti. Başkan Kılca, “Hemşehrilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulaşmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede de ekiplerimiz, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de 7 gün 24 saat sahada çalışarak planlaması tamamlanan altyapı yatırımlarımızı büyük bir titizlikle vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, Hacıyusufmescit Mahallesi Hilal Caddesi’nde çalışma yaptılar. Karatay’ımızın yol standartlarını en üst seviyeye çıkarmak için yol yenileme ve yapım planlamalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Hedefimiz, Karatay’ımızın yol standardını daha da yükseltecek bu çalışmalarımızla hemşehrilerimizin daha güvenli ve daha konforlu bir yaşam sürmesine katkı sunmak. Hava şartları el verdiği sürece vatandaşlarımızın konforu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, büyük bir özveriyle ara vermeden çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sivas Eğitim camiası ağır yaptırımlar istiyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları kurucusu Onur Feridun Bozyiğit eğitimcilerin bir daha şiddet olaylarına maruz kalmaması için ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir özel okulda öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., aradan geçen 5 ay sonra atıldığı liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasına silahla vurup öldürmüştü. Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olayın ardından eğitim camiası duruma tepki gösterdi. “Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesini umuyoruz” Eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulmasını temenni eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları kurucusu Bozyiğit, “Geçtiğimiz günlerde okul müdürü eğitim emekçisi arkadaşımız İbrahim öğretmenimiz görevi başında silahlı bir saldırı sonucunda katledildi. Öncelikle İbrahim öğretmenimize Allah’tan rahmet acılı ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun maalesef içimiz kan ağlıyor. Bugün bu trajedinin en vahşi olanı bir eğitim emekçisi arkadaşımızın yaşamından ve aramızdan koparıp aldı. İbrahim öğretmenimiz öğretmenlik yaşamı boyunca toplumla cehaletle savaşmaktan, çocuklara kardeşlik ruhu kazandırmaktan ve kendisine emanet edilen öğrencilere en özverili, disiplinli ve en saygın biçimde bilgi ve birikimlerini aktararak onları geleceğe hazırlamak gayreti içinde olmaktan farklı bir çaba göstermedi. Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması somut ve kalıcı çözümlerin üretilmesi için tüm yetkililerin acilen harekete geçmelerini bekliyoruz. Eğitimcilerin bir daha şiddet olaylarına maruz kalmaması için ağır yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz” dedi.