GÜNDEM - 13 Temmuz 2016 Çarşamba 09:12

Aydın Ticaret Borsası, Antalya'ya zeytinyağını anlattı

A
A
A
Aydın Ticaret Borsası, Antalya'ya zeytinyağını anlattı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'de zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmak için kolları sıvadı. Türkiye'de zeytinyağı tüketimini arttırmak isteyen ZZTK, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında yurt içinde tadım etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

"Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projenin 2016 yılında ilk tanıtım atağının ilk ayağı Expo 2016 Antalya fuarında gerçekleştirildi. Popstar Tarkan'ın konseriyle aynı günde yapılan zeytinyağı tadım etkinliğine ilgi yoğundu. ZZTK'nın hedefinin Türkiye'de kişibaşı zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmak olduğu bildirildi. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin, Uluslararası Zeytin Konseyi'nin (UZK) hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi, 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde Expo 2016 Antalya Fuarı'nda yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çadırında gerçekleştirildi. Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Tadım paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi.

İki gün süren etkinlik boyunca binden fazla kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı. "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında 3 şehirde daha zeytinyağı tadım etkinliği gerçekleştireceklerini belirten ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “2014 yılında Erzurum, Kayseri, Trabzon ve Diyarbakır'da gerçekleştirmiş olduğumuz tadım aktivitelerimizin aldığı olumlu dönüşler ve talepler çerçevesinde etkinliklerimizi, 2016 yılında Aydın Ticaret Borsası’nın da katkılarıyla bu sefer ülkemizin turistik merkezlerinde gerçekleştiriyoruz. Böylece halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapıyoruz. Türkiye’de kişi başı 2 kg'nın altında olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.’a çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı tadım etkinliğimizin daha fazla insana ulaşması için Popstar Tarkan'ın konserinin olduğu günü tercih ettik” şeklinde konuştu. 

Murat Uçkaç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Gazzeli annelere destek için toplandılar AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanlığına üye kadınlar il başkanlığı önünde, Gazze’de bulunan anneler için toplandı. Kadın Kolları Başkanı Gülçin Özboz, "Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı" dedi. Pazar günü tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlanacak. AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı, bu yıl Anneler Günü’nü Filistin ve Gazze’de bulunan annelere ithaf etti. İl Başkanlığı önünde; AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Gülçin Özboz’un yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, ilçe kadın kolları başkanı ve çok sayıda partili toplandı. Dünyanın birçok noktasında Anneler Günü nedeniyle tatlı bir telaş yaşandığının söyleyen Özboz, Filistin ve Gazze’de ise annelerin yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Filistin, Gazze ve Refah’ta yaşanan zulüm nedeniyle anne olmanın zorlaştığını belirten Özboz, "Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne" dedi.
Diyarbakır Diyarbakır’da eğitimciler, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti. Merkez Kayapınar ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, slogan atarak basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice katledildiğini belirtip, meslektaşlarına Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. “Okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır” diyen Bürhan, “Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale getirilmeli, rehber öğretmen sayıları artırılmalıdır” dedi. Rabia Sevilay Durukan, Mehmet Aktaş, Ayhan Kökmen, Ceren Damar Şenel, Necmettin Kuyucu, İbrahim Oktugan, hayatlarının en verimli döneminde sevdiklerinden, öğrencilerinden koparılan tüm şehit eğitimcileri saygı, rahmet ve özlemle andıklarını ifade eden Bürhan, “Değerli meslektaşlarımız; eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Eğitimciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.