ASAYİŞ - 17 Eylül 2016 Cumartesi 12:49

Cemevine bombalı saldırı ihbarı polisi harekete geçirdi

A
A
A
Cemevine bombalı saldırı ihbarı polisi harekete geçirdi

Gaziantep’te Cemevine yönelik bombalı eylem istihbaratı alan polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı.

Şahinbey ilçesi, Düztepe mahallesinde bulunan ve içerisinde Alevi Kültür Dernekleri’nin de bulunduğu Cemevi’ne yönelik bombalı eylem gerçekleştirileceği istihbaratına ulaşan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri Cemevi önünde zırhlı araçlarla önlem alarak, sokağın her iki tarafına şerit çekti. Önceki geceden beri alınan önlemlerin ardından Cemevi’nin bulunduğu sokak yaya ve araç trafiğine kapatılarak, sokakta bulunan esnafların kepenk açmasına izin verilmedi. Cemevi çevresindeki yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. 

Orhan Erkılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi Belediyesi’nden bilgilendirici Trafik Haftası etkinliği Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Karayolu Trafik Haftası kapsamında Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere yönelik bilgilendirici etkinlikler düzenlendi. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda etkinlikler düzenlendi. Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Şube ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen programda Gazi ve Fırat İlköğretim Okulu öğrencileri, trafik kurallarını simgeleyen figürlerle etkinlikler gerçekleştirdi. Dans, şiir, koro ve resim sergisinin büyük beğeni topladığı programda öğrenciler akülü araçların direksiyonlarına geçerek renkli görüntüler ortaya çıkardı. Trafik parkında düzenlenen etkinlikler ile unutulmaz bir gün geçiren öğrenciler eğlenerek trafik kurallarına uymanın önemini öğrendi. Düzenledikleri gösterilerin ardından konuşan öğrencilerden Gazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Muhammed İshak Bülbüloğlu, “Sürücülerin kırmızı ışıklarda durmalarını ve yayaların dikkatli bir şekilde geçmeleri gerekiyor. Yaptığımız etkinlik çok güzeldi. Bunu düzenleyen belediye başkanımıza, yardımcı olan bütün arkadaşlarıma, bütün büyüklerime teşekkür ediyorum” dedi. İbrahim Çağrı Gürbüz, “Gazi İlkokulu olarak Trafik Haftası ile ilgili etkinlikler düzenledik. Çok mutluyuz, eğlendik. Bütün araba kullananların trafik kurallarına uymalarını diliyorum” şeklinde konuştu. İlker Sefa Mostur ise, “Bugün birlikte çok eğlendik. Arabalara bindik. Gösteri hazırlamıştık. Bize hediyeler verdiler” ifadelerini kullandı. Asrın Efe Karadoğan ise, “Resimlerimiz sergilendi. Arkadaşlarımla beraber gösteri yaptık. Bunu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.