ASAYİŞ - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 20:24

Yanan fabrikada aranan iş adamından ümit kesiliyor

A
A
A
Yanan fabrikada aranan iş adamından ümit kesiliyor

Gaziantep’te meydana gelen iplik fabrikası yangınında kayıplara karışan iş adamını bulmak için kül ve enkaz arasında yürütülen arama faaliyetine ara verildi. Fabrika sahibi için yarın son kez arama çalışmaları yapılacak.

Gaziantep’te 2 gün önce bir iplik fabrikasında meydana gelen yangında, en son fabrika içerisinde olduğu ileri sürülen iş adamı Tuncay Kara için itfaiye, AFAD ve fabrika işçileri tarafından enkaz ve küller arasında arama çalışmaları yürütülüyordu. Bugün UMKE ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında, fabrikanın tamamında hassas arama ve tarama yapıldı. Fabrikanın tamamında arama ve tarama yapan ekipler, henüz kayıp iş adamına ilişkin bir ize ulaşamadı.

Fabrika sahibi Tuncay Kara için gün boyu süren arama çalışmaları karanlığın çökmesi ile ara verildi. Yaklaşık 100 kişi ile 52 saat süren arama çalışmaları hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "Bugün de çalışmalarımızı tamamlayacağız. İnce aramalar yaptık. AFAD, itfaiye’den sonra UMKE ekiplerini de çağırdık. Firmanın kendi personeli ile de yüze yakın insan ile çok hassas bir arama yaptık. Olası bir emare, iz yada geriye kalan bir parça bulmaya gayret ettik. Fakat şuan itibariyle herhangi bir bulguya rastlayamadık. Bu akşam çalışmaları karanlıkla birlikte sonlandıracağız. Ama yarın yine devam edeceğiz. Artık sona doğru geliyoruz" dedi.

KÜL VE ENKAZIN YÜZDE 95’İ ELDEN GEÇTİ

Yılmaz, yangının ardından fabrikadaki kül ve enkazın çok hassas bir arama ile elden geçirilmesine rağmen hiçbir ize rastlanılmadığını ifade etti. Arama çalışmalarının yarın sonlandırılacağını anlatan Yılmaz, "2 gündür enkazın büyük kısmını bitirmiştik. Bugün yüzde 95’ini bitirdik. Geriye kalan kaba enkaz. Enkaz kaldırma birkaç gün sürer ama bizim arama taramamız, muhtemelen yarın sonlanacaktır" şeklinde konuştu.

Ailesi de ümidini kesiyor

Yılmaz, kayıp iş adamını arayan ekiplerin çabasını ailenin yakından gördüğünü vurgulayarak, hiçbir izin bulunamamasının ailenin de ümidini tükettiğini söyledi. Ailenin arzusunun Tuncay Kara’ya ait en azından bir parçayı bulmak olduğunu vurgulayan İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, "Ailenin de bizden isteği olabildiği kadar arama taramayı yapmak. İş adamının kalan bir parçası varsa onu bulmak. Biz de bu nedenle sonuna kadar devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“KAYIP İŞ ADAMI TAMAMEN YANMIŞ OLABİLİR”

Cafer Yılmaz, yangın esnasında iş adamı Kara’nın bir pamuk ya da iplik balyası yanında dumandan etkilenerek, baygınlık geçirmiş olabileceğini ve tutuşan balyalar ile birlikte tamamen küle dönüşmüş olabileceğini ifade etti. Ailenin, bu ihtimalin de farkında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Aile, böyle büyük bir yangından sonra içeride kalan herhangi bir insanın, canlının bir parçasına ulaşmanın çok zor olduğunun farkındalar. Balyanın dibinde kaldıysa çok zor. Duvar dibi veya kolon dibi olsaydı belki bir parçasına ulaşılabilirdi. Belki bir balyanın dibinde kaldı. Balyalar yanarken o yüksek aleve, ısıya saatlerce maruz kalmış olabilir. Bir parça ya da uzuv bulmayı zorlaştırıyor" diye konuştu.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Kayıp iş adamı için fabrika külleri ve enkazı arasında yarın son kez yürütülecek olan arama çalışmalarında da aileye ulaşılmazsa aramalar durdurulacak. Ekipler, fabrikadaki enkazı kaldırma ve hasar tespit çalışmaları yürütecek. Cuma gününe kadar sürecek çalışmalarda da fabrika sahibi Tuncay Kara’ya ulaşılmaması durumunda ise kayıp iş adamı için Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Liseli çocuklar engelleri kaldıran sergi açtı Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde liseli çocuklar engelleri kaldıran bir sergi açtı. Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler; Azize Meryem Eminoğlu, Esma Aksoy, Zehra Akboğa, Nergiz Karadeniz, Zeynep Asya Yeşilçayır, Meryem Gündüz, Azra Telci, Sümeyye Dila Ekin, Nur Yıldız Karabulut, Zehra Tez ve Merve Fidantek, Diyarbakır Sinema Ofisinden Yönetmen Feyzi Baran ve Senarist Kamil Kahraman’dan Temel Fotoğrafçılık eğitimi, hikaye ve senaryo yazma eğitimleri aldı. Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Ortaokulunda bulunan görme engelli çocuklarla bir araya gelen öğrenciler görme engelli öğrencilerin hayallerini yazarak bu hayalleri canlandırıp fotoğrafını çekti. Proje Koordinatörü Büşra Baran; "Kadrajımda Engel Yok; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Diyarbakır Sinema Ofisinin Sponsoru olduğu bir SADA projesi ve bu proje ile görme engelli çocuklarımızın hayalleri fotoğrafa dönüşmüş oldu. Bu proje sonrasında öğrencilerimiz hem oradaki arkadaşlarıyla gönül bağı kurmuş oldu. Hem de kendi günlük rutinlerinde belki farkına bile varmadan yaptıkları ufak şeylerin aslında hayal edilebilecek birşey olduğunun farkına vardılar. Bu da onların hayatlarına dair farkındalıklarını geliştirdi beni en çok mutlu eden nokta burası” diye konuştu. Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yıldız Özateş; öğrencilerin bu sergi için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Özateş, "Kendi elleri ile okul bahçesini sergi alanına çevirdiler. Bu gün projenin açılış sergisiydi ve ziyaretçilerin fotoğraflara ilk tepkileri inanılmaz güzeldi. Bu güzelliğin mimarları var tabi ki bu sebeple; desteklerinden dolayı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Diyarbakır Sinema Ofisine, kapılarını bizlere açan Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Okulu Yönetimine, Projemizin koordinatörü Büşra Baran hocamıza ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir İzmir’de 7 Kocalı Hürmüz’e yoğun ilgi Sahne Tozu Tiyatrosu’nda yaklaşık iki aydır sahnelenen 7 Kocalı Hürmüz oyunu İzmirli seyirciden tam not aldı. Yönetmenliğini Sahne Tozu Tiyatrosu’nun Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören’in yaptığı 7 Kocalı Hürmüz seyirciden gördüğü yoğun ilgi sebebiyle oyun boyunca sürekli alkış ve kahkahalarla kesiliyor. Sahne Tozu Tiyatrosu’nda yaklaşık iki aydır sahnelenen 7 Kocalı Hürmüz oyunu İzmirli seyirciden tam not aldı. Oyunu değerlendiren Yönetmen Çağlar İşgören “Oyunun gördüğü ilgiden çok memnunuz. Zaten Türk Tiyatrosu’nun yapı taşlarından bir olan çok keyifli bir metin. Bizim yorumumuzun da seyirciyle ritmi tuttu. Her hafta seyircinin coşku, sevgi, kahkahasıyla oyun unutulmaz anlara sahne oluyor. Burada sonuçta oyuncuların başarısı ve uyumu da çok önemli. Nisan sonu bitirmeyi planlıyorduk. Bu ilgi dolayısıyla iki hafta daha uzattık” dedi. “Hem bizim enerjimiz hem de seyircinin enerjisi birbirine geçiyor” Oyunda Hürmüz’ü oynayan Nazlı Kayı ise “Oyunun gördüğü ilgi bizi çok mutlu ediyor. Bu başarıda yönetmenimizin payı büyük; yaptığı güncellemeler, kurduğu oyunculuk, ritmi dengesi çok başarılı. Her oyun sanki seyirciyle bütünleşiyoruz. Hem bizim enerjimiz hem de seyircinin enerjisi birbirine geçiyor bu da sonuca yansıyor. Bu bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı” ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlanan oyun; 10-11 Mayıs tarihlerinde saat 20.00’de, 12 Mayıs Pazar günü ise saat 14.00’de son kez seyirciyle buluşacak.