YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 13:05

Master Plan İçin Dev Anket

A
A
A
Master Plan İçin Dev Anket

Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı için yaklaşık 15 bin hane ile anket çalışması yapıyor.
Anketörler, Master Plan Anketi için belirlenen hanelerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in evine de gitti. Annesi, eşi ve çocukları ile birlikte anket sorularını cevaplayan Başkan Çelik, şehri iyi yönetmek için iyi planlamak gerektiğini ve iyi bir planlama için de doğru verilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu amaçla yaklaşık 15 bin hanede 75 bin kişiyle anket çalışması yapılacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı için anket çalışması yapan anketörler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Gültepe Mahallesi’ndeki evine gittiler. Başkan Çelik, anketörleri eşi İkbal Çelik ile karşıladı.
Anketörler, gittikleri her evde olduğu gibi Başkan Mustafa Çelik’in evinde de Kayseri’yi tanıtan ürünlerden oluşan hediyeler takdim ettiler.
Başkan Mustafa Çelik ve ailesiyle yapılan anket, çalışmanın amacına ilişkin bilgi verilerek başladı. Anketörler, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Ulaşım Ana Planı ile ilgili ulaşım alışkanlıklarını öğrenmek amacıyla anket yaptıklarını belirttiler ve yaklaşık 15 bin hanede bu çalışmanın yapılacağını dile getirdiler.
İki sayfadan oluşan anket sorularını cevaplayan Başkan Mustafa Çelik’e anketörün "Çalışıyor musunuz?" şeklindeki soruyu yöneltmesi gülüşmelere neden oldu.
Başkan Mustafa Çelik, aile bireyleriyle birlikte gün içinde yapmış olduğu yolculuklar ve bu yolculukları hangi vasıta ile yaptığına ilişkin sorulara cevap verdi.
"ŞEHRİ İYİ YÖNETMEK İÇİN İYİ PLANLAMAK GEREKİR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, anket çalışması tamamlandıktan sonra yaptığı açıklamada şehri iyi yönetmek için iyi planlamak gerektiğini, iyi bir planlama yapmak için de doğru verilere ve doğru bilgilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Birçok alanda planlamalar yaptıklarını ifade eden Çelik, "İmar planlarını yeniliyoruz. Kentsel Dönüşüm Master Planı, Tarım ve Hayvancılıkla ilgili master plan ve Ulaşım Master Planı’nı yapıyoruz. 2008’de yapılan Ulaşım Master Planı çok hızlı büyüyen Kayseri’de günümüz şartlarına yeterince cevap veremez oldu. Örneğin 2008’de olmayan Bölge Hastanesi bittiğinde günlük yaklaşık 40 bin kişiyi oraya taşımamız gerekiyor. Yine aynı şekilde 2008’de olmayan 1100 işyerinin bulunduğu Mobilyakent açıldı. Her iş yerinde 10’ar kişi çalışsa 11 bin kişiyi Mobilyakent’e götürüp getireceğiz. Bunların yanı sıra yeni nüfus yerleşim alanları da çıkmaya başladı. Bunların da ulaşım ihtiyaçlarını belirlememiz gerekiyor. Ulaşımda yaya trafiği, bisikletli trafik, lastik tekerlekli ve demir tekerlekli araç trafiğinin neden olduğu hareketlilik var. Tüm bu hareketliliği planlamamız gerekiyor. Bunun için de ciddi bir veriye ihtiyaç var. Hemşehrilerimizin nereden nereye gitme ihtiyacı hissettiğini; iş, alışveriş ya da sosyal amaçlı nerelere gittiğini bileceğiz ki buna göre ulaşım ihtiyacına cevap verebilelim. Bu nedenle yaklaşık 15 bin konuta gireceğiz. Ortalama beş kişiden haneleri düşünürsek 75 bin kişiyle görüşeceğiz" dedi.
Anketörlere karşı herhangi bir güvensizliğe neden olunmaması için anketörlerin imzalı ve onaylı yaka kartları olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, tüm Kayserililere anket için verdikleri ve verecekleri destek nedeniyle teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açıklamalarının ardından anketörleri uğurladı ve kendisine gösterilen güler yüzün gidilen her hanede gösterilmesini istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Şehir Hastanesi yöneticileri, engelli personelle bir araya geldi Mersin Şehir Hastanesi yöneticileri, Engelliler Haftası kapsamında hastanede çalışan engelli personelle bir araya geldi. Hastane yönetimi ve sosyal sorumluluk ekibi tarafından organize edilen etkinlikte, yöneticilerle bir araya gelen engelli personeller hem keyifli vakit geçirdi hem de istek ve önerilerini paylaşma imkanı buldu. Programda engelli personellere hastane yönetimi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri de takdim edildi. Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı, engelli çalışanların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda engelli personelin çalışma hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları başlatmaya kararlı olduklarını vurgulayan Aydınlı, alınan istek ve öneriler doğrultusunda, engelli personellerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Engelliler Haftası’nın, engelli bireylerin topluma katılımlarının önemini hatırlatmak ve engelli haklarının farkındalığını artırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Aydınlı, "Biz de Mersin Şehir Hastanesi olarak bu hafta vesilesiyle engelli personelimizin değerini bir kez daha vurgulamak ve onların başarılarıyla gurur duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Engelli personelimiz, azimleri ve başarılarıyla tüm topluma örnek olmaktadır. Hikayeleri, bize her şeye rağmen başarmayı öğretmektedir. Mersin Şehir Hastanesi olarak, engelli personelimizi her zaman desteklemeye ve önlerini açmaya devam edeceğiz" dedi.
Bursa Bursa’nın ‘Kraliçe inciri’ Japonya’ya gidiyor Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ile T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafında birlikte düzenlenen Japonya Pazarı Bilgilendirme toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan ile Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz ve Tokyo Büyükelçiliği Müşavir ve Uzmanlarının yanı sıra İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dr. Özlem Altındiş ve sektör temsilcileriyle yaş meyve sebze ihracatçıları katıldı. Japonya Pazarı Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Türk çiftçisinin alın teriyle üretilen yaş meyve ve sebzenin dış pazarlarda yerini alması için yoğun çalışma içinde olduklarını belirtirken, “Ürünlerimizin Japonya’ya da ihracı konusunda kiraz ile başlayan çalışmalarımızı siyah incir ile sürdürüyoruz. 2025 yılında Bursa Siyah İncirini Japon marketlerine götürmeyi, Tokyo’daki marketlerde siyah incir satılmasını hedefliyoruz” dedi. Japonya’nın meyve sebze ithalatında oldukça sıkı karantina tedbirlerinin uyguladığını belirten Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz da, “Bursa Siyah İncirinin niteliği itibariyle Japonya’da kendi pazarını oluşturabileceğine ve önemli talep oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu. Yazgan, Japonya’ya ihracatın açılmasına yönelik olarak ülkemiz tarafından yapılan bilimsel çalışmaların Japon makamlarınca kabul edilmesiyle Japonya’ya ihracata başlanabileceği ve bu süreçte bir tanıtım etkinliğinin de planlanmasının söz konusu pazar için önemli olacağını belirtti. Mukaddes Nur Yılmaz, Japonya’ya yönelik dondurulmuş sebze ve meyve ihracatında hiçbir karantina engeli bulunmadığını ve Japonya’da dondurulmuş ürün pazarının büyüme gösterdiğini söyledi. Japonya pazarında dikkat edilmesi gerekenlerden lojistiğe ve vergi hadlerine kadar farklı konuların elealındığı toplantıda, katılımcıların soruları cevaplandırılırken, geçmiş yıllarda Japonya’ya meyve sebze dışsatımı gerçekleştiren ihracatçılar da deneyimlerini paylaştılar.