MAGAZİN
Makam odasında bir ilk 26 Nisan 2024 Cuma - 16:03:28 Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; halk gününde kendisini ziyarete gelen genç çifti kırmayarak nişan yüzüklerini taktı. Neşeli anların yaşandığı makam odasında gerçekleşen nişan töreninde Başkan Yalım genç çifte mutluluklar dileyerek onları tebrik etti. Her hafta Perşembe günleri makam odasının kapısını açan ve vatandaşları makamında ağırlayan Başkan Yalım; akşamüstü kendisini ziyarete gelen Sude Coşkun ve Nurettin Sağdemir çiftinin en mutlu günlerinden birine şahitlik etti. Başkan Yalım’ı Mayıs ayında yapılacak düğün törenlerine davet eden genç çift, aynı zamanda nişan yüzüklerinin Başkan Yalım tarafından takılmasından mutluluk duyacaklarını söyledi. Bunun üzerine onları kırmayan ve mutluluklarına ortak olmaktan zevk duyacağını ifade eden Başkan Yalım, çiftin yanlarında getirdikleri nişan yüzüklerini parmaklarına takarak kurdelelerini kesti. Vatandaşların her zaman yanındayız Alkışlar arasında yüzlerin güldüğü makam odasında genç çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Yalım, ilk defa bir belediye başkanının makam odasında yüzük töreni gerçekleştirdiğini hatırlattı. Başkan Yalım genç çiftin düğünlerine de katılmaktan mutluluk duyacağını, vatandaşların her anında onların yanlarında olduklarını ifade etti. Çiftin yakınları ve makamda bulunan diğer vatandaşlar da genç çifte tebriklerini ve iyi dileklerini sundu.
24 Nisan 2024 Çarşamba - 12:37 23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin finalinde Nil Karaibrahimgil sahne aldı. Merinos Parkı’na akın eden binlerce çocuk, Nil Karaibrahimgil’in şarkılarıyla unutulmaz bir 23 Nisan coşkusu yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yılı Bursa’da coşkuyla kutlandı. İlk olarak Altıparmak Caddesi’nde Bursalılardan büyük ilgi gören kortej yürüyüşü başladı. Hemen ardından Merinos Parkı’nda çocuk sahnesi kurulan şenlik alanında, çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel, minik adımlar koşusu, Bursa yöresel çocuk halk dansları gösterisi, cimnastik gösterisi, bilim ve bubble show, çocuk halk dansları potpuri ekibi, kick-boks gösterisi, sihirbaz gösteri, DJ çocuk şarkıları ile tam bir bayram havası esti. Akşam saatlerinde ise Nil Karaibrahimgil konseri ile bayram taçlandı. Bursalılara Nil Karaibrahimgil sürprizi Birbirinden güzel şarkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu taçlandıran Nil Karaibrahimgil, sevilen şarkılarını bu kez Bursalı çocuklar için söyledi. ‘Burası İstanbul’, ‘Pırlanta’, ‘Hadi İnşallah’, ‘Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum’ isimli şarkılarını çocuklarla birlikte seslendiren Nil Karaibrahimgil, müzik şöleni yaşattı. “Tüm çocuklar aynı dilde gülümser” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konser sırasında sahneye çıkarak ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil’e çiçek takdim etti. Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Bozbey, “Gülümseyen yüzleriyle bugün burada bir araya gelen sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Doyasıya eğlenmek hakkınız. Cumhuriyetimizin ve millî egemenliğimizin mimarı olan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm çocuklar aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum’’ dedi. Çocuklar doyasıya eğlendi Merinos Parkı’na kurulan şenlik alanına bayram heyecanını yaşamaya gelen çocuklar ise bayramı dolu dolu yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiklerini ve mutlu olduklarını vurguladı. Güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Bursalı minikler, ’Keşke her gün çocuk bayramı olsa’ dedi. Çocukları ile birlikte şenliğe eğlenmeye gelen aileler keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyerek etkinliği düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
23 Nisan 2024 Salı - 15:52 Bando kuran veliler, mahalleye 23 Nisan coşkusu yaşattı Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl farklı bir etkinliğe sahne oldu. Her bayram öğrencilerden oluşan bando takımında bu kez veliler de yer aldı. Veli Bando Takımı Denizli sokaklarında gösteri yaptı. Denizli’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl olağanüstü bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Geleneksel öğrencilerden oluşan bando takımının yerine bu kez velilerden oluşan bir bando ekibi sahneye çıktı. Pamukkale Hacı İbrahim Demireren İlkokulu öğrenci velilerinin oluşturduğu bu özel bando takımı, Pelitlibağ Mahallesi sokaklarında muhteşem bir gösteri sergiledi. Normalde öğrencilerin yer aldığı bando takımının, bu sefer velilerin elinden çıkmasıyla sokaklar renklendi. Veliler, bayram coşkusunu ve milli ruhu en iyi şekilde yansıtan marşlarla çevreye neşe saçtılar. Büyük küçük her yaştan insanın ilgiyle izlediği bu gösteri, 23 Nisan ruhunu en güzel şekilde yansıttı. Denizli’nin bu özgün kutlaması, geleneksel kutlama tarzının dışına çıkarak toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi. Velilerin aktif katılımı, bayramın anlamını daha da derinleştirdi ve çocukların coşkusunu zirveye taşıdı. Kimi mahalle sakinleri ellerindeki Türk bayraklarıyla özel bando takımına eşlik ederken, kimileri ise cep telefonları ile benzerine az rastlanır bu anları ölümsüzleştirdi. Anne babalarının gösterisini ilgiyle izleyen minikler ise unutamayacakları bir 23 Nisan Çocuk Bayramı yaşadı. Bayramı coşkuyla kutladıklarını söyleyen bando ekibinden Sultan Atar, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı. Öncelikle herkesin kutlu olsun. Herkesin içinde bir çocuk vardır. Biz de veliler olarak bu çocukluğu kendi içimizde herkese yaşatmak istediğimiz için trampet çalmak istedik. Çocukken çok istemem rağmen bando çalamamıştım. Bu çok güzel bir şey oldu bence. Her yaşta insanın çocukluğunu yaşaması gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.
Denizli’nin kuaförleri ödüllerle kente döndü
14 Mart 2024 Perşembe - 13:08 Denizli’nin kuaförleri ödüllerle kente döndü DENİZLİ(İHA) – Aydın’da düzenlenen Türkiye’nin Kuaförleri Söke’de Yarışıyor etkinliğine 197 kişi birbiriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya farklı kategorilerde katılan Denizli ekibi 6 ödülle damga vurdu. Aydın’da Türkiye’nin Kuaförleri Söke’de Yarışıyor etkinliği düzenlendi. Türkiye’nin birçok ilinden yaklaşık 197 kişi katıldı. Denizli’den ise yarışmaya yaklaşık 40 kişi katıldı. Erkek Berberleri, Kadın Kuaförleri Kesimi, Türban, Makyaj ve Topuz yapımı dallarında birincilik için kıyasıya mücadele gerçekleşti. Denizli’yi gururlandıran ve 6 ödül birden alan gençlere plaketlerini sunan Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, “Bugün bir mutluluk için hep beraber toplandık. Söke’deki yarışmada 6 tane kupa almamız bizleri çok onurlandırdı, mutlu etti. Bizde oda yönetimi olarak evlatlarımızın, çocuklarımızın arkasından moral motivasyon vererek daha nice yarışmalarda kupalar alınmasını, birincilikler getirilmesini istediğimizden dolayı çocuklarımızı onura etmek için plaket veriyoruz. Her daim gençlerimizin yanında olacağız. Gece geç vakitlere kadar emek verdiler. Sizlerin kupa alacağına inanıyordum ve aldınız. Bizlerin gururu olan herkese teşekkür ederiz” dedi. Denizli’ye Türkiye’nin Kuaförleri yarışmasından 6 ödül Türkiye’nin Kuaförleri Söke’de Yarışıyor programında Denizli’ye 2 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük ile birlikte toplam 6 kupa kazandı. Bayan Saç Kesimi dalında Türkiye 1.’cisi Enes Özdemir, Topuz dalında Türkiye 2.’cisi Soner Salik, Makyaj dalında 16/22 yaş arası Türkiye 1.’cisi Sevim Alkış, Türkiye 2.’si Rojin Kılıç ve Türkiye 3.‘sü Esma Gün Kanyılmaz ile Erkek Berberliğinde Türkiye 3.’sü Serkan Amaç oldu. Oda tarafından plaketler takdim edildi Makyaj dalında 16 ile 22 yaş arası kategorisinde ilk 3’e giren öğrencilere verdikleri eğitimden dolayı Kayhan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Aksu ve Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Baran’a teşekkür plaketleri takdim edildi. Yarışmada Denizli’nin adını ön planda tutan ve ödülleriyle damga vuran gençlere Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası ve yönetimi tarafından plaketleri verildi.
Ünlü oyuncu koçu Ümit Çırak’ın yeni genç gözdesi Sena ve Mustafa Konak kardeşler
14 Mart 2024 Perşembe - 11:36 Ünlü oyuncu koçu Ümit Çırak’ın yeni genç gözdesi Sena ve Mustafa Konak kardeşler Ünlü oyuncu koçu Ümit Çırak’ın yeni gözdeleri Sena ve Mustafa Konak kardeşler oldu. Aras Bulut İynemli, Hazal Kaya, Rüzgar Aksoy, Mert Yazıcıoğlu, Elçin Sangu, Wilma Elles, Ahmet Haktan Zavlak gibi tanınmış birçok ünlü oyuncuya koçluk yapan usta oyuncu Ümit Çırak, genç yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. Şişli’deki yeni merkezinde eğitimlerine devam eden Çırak’ın yeni gözdesi Sena ve Mustafa Konak kardeşler oldu. Halen Tiyatro oyunları da sahneleyen Ümit Çırak yoğun programına rağmen, kamera karşısında yeteneklerini kanıtlayan Sena ve Mustafa Konak’ın tiyatro eğitimleri için destek oluyor. “İki kardeş de çok özel bir yetenek” Her öğrencisiyle özel olarak ilgilendiğini belirten Ümit Çırak “Gençler çok yetenekli. Mustafa Konak bana geldiği ilk işinden itibaren ilgisini ve çabasını hiç kaybetmedi. Halen okul ve setlerden arta kalan zamanlarda, bulduğu her fırsatta buluşup çalışmalar yapıyoruz, Sena Konak yoğun okul programına rağmen sınıf derslerine katılıyor; bu iki kardeş de çok özel bir yetenek onları sahnede izlemek benim için mutluluk verici bir durum” diyerek heyecanını dile getirdi. Sena ve Mustafa Konak kardeşler kimdir Usta oyuncunun övgüyle bahsettiği iki kardeş de ödüllü oyuncu. Sena Konak’ın Ahsen Eroğlu ile birlikte başrolde oynadıkları “Aylin” adlı kısa film Antalya Film Festivalinde Jüri Özel ödülün sahibi oldu. Sena Konak da 6. Kanatlı Denizatı Film Festivalinde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Usta oyuncunun bir diğer gözdesi Mustafa Konak’da Netflix’de yayınlanan “Fatma” adlı dizide canlandırdığı Otizmli çocuk rolüyle En İyi Çocuk Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.