YEREL HABERLER - 27 Şubat 2017 Pazartesi 15:42

Eğitimin sorunları çalıştayla raporlaştırıldı

A
A
A
Eğitimin sorunları çalıştayla raporlaştırıldı

Eğitimin sorunlarını ilk elden ve yerinde tespit etmek amacıyla, tüm eğitim çalışanlarına internet ortamında talep ve çözüm önerilerini dile getirme imkanı sağlayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi, topladığı verileri ‘Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ düzenleyerek 10 farklı alanda oluşturduğu çalışma komisyonları marifetiyle profesyonel bir rapor haline getirmeyi planlıyor.
Manisa Öğretmenevinde kendi alanına hakim eğitim çalışanlarının oluşturduğu komisyonlarla gün boyu çalışmalar yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi alandan gelen taleplerle, komisyon üyelerinin tespit ettiği sorunları raporlaştırıp Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve konu ile alakalı tüm kurumlara sunmayı düşünüyor.

“Rehavete kapılmayacağız”
Yapılan çalışmaları birebir takip eden ve katkıda bulunan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Rehavete kapılmadan, elde ettiği kazanımları, imza attığı başarıları yeterli görmeyen, daha yapacak çok işi olduğunun farkında olarak çalışmalarını sürdüren, hiçbir zaman mevcutla yetinmeyen, bunun üzerine yenilerini koymanın azmi ve çabası içinde olan bir teşkilatız. Temsil ettiğimiz kitlenin, eğitim alanının, bir milyonu aşkın camianın hala birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunları çözmek için çabamız, girişimlerimiz, mücadelemiz devam etmektedir.” dedi.

“Nitelikli bir müfredat istiyoruz”
“Eğitime önem vermeyen bir milletin varoluş iddiası sağlam temellere dayanmaz” diyen Mesut Öner, inanç, bilgi, karakter ve başarı bakımından sağlam nesillerin ancak eğitim yoluyla yetiştirilebileceğini dile getirerek, “Bu da iyi bir müfredatla mümkündür. Bugün ve yarın nasıl bir insan istendiği tasavvurunun gerçeğe dönüşeceği alan müfredattır. Biz, sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp çözüm yolları önermeyi ve alternatifler ortaya koymayı önemseyen bir sendika olarak, müfredat konusunda da kapsamlı bir araştırma yaparak geleceğimiz için bir sorumluluk aldık. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı bir adım attı. Bu adımı doğru bulduğumuzu ancak eksik tarafları olduğunu ifade ettik. Müfredat daha nitelikli, demokratik, çoğulcu, farklılıklara imkan veren bir hüviyete kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Milli ve manevi değerlerimizle barışık her projeye evet”
Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin yarınlarından endişe duymayacak şekilde işinin başına gitmelerini sağlamak, huzurun hakim olduğu bir zemini oluşturmak için çalıştıklarını dile getiren Öner konuşmasını şöyle tamamladı:
“Milli ve manevi değerlerimizle barışık bir eğitim sistemi, kamu görevlilerinin emeklerinin karşılığını aldığı bir çalışma hayatının hayat bulması, huzur ve sükunetin hakim olduğu bir ülke için atılan her adıma, yapılan her çalışmaya, hazırlanan her projeye ‘evet’ dedik ve demeye devam edeceğiz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ GSİM’den, Ziraat Türkiye Kupası finali için resmi başvuru Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanması için resmi başvuruda bulundu. Beşiktaş - Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalinin nerede oynanacağı ve saati henüz belli olmazken, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Elazığ’da oynanması halinde şehrin; kültür, sanat, spor ve coğrafi olmak üzere birçok yönden tanıtımına büyük katkı sunacağı düşüncesi ile TFF’ye başvurdu. Elazığ’ın en büyük yatırımlarından biri olan ve 2023 yılında hizmet vermeye başlayan Elazığ Atatürk Stadyumu, Türkiye’nin futbol oynamaya müsait en kaliteli zeminlerinden biri. Türkiye - Litvanya arasında kadın kutbol milli maçına ev sahipliği yapan 18 bin 423 seyirci kapasiteli Elazığ Atatürk Stadyumu, karşılaşması sonrasında kamuoyundan birçok tebrik mesajları almayı başardı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, maçın Elazığ’da oynatılması için TFF’ye resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, "Şehrimize ve diğer çevre illerimize canlılık getirmek amacıyla, 23 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçının doğunun incisi Elazığ Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynatılması için harekete geçtik. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak TFF’ye resmi dilekçe yazarak, maçın Elazığ’da oynanmasını talep ettik. Depremlerden etkilenen şehrimizde maçın oynatılması hem futbolseverlere psiko-sosyal destek sağlayacaktır hem de şehrimizin tanıtımına önemli katkı sunacaktır" dedi.
Erzincan Ölümcül hastalık için riskli tarih nisan ve ekim ayları arası Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna, ölümlere neden olan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının (KKKAH) Nisan ve Ekim ayları arasında görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Büyüktuna, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKAH) ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Nisan ve ekim ayları arasında görülüyor” Büyüktuna hastalığın nisan ve ekim ayları arasında görüldüğünü belirtip, “Hastalık sıklıkla kene kaynaklı, ateş, kanama ve karaciğer fonksiyon bozukluğu ile karakterize akut bir enfeksiyon hastalığıdır. Türkiye’de ilk olarak 2002 yılında tespit edilen hastalık Erzincan ve çevresini kapsayan geniş bir alanda görülmektedir. Hastalık mevsimsel özellik göstermektedir. Genel olarak nisan ve ekim ayları arasında ortaya çıkmaktadır. Etken virüs sıklıkla Hyalomma cinsi kenelerle bulaşmaktadır.” dedi. Sağlıkçılar ve hayvancılıkla uğraşanlar risk grubunda Büyüktuna sağlık çalışanlarının ve hayvancılıkla uğraşanların risk grubunda olduğunu belirtti. Hastalığın bulaşıcılığından bahseden Doç. Dr. Büyüktuna, “Hastalık, insanlara kenelerin kan emmesi ya da kenelerin elle ezilmesi esnasında bulaşabilmektedir. Virüs kenelerde ömür boyu kalmakta ve çoğalabilmektedir. Veterinerler, endemik bölgelerdeki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar risk grubunda yer almaktadırlar.” ifadesini kullandı. Doç. Dr. Büyüktuna hastalığın belirtilerinin; ani başlayan üşüme, titreme, ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı, bulantı, kusma ve karın ağrısı olduğundan bununla birlikte tüm vakaların yaklaşık yüzde 75’inde kanama ortaya çıktığına değindi. Hastalığın tedavisinden bahseden Doç. Dr. Büyüktuna, “Hastalığının tedavisinde ‘destek tedavisi’ esas tedaviyi oluşturmaktadır. Uygulanan destek tedavisinin düzenlenmesinde hastanın hem klinik hem de laboratuvar değerlerinin takibi önem taşımaktadır. Hastalara gerektiğinde kan ürünleri ile destek tedavisi uygulanmaktadır. Ağır ve çoklu organ yetmezliği gelişen hastalarda sıvı-elektrolit replasmanı, gerektiğinde diyaliz uygulanması, hatta yoğun bakım ve solunum desteği gerekebilmektedir.” dedi. Korunmada kontrol ve elbise tercihi önemli Hastalıktan korunma yöntemlerinden bahseden Doç. Dr. Büyüktuna, “Bütün enfeksiyon hastalıklarının kontrolünde olduğu gibi KKKA hastalığında da korunma ve izolasyon önlemleri büyük önem taşımaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’ nün (DSÖ) önerilerine göre hastanın kan ve vücut sıvıları ile korunmasız temastan kaçınılmalıdır. Mümkün olduğu kadar kenelerin bulunduğu alanlardan kaçınmak gerekmektedir. Bu yerlere gidenler mümkünse açık renkli elbiseler tercih etmeli, vücutta açık kısım kalmamasına dikkat etmeli, dönüşte mutlaka kene yönünden elbiselerini ve vücudunu kontrol etmelidir.” şeklinde konuştu.