POLİTİKA
Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" 30 Nisan 2024 Salı - 14:18:45 Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her düşünce ve fikre açık olduklarını belirterek, "Bugün Isparta’mız, ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" dedi. Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar dernekle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, iş birlikleri yaptıklarını aktardı. Başkan Başdeğirmen, "Tabii ki Isparta’da genç olarak sizlerin bu işlerin içerisinde olması bizim ufkumuzu daha çok açıyor, daha farklı projeler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sizlerin projelerinden istifade ettik. Bundan sonra da inşallah aynı düşünce ve aynı amaçla Isparta’mıza hizmet edecek güzellikleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz düşünceler, fikirler çok değerli" şeklinde konuştu. Her düşünce ve fikre açık olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı. Daha önceleri Isparta’ya özel turlar yapılmazken, şimdi komşu illerimizden günübirlik veya 2 günlük özel turlar yapılmaya başlandı. Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük, Eğirdir olsun o değerleri gayet güzel bir şekilde sunabiliyoruz. Şehrimize dışarıdan misafir alabiliyoruz. Bunlar da sizin gibi genç arkadaşlarımızın bizlere verdiği fikirlerdi. Hepimiz Isparta için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin fikirlerinizi önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da el birliği, güç birliği yaparak şehrimize hizmet edelim" görüşlerinde bulundu.
Başkan Aras’tan 1 Mayıs mesajı
30 Nisan 2024 Salı - 11:38 Başkan Aras’tan 1 Mayıs mesajı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutlayan bir mesaj yayımladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘Yaptığımız ve yapacağımız her hizmette, emekçi kardeşlerimizin döktüğü alın terini her şeyin üzerinde tutarak, Muğla’mızın tüm değerlerini ve güzelliklerini onlarla birlikte büyüteceğiz. Emeğin ve kutsal alın terinin bayramı kutlu olsun. 1 Mayıs, işçi sınıfını işçi haklarını koruma, çalışma şartlarını iyileştirme, dayanışmayı ve demokrasiyi geliştirme gücünü hatırlatma günüdür. Şimdi ise bu gücü tekrar hatırlatmamız gerekiyor. Ekonomik kriz, yaşam standartlarının düşmesi, en temel ihtiyaçların dahi lüks algılandığı bir zihniyetle yönetilmek, işçi sınıfı ve sınıf temelli hakları temsil eden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, çalışma şartlarını ve hak ihlallerinin yeniden düşünülmesi açısından oldukça önemlidir. Hangi sektörde çalışıyor olursa olsun, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışması, çalışma barışının sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, herkesin emeğinin karşılığını alması devleti yönetenlerin birincil hedefi olmalı ve bu hedefler için somut adımlar atılmalıdır. Emekçinin, işçinin bayramı; emek hakkı için mücadele eden emekçilerimizin örgütlülüğünün güç kazanacağı, sağlık ve iş güvencesinin korunup geliştirileceği, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya diliyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü özgürce kutlayabilmemiz için geçmişte büyük mücadeleler veren kardeşlerimizi ise en derin saygılarımla anıyorum. Bu duygularla, bütün emekçilerin ve çalışanların bayramını kutluyorum” dedi.
Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor
30 Nisan 2024 Salı - 11:29 Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde 31 Mart tarihinde yapılan muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Uçar’ın ‘Memnu hakların iadesine’ ilişkin kararı zamanında vermediği için Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti. 1722 seçmeni bulunan Ortaköy’de 31 Mart seçiminde Tevfik Kıloğlu ile Hüseyin Uçar muhtar seçilebilmek için aday oldu. Yapılan seçim sonrasında 1722 seçmenin 822’si Hüseyin Uçar’a, 575 oy da eski muhtar Tevfik Kıloğlu’na çıktı. Seçim sonrasında eski muhtar Tevfik Kıloğlu, seçilen Hüseyin Uçar’ın sabıkalı olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İtirazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, “2024/2196 sayılı kararıyla, Adli sicil ve arşiv kaydının incelenmesinden; Muğla 1.Asliye Ceza Mahkemesinin 27.10.2104 tarihli ve 2014/432 Esas, 2014/651 Karar sayılı ilamıyla Hüseyin Uçar’ın 5237 sayılı Kanun’un 86/1 maddesi uyarınca ‘kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve bu cezanın 9/7/2015 tarihinde kesinleştiği, söz konusu mahkumiyet kararına ilişkin 16/4/2024 tarihinde memnu hakların iadesi kararı aldığı ve bu kararında 16/4/2024 tarihinde kesinleştiği anlaşılmaktadır. Yerleşik uygulamalarına göre seçimden sonra alınan memnu hakların iadesine ilişkin karar, geriye yürümez ve kişinin karar tarihinden önceki hukuki durumunda herhangi bir değişiklik meydana getirmez. Ancak ilgili bundan sonra ki seçimlere yeterliliğine sahip bir kişi olarak katılabilir. Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde 31 Mart 2024 tarihinde Muğla İli Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesinde yapılan seçimde muhtar olarak seçilen Hüseyin Uçar’ın seçilmeye engel mahkumiyeti bulunduğu anlaşıldığından adı geçenin mazbatasının iptaline, muhtarlık seçiminin 2972 sayılı Kanun’un 33’ncü maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılmasına karar verilmesi gerekmiştir“ denildi. Muğla İl Seçim Kurulu Başkanı Ercan Arslan, “Muhtar seçilen kişi sabıkasını bildiği halde seçim öncesinde Seçim Kuruluna vermesi gereken ‘memnu hakların iadesi’ evrakını zamanında vermediği için YSK böyle bir karar verdi. Sanıyorum Türkiye’de bir iki yerde bundan dolayı seçim yenilenecek. 2 Haziran’da Ortaköy’de seçim yenilenecek. Seçilen muhtar yeniden aday olabilir” dedi.
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
30 Nisan 2024 Salı - 10:58 Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu Türkiye’yi yaklaşık 10 yıldır Avrupa’da temsil eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nun “Türkiye’deki Son Gelişmeler ve AB-Türkiye İlişkileri” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak davet edildiği 29 ve 30 Nisan tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşen toplantıya katıldı. 4 Aralık 2023 tarihinde Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nu Kayseri Melikgazi’de misafir eden Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki son gelişmeler ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında çalışma grubu üyelerine konuşma yaptı. Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grup Başkanı ve Bremen Parlamentosu Başkanı Antje Grotheer’in başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye Raportörü ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Nacho Snchez ile Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın konuşmalarına müteakip konuşmasını yapan Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki güncel gelişmeleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile sonuçlarını içeren bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gazze’de İsrail’in yapmış olduğu katliam ve Ukrayna’da yaşanan savaş konusunda görüşlerini dile getiren Başkan Palancıoğlu, Türkiye’nin güvenliği, terörizm, AB ile vize serbestisi, göç ve mülteciler, enerji ve ulaşım konusu başta olmak üzere Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinde gündem olan konulara yönelik görüşlerini belirtti. Aynı toplantıda Kahramanmaraş Büyükşehir önceki dönem Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de 6 Şubat depremleri ve Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında çalışma grubunu bilgilendirdi.
Başkan Çavuşoğlu: “Emek en kutsal değerdir”
30 Nisan 2024 Salı - 10:58 Başkan Çavuşoğlu: “Emek en kutsal değerdir” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, 1 Mayıs’ın tüm işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getirdiği, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış için demokratik tepkilerini meydanlarda haykırdığı anlamlı bir gün olduğunu belirtti. Emeğe yönelik her türlü hak gaspının karşısında, her zaman işçi ve emekçilerle yan yana olduklarını vurgulayan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Emek en kutsal değerdir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emek ve alın teriyle kazanan, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizle birlikte kutlayacağız. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte meydanlarda dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı. Emeğin ve dayanışmanın sesini hep birlikte yükselteceklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Dökülen her damla alın terinin kıymetini biliyor, insanca bir yaşam için emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emek mücadelesinde yaşamını yitiren herkesi saygıyla anıyor, alın teriyle üreten, geleceğimiz ve güvencemiz olan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
Başkan Doğan’dan 1 Mayıs mesajı
30 Nisan 2024 Salı - 10:56 Başkan Doğan’dan 1 Mayıs mesajı 1 Mayıs İçi Bayramı dolasıyla mesaj yayımlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür” dedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşçi ve emekçilerin her daim yanında olduğunu belirten Başkan Doğan, “1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biridir. Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Merkezefendi Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizle bir aile olarak, ‘Ben sen yok, biz varız’ diyerek ilçemize var gücümüzle hizmet ediyoruz. Birbirimiz ile olan bu bağ sayesinde güzel Merkezefendimize en güzel hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutluyorum” dedi.