YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:36

KANAL 38 SEKİZ YAŞINDA

A
A
A
KANAL 38 SEKİZ YAŞINDA

Kayseri’de yerel yayın yapan Kanal 38 televizyonu, 8. yaş gününü kutluyor.
29 Aralık 2003 tarihinde yayın hayatına başlayan Kanal 38 televizyonunun yöneticileri ve çalışanları 8. yaş gününe girmenin mutluluğunu yaşıyor. Çağan Medya Grup Genel Müdürü Deniz Çağan, Kayseri’de yerel televizyonculuğa yeni bir ses, yeni bir nefes, hepsinden önemlisi yeni bir anlayışla ’merhaba’ dediklerini, uzun soluklu çalışmada tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesinden hiç şaşmadıklarını söyledi.
Çağan, "Bu süre zarfında Fiziki mekan ve teknolojik altyapı bakımından Türkiye çapında yayın yapan bir çok kurumdan daha iyi bir seviyeye ulaştık. Birçok ilkin öncülüğünü yaptık. Dilerseniz neler başardığımızı şöyle bir hatırlayalım. Başkent Ankara’dan defalarca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Almanya’dan, şehrin simgesi Erciyes’ten şehrin güzide takımları Kayserispor ve Erciyesspor’un hazırlık kamplarından Bolu’dan Bursa’dan Türkiye’nin daha birçok merkezinden ilkeli tarafsız ve kesintisiz canlı yayınlar ile izleyicimize bile sürpriz gelecek çalışmalara imza attık. Canlı yayınlarla da sınırlı kalmadı Kanal 38. Birbirinden özel, birbirinden canlı, birbirinden heyecanlı programlarla da karşısına çıktı izleyicisinin. Günlük gazete başlıklarından siyaset ve tartışma programlarına, spordan aktüaliteye, sağlıktan çocuk gelişimine hukuktan ekonomiye kadar birçok konuda ve herkese hitap eden programlar yaptı Kanal 38. Ve yayınlanan paket programlar, belgeseller, klipler, çizgi filmler yapımcıya emeğe saygıyı da unutmadı Kanal 38. Hepsinin telif haklarını eksiksiz ödedi.Bu ilkeli, kaliteli, seviyeli yayınlar tabii ki taraflı tarafsız bütün camia ve kamuoyu tarafınca da takdir gördü. Siyasi Partiler, kamu kurum ve kuruluşları Sivil toplum örgütler Kanal 38’in tarafsızlığını her zaman takdir etti ve ödüllendirdi. Türk Standartları Enstitüsü tarafından ilk belge verilerek kalitesi tescillenen televizyon oldu Kanal 38. Bu üstün başarıları ardı ardına gerçekleştirdiği hizmet binası tabii ki Kanal 38’in kapsamına, hızına yetişemez oldu. Bu aşamada geniş bir mekan ve birbirinden özgün stüdyoların bulunduğu yaygın bir televizyon hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştu. Çağan Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çağan İnşaat gerekli projeleri ve hazırlıkları yapıp Kanal 38’i Türkiye’nin en büyük yerel televizyonu konumuna yükseltecek hizmet binasını inşa etti. Ve Kanal 38, 2 bin metrekare kapalı alan içerisinde birbirinden bağımsız tam 12 stüdyosu ve olağan üstü teknolojisi ile hizmet vermeye, kaliteyi yükseltmeye ufku genişletmeye devam etti" dedi.
Kanal 38 televizyonunun, 2 bin metrekare kapalı alan içerisinde bulunan, 12 bağımsız stüdyosu olan ve gerektiğinde de 20 stüdyoya dönüştürülebilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun belirlediği standartlara uygun Kayseri’nin ilk ve tek televizyonu olma özelliğini taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çağan Medya Grup Genel Müdürü Deniz Çağan, “Taraflı tarafsız tüm kamuoyunun takdirini toplayarak ve birbirinden özel programlara imza atarak Kanal 38, ilklerin televizyonu olma özelliğini gururla yerine getirmektedir. Yayınlanan bütün programların telif haklarını ödemekte, hiç bir şahıs veya tüzel kişilikle her hangi bir bağlantısı olmayan televizyonumuz, gurubumuz bünyesinde hizmetlerini yürütmektedir. Her 29 Aralık’ta güven yenileyebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yayıncılık anlayışımızdaki temel ilke ve değerlerimizin kurumsallaşması için bütün ekibimizle sürekli işbirliği içinde olmaya, onların motivasyonlarını yükseltmeye, farklı ve üstün olma anlayışına uygun olarak, güzel şehrimize artı değerler katacak hizmetlerde bulunmaya, başımız dik, yüreğimiz umut ve sevgi dolu olarak inancımızı yineliyorum. Gecesini gündüzüne katarak görevlerini özverili şekilde ifa eden ve Kanal 38 televizyonu bünyesinde faaliyetlerini yürüten değerli çalışma arkadaşlarıma, yayıncılık hizmetlerimizi takdir ederek değerlendiren ve bize büyük güç veren kamuoyuna, teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Beklide bu açılımı en güzel ifade edecek kişi Çağan grup yönetim kurulu başkanı Mustafa Çağan’dı. Çağan 8. kuruluş yıldönümüne özel yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi. “Kanal 38 bilindiği üzere 29 Aralık 2003 tarihinde bünyemize katılarak, Kayseri’ye yeni bir soluk, yeni bir ses getirdi. Geçen bu 8 yıl içerisinde misyon ve vizyonumuza uygun olarak, özellikle tarafsız, ilkeli, objektif yayın yapmaya, olağan üstü özen gösterdik. Elde ettiğimiz başarılar ve kat ettiğimiz mesafelerle, kamuoyunun takdirlerini kazandık. Teknolojiyi çok yakından takip eden, her zaman ilklere imza atan ve güzel şehrimize yakışanı yapan Kanal 38 televizyonunun gerçekleştirmiş olduğu yeniliklerden örnekler vermek istiyorum. Kanal 38, Çağan Grup bünyesine geçtiğinin daha ilk üç ayında Kablo TV’den, altıncı ayında ise internetten yayınlarını vermeye başlayarak, dünyaya açıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan akredite edilen Kayseri’de tek yayın kuruluşuyuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden canlı yayınlar yaparak Kayseri’de ilk yerel televizyon kanalı olma ayrıcalığını taşıdı. Başta Almanya olmak üzere İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Kayserililer Gecesi etkinlikleri ve büyük organizasyonlardan canlı yayınlar yapan ilk televizyon oldu. Dijital teknolojiyi Kayseri’ye getiren ilk yayın kuruluşu olarak günlük saat başı haberleri ile haber yayıncılığı yapan yegane televizyon hüviyetine büründü. 8. yaş günümüzde bizi her zaman ilgisiyle mutlu eden tüm Kayseri Halkı’na teşekkür ediyoruz, bizi izlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bulgaristan seçimleri için Mustafakemalpaşa’da sandık kurulacak Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpaşa’daki soydaşların 1 ay sonra sandık başına gideceği Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’da eşlik etti. Komşu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı. Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Ataşesi LyubomirLyubenov, oy verme işleminin yapılacağı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı. Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında Hamzabey BİLSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Şükrü Erdem’i de makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Erdem’e teşekkür etti. 6. kez sandık kurulacak Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme işlemi yapılacak. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaşlar için e-beyan sürecinin 14 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaşlık hakkı bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa’da kullanabilecek. Çifte vatandaşlarımızın seçim listelerinde yer almaları için 14 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yapan kişilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir” dedi.
Elazığ Elazığ GSİM’den, Ziraat Türkiye Kupası finali için resmi başvuru Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanması için resmi başvuruda bulundu. Beşiktaş - Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalinin nerede oynanacağı ve saati henüz belli olmazken, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Elazığ’da oynanması halinde şehrin; kültür, sanat, spor ve coğrafi olmak üzere birçok yönden tanıtımına büyük katkı sunacağı düşüncesi ile TFF’ye başvurdu. Elazığ’ın en büyük yatırımlarından biri olan ve 2023 yılında hizmet vermeye başlayan Elazığ Atatürk Stadyumu, Türkiye’nin futbol oynamaya müsait en kaliteli zeminlerinden biri. Türkiye - Litvanya arasında kadın kutbol milli maçına ev sahipliği yapan 18 bin 423 seyirci kapasiteli Elazığ Atatürk Stadyumu, karşılaşması sonrasında kamuoyundan birçok tebrik mesajları almayı başardı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, maçın Elazığ’da oynatılması için TFF’ye resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, "Şehrimize ve diğer çevre illerimize canlılık getirmek amacıyla, 23 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçının doğunun incisi Elazığ Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynatılması için harekete geçtik. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak TFF’ye resmi dilekçe yazarak, maçın Elazığ’da oynanmasını talep ettik. Depremlerden etkilenen şehrimizde maçın oynatılması hem futbolseverlere psiko-sosyal destek sağlayacaktır hem de şehrimizin tanıtımına önemli katkı sunacaktır" dedi.