YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:04

ADANA`DA ``GÜVENLİ ÜRÜN`` ZİRVESİ

A
A
A
ADANA`DA ``GÜVENLİ ÜRÜN`` ZİRVESİ

Adana Sanayi Odası`nda (ADASO) düzenlenen toplantıda, piyasaya güvenli ürün sunumunun sağlanması amacıyla üretim mevzuatı ve uygulanan denetimler konusunda sanayiciler bilgilendirildi.
``Türkiye`de Kalite Alt Yapısının Güçlendirilmesi Projesi`` kapsamında TOBB koordinasyonunda, Ekonomi Bakanlığı ve Adana Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen ``4703 Sayılı piyasa Gözetimi ve Denetimi Kanunu, Uygulamaları ve İthalat Denetimleri`` konulu bilgilendirme toplantısı Adana Sanayi Odası`nda gerçekleştirildi.
Seminerin açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Civan Serintürk, piyasa gözetimi ve denetiminin insan sağlığı, can güvenliğin ve çevreyi koruyarak toplumun hayat kalitesini yükseltmesinin yanında özellikle ekonomik alanda da büyük yarar sağladığını bildirdi.
Uygulamanın yerli ve ithal tüm ürünlerin iç piyasada denetlenmesini sağlayan önemli bir araç olduğunu vurgulayan Serintürk, ``Ürünün piyasaya güvenli sunumu için gerekli maliyete katlanmamış üreticilerin piyasadan dışlanmasını sağlayarak haksız rekabetin önüne geçmektedir. Ayrıca, piyasanın disipline edilmesine ve üretimin ileri standartlara kavuşmasına hizmet ederek rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmaktadır`` dedi.
Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Begüm Alp, 4703 Sayılı ``Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun``, Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı ve CE İşareti Yönetmeliği ile ilgili bilgi verdi. Alp, güvenli ürün uygulaması ile piyasaya sadece teknik düzenlemesine uygun ürünlerin sunumunun sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.
Seminerde, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Savaş Tarhan, ``Piyasa Gözetimi ve Denetimi``, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı İsmail Hakkı Görücü ise ``İthalat Denetimi`` ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir