YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 11:29

(DÜZELTME) KARATAŞ`TA ARAMA KONFERANSI YAPILACAK

A
A
A
(DÜZELTME) KARATAŞ`TA ARAMA KONFERANSI YAPILACAK

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar tarafından gerçekleştirilen Adana`nın ilçelerinin kalkınma önceliklerinin ve temel sorunlarının belirlenmesine yönelik arama konferanslarının üçüncüsü Karataş ilçesinde yapılacak.
Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin ilçe başkanları, kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı arama konferansında eğitim-gençlik ve spor, sağlık-sosyal hizmetler, kültür-turizm ve tanıtım, sanayi-ticaret ve istihdam, tarım-hayvancılık ve kırsal kalkınma, altyapı-ulaşım ve çevre konularında Karataş`ın sorunları ve öncelikleri dile getirilecek.
Konferans sonunda çözüm için gerekli çalışmaların yapılması için gerek ilgili bakanlıklar gerekse ilgili kurumlar nezdinde çalışma yürütülecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı: "Yunanistan’daki eylem nedeniyle İpsala ve Kipi Gümrük Kapılarında tır işlemleri yapılamamaktadır" Ticaret Bakanlığı Yunanistan’da çiftçilerin başlattığı eylem nedeniyle Yunanistan tarafındaki yolun tır geçişlerine kapatılmasından dolayı İpsala ve Kipi Gümrük Kapılarında işlemlerinin yapılamadığını açıkladı. Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Yunanistan’daki çiftçilerin başlatmış olduğu grev nedeniyle Yunanistan tarafındaki yolun TIR geçişlerine kapatılmasından dolayı 02.12.2025 tarihi akşam saatlerinden itibaren İpsala ve Kipi Gümrük Kapılarında TIR işlemleri yapılamamaktadır. Grev kapsamında Yunanistan’ın Bulgaristan sınırında bulunan Ormenio Gümrük Kapısının da çiftçiler tarafından kapatıldığı bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Bazı araçların geçişi için gerekli girişimlerde bulunulduğu aktarılan açıklamada, "Frigorifik tır araçlarında bulunan balık, yumurta, meyve ve sebze, çiçek, tıbbi malzeme ve ADR belgesine sahip kimyasal madde taşıyan tankerlerin grevden muaf tutulması konusunda gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Yunanistan’ın Bulgaristan ve Makedonya’ya açılan sınır kapılarında da grev sebebiyle eylemlerin yapılacağı, bu sınır kapılarında da tır geçişlerine izin verilmeyeceği, grevin 15-21 Aralık tarihine kadar süreceği bilgisi edinilmiştir. Bu süreçte tırların diğer gümrük kapılarına yönlendirilmesi önem arz etmektedir" denildi.