YEREL HABERLER - 12 Ocak 2017 Perşembe 15:31

Yüreğir Belediyesi’nden Aladağ’a yardım

A
A
A
Yüreğir Belediyesi’nden Aladağ’a yardım

Yüreğir Belediyesi, Adana’nın Aladağ ilçesine bağlı Kışlak, Köprücük ve Karahan köylerinde yaşayan 186 aileye gıda ve giysi yardımında bulundu.
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ağır kış şartlarında kapanan yolların açılmasıyla birlikte ailelere yardımların ulaştırıldığını belirterek, "Daha önce burada yaşayan ailelerimizi ziyaretimizde yardıma ihtiyaçları olduğunu gördük ve ailelerle görüşerek acil ihtiyaçlarını tespit ettik. Yardıma ihtiyacı olan ailelere yardım etmek amacıyla Yüreğir Belediyesi Meclisimizden karar çıkarttık. Ekiplerimiz yolların açılması ile birlikte gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yardımlarımızı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı" dedi.
Yüreğir Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde bu tür sosyal yardımları sürekli yaptıklarını söyleyen Çelikcan, şöyle devam etti:
"Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz bir program dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanında oluyor. İlçemiz sınırları içerisinde belediyemizin kaynaklarının imkan verdiği ölçüde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın imdadına koşuyoruz. Günümüzde belediyecilik anlayışı sadece yol, asfalt ve peyzaj çalışması yapmaktan ibaret değil. Bunlar zaten belediyelerin asli görevleri. Önemli olan vatandaşa dokunabilmek, vatandaşın sesine kulak verebilmek, ve yaşadığı sorunu imkanlar dahilinde giderebilmek. Sosyal belediyecilik işte tam da bu noktada önem kazanıyor. Biz Yüreğir Belediyesi olarak Allah’ın izni ve vatandaşlarımızın da desteğiyle bunu başardığımızı düşünüyorum."
Yüreğir Belediyesi’nin meclis kararı ile Aladağ’da dağıttığı gıda ve giysi yardımından yararlanan vatandaşlar Başkan Çelikcan’a teşekkür ettiler.
Aladağ’da yurtta çıkan yangında evlatlarını kaybeden aileleri de unutmadıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ’’Yurt yangınında evlatlarını kaybeden ailelerimize maddi manevi her zaman yanında olduk. Acılarını paylaştık’’ diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.