YEREL HABERLER - 15 Ocak 2017 Pazar 11:53

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu 20. yılını kutladı

A
A
A
Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu 20. yılını kutladı

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) 20. kuruluş yılını Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile kutladı.
Törene Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra Adanalı Tiyatro ve Sinema sanatçısı Rıza Akın ve Erdal Cindoruk’ta katıldı. Törende ayrıca Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na kuruluş yılı olan 1997 yılı ile 2017 yılı arası hizmet eden oyuncu ve yönetmenler ile SBŞT izleyicileri de davet edildi.
Açılış konuşmaları öncesi SBŞT’nin 20 yıllık geçmişini anlatan bir kısa film gösterimi gerçekleşti. Film gösteriminin ardından konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dünyanın her yerinde kültür ve sanata önem verilmesi gerektiğini ancak Adana’da bu önemin daha fazla olması gerektiğini söyledi. Başkan Karalar, “Hani kültür ve sanat dünyanın her yerinde çok önemli olmalı. Adana gibi imalathane olan, sanatçı yetiştiren bir yerde kültür ve sanata önem vermemek olmazdı. Gördüğünüz gibi Adana, Seyhan önemli isimler önemli değerler yetiştirmiş. Tiyatro en kötü şartlarda önemli mesajlar veren bir mekanizmadır. Ortaokulda ne olacaksın diye sorarlarda tiyatrocu olmak istediğimi söylerdim. Ben arkadaşlarımı tek tek kutluyorum. Önemli işler yapıyorlar ve hepsi çok başarılı” ifadelerine yer verdi.
Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurulmasında büyük emekleri olan Adanalı Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Rıza Akın ve yine SBŞT çatısı altında önemli işlere imza atmış olan Erdal Cindoruk’ta yapılan çalışmalardan ötürü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)