YEREL HABERLER - 23 Mart 2017 Perşembe 12:32

Büyükşehir zabıtası fırınları denetliyor

A
A
A
Büyükşehir zabıtası fırınları denetliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, ekmek üretimi yapılan fırınlar ile unlu mamul imalatı yapan iş yerlerinde sağlık kuralları, ortam hijyeni, ekmek gramajı, etiket kontrolü, ruhsat ve personel kıyafetleri konularında denetimlerini sıklaştırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, ekmek üretimi yapılan fırınlar ile unlu mamul imalatı yapan iş yerlerinde sağlık kuralları, ortam hijyeni, ekmek gramajı, etiket kontrolü, ruhsat ve personel kıyafetleri konularında denetimlerini sıklaştırdı.


Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordinesinde yürütülen denetimlerde vatandaşların sofralarında yer alan ekmeğin üretiminden tüketime kadar olan sürecin her safhasını kontrol etti. Zabıta görevlileri, ekmek üretimi yapan fırınlar ile unlu mamul imalatı yapan iş yerlerini ruhsat, sağlık kuralları, ortam hijyeni, ekmek gramajı ve etiket kontrolü ile personel kıyafetlerini büyüteç altına aldı.


Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin halkın temiz ve sağlıklı ekmek tüketmesi için önümüzdeki günlerde de fırın denetimlerini rutin olarak devam ettireceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan Aksaray’ın merkeze bağlı bin 300 nüfusa sahip Gücünkaya köyünde yaşayan köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da her geçen yıl gelişen tarım ve hayvancılık büyümeye devam ediyor. Merkeze bağlı bin 300 nüfuslu Gücünkaya köyünde ise köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Hemen her evin önünde en az 2 adet sera bulunurken, köy halkı domates, salatalık, biber, patlıcan gibi tüm sebzelerin yanı sıra fide üreterek satışa sunuyor. Çocukluklarından beri seracılık yaptıklarını anlatan Serpil Ok (50), “Çocukluğumuzdan beri bu işi yapıyoruz. Köyümüzün ekmek teknesi, gelir kaynağı, bizim işimiz de bu. Anne, baba ve ebeden gelme bir meslek. Köyümüzün bütün halkı fidecilik yapar, sebzecilik yapar, seralarda domates, salatalık, biber yetiştirilir, fideler yetiştirilir. Köyümüzün işi bu” dedi. Gücünkaya köyünün ’küçük Adana’ olduğunu belirten İsmail Ok (59) ise, “Ben doğduğumdan beri, ebelerimizden, dedelerimizden öğrendiğimiz gibi bu işi yapıyoruz. Şimdi hala devam ediyoruz. Şubat ayında başlar Mayıs’ın sonuna kadar devam ederiz. Fide yetiştiriyoruz. Diğer günlerde de sebze üzerinde çalışırız. Yani burası küçük bir Adana. Bizim gelirimiz bu. Bütün köy geçimini sera üzerinden sağlamaktadır. Domates, biber, fasulye, salatalık, patlıcan gibi sebze üzerinde her şey burada yetiştirilir” diye konuştu.