SAĞLIK - 24 Nisan 2017 Pazartesi 11:11

Kılıç: "Kan hastalıklarında Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir"

A
A
A
Kılıç: "Kan hastalıklarında Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir"

Kan Hastalıkları Federasyonu üyeleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında gittikleri Hollanda’nın Utrecht, Leiden ve Amsterdam şehirlerindeki talasemi ve orak hücre anemi derneklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kan Hastalıkları Federasyonu üyeleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında gittikleri Hollanda’nın Utrecht, Leiden ve Amsterdam şehirlerindeki talasemi ve orak hücre anemi derneklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Hollanda’nın Utrecht, Leiden ve Amsterdam kentlerindeki talasemi ve orak hücre anemi derneklerini ziyaret eden Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, görüşmelerin federasyon çalışmalarına çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.


Türkiye’nin çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren derneklerden gelen 10 kişilik bir grupla Oscar Nederland Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği, Amsterdam Üniversitesi Akademik Tıp Merkezi, Leiden Üniversitesi Hemoglobinopati Laboratuvarı gibi kurum ve kuruluşların yetkilileriyle bir araya geldiklerini kaydeden Kılıç, “Burada Hollanda’daki talasemi ve orak hücre hastalığının tanısı, önlenmesi, tedavisi ve hastaların bakımı hakkında bilgiler aldık. Hollanda ile Türkiye’deki hasta vakalarının karşılaştırmasını yaparken, gelecekte gerçekleştirilebilecek projeler için işbirliği mutabakatına vardık” dedi.


Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Kılıç, Hollanda genelinde 3 bin 500 talasemi ve orak hücre anemi hastasının olduğu bilgisini de verirken, bunlardan 2 bininin göç yoluyla ülkeye geldiğini ifade etti. Kılıç, “Hollanda bu hastalığın tedavisi konusunda bizden daha donanımlı. Ancak deneyim açısından biz daha ilerideyiz. Bununla ilgili olarak gelecek günlerde Hollanda ile işbirliklerimiz olabilir” diye konuştu.


Hollanda ziyaretine Ali Kılıç’ın yanı sıra, Hemofili ve Lösemi Hastalıkları Derneği Başkanı Tuğba Kılıç, Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, Denizli Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Turgay Besim, Finike Talasemi Derneği’nden Tayfun Aksoy ve Ziya Arısan, Mersin Talasemi Derneği’nden Selen Dindar ve Sevda Fikir, Kan Hastalıkları Federasyonu Proje Koordinatörü Sadettin Dindar, Kan Hastalıkları Federasyonu Gaziantep Temsilcisi ve Proje sorumlusu Hüseyin Poyraz Bali katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)