YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:32

Adana, genç dostu kent endeksinde sınav veriyor

A
A
A
Adana, genç dostu kent endeksinde sınav veriyor

Adana’nın gelecekteki yönetiminde söz sahibi olacak ve kentin gelişimine yön verecek gençler, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi’nin koordinesinde organize edilen Genç Dostu Kentler Endeksi Çalıştayı’nda güç birliği oluşturdu.

Adana’nın gelecekteki yönetiminde söz sahibi olacak ve kentin gelişimine yön verecek gençler, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi’nin koordinesinde organize edilen Genç Dostu Kentler Endeksi Çalıştayı’nda güç birliği oluşturdu. Habitat Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosu ve Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği’nin ortaklığında yürütülen projeye Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üniversitelerin öğrenci konseyleri ile siyasi partilerin gençlik kolları yöneticileri güç verdi.Çalıştayın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Hangi fikir ve düşünceye sahip olursa olsun, gençlerimiz Adana için birlikte olmalı ve birlikte üretmeye çalışmalıdır. İnşallah bu çalıştay, Adana’nın ufkunu açacak, kentimizin öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek sonuçlar doğuracaktır” dedi.



Karar alma süreçlerine gençlerin katılımı hedeflendi


İbis Otel’de gerçekleştirilen Genç Dostu Kentler Endeksi Çalıştayı’na Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Ramazan Akyürek’in yanı sıra Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ile gönüllü gençler katıldı. Temel olarak gençlerin kapasite gelişimi sağlamayı, katılım hakları esasında farkındalık yaratmayı, karar alma süreçlerine dahil olmayı ve katılımı sürdürülebilir kılmayı hedefleyen Genç Dostu Kentler Endeksi Çalıştayı’nda çalışma durumundan hane yapısına, sağlıktan medya kullanımına kadar bir çok alanda gençlerin mevcut durumlarını belirleyen anket sonuçları değerlendirildi.



Büyükşehir’in gençlik hizmetleri değerlendirildi


Adana’nın içinde yer aldığı 21 kenti kapsayan Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi kapsamında hazırlanan İyi Niyet Sözleşmesi’ne 2014 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün imza attığını vurgulayan Başkan Vekili Ramazan Akyürek, geçen süreçte ön görülen kriterleri büyük oranda gerçekleştirdiklerini belirtti. Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik, eğitim merkezlerinde eğitimde ücretsiz fırsat eşitliği sunduğunu, yine ücretsiz açılan kültür, sanat hobi kurslarında çok değerli hizmetler verildiğini, her branşta düzenlenen sportif etkinliklerle gençlerin spora teşvik edildiğini anlattı.



“Gençlerimiz değerlerimize sahip çıkıp, hizmet edecek”


Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Gençlerimiz, gelecekte bu ülkeyi ve kentlerimizi yönetecek, tüm değerlerimize ve dinamiklere sahip çıkıp, hizmet edecekler. Ancak, gençlerimizin aklını çelmeye çalışan, onların memleketlerine faydalı olmasını, bu ülkenin daha da yükselmesini engellemek isteyen güçler var. Öncelikle bu yapılara karşı gençlerimizin iyi eğitim almaları, çok kitap okumaları gerekiyor. Çünkü kıyaslama yapmanın yolu eğitimden geçiyor” diye konuştu.



“Adana için birlikte hareket etmeliyiz”


Gençlerin Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden beklentilerini, taleplerini çekinmeden dile getirmelerini isteyen Akyürek, “Farklı sosyal statülere sahip, değişik siyasi partilere ve fikirlere sahip gençlerimizin Adana için birlikte olması, birlikte üretmeye çalışması çok büyük önem taşıyor. Hiç endişeniz olmasın, Türkiye’nin en genç ve sportmen belediye başkanlarından olan Hüseyin Sözlü de sizlerin yanındadır. İnşallah bu çalışmalarımız Adana’nın ufkunu açacak, kentimizin öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek sonuçlar doğuracaktır” dedi.



Adana kent konseyi gençlerin yaşam kalitesini arttırmak için çalışıyor


Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak da konuşmasında gençlerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik her türlü çalışmanın içinde olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Sazak, Habitat Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosu ve Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği’nin ortaklığında yürütülen Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi’ni desteklemekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını aktarıp, sonuçlarının Adana’ya hayırlı olması diledi. Çalıştayın sonunda Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ve Gençlik Meclisi üyeleri, Başkan Vekili Akyürek’i ziyaret edip, Adana’nın projeye dahil olan 21 ilin ortalamasının üzerinde sonuçlar elde etmesinden dolayı teşekkür plaketi sundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Mersin Mersin’de polis minibüsü kaza yaptı: 1 polis memuru yaralı Mersin’in Erdemli ilçesinde görev dönüşünde olduğu belirtilen polis minibüsü yağmurla kayganlaşan yolda kaza yaptı. Yoldan çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarpan minibüsün şoförü polis memuru R.A.T. itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Limonlu Mahallesi’ndeki Şehit Polis Cem Tayfun Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre polis memuru R.A.T. yönetimindeki çevik kuvvete ait olduğu belirtilen minibüs, görev dönüşünde D-400 karayolunun Mersin Antalya istikametinde seyir halindeyken yağmurla birlikte kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Polis memuru R.A.T. çarpmanın etkisiyle refüje çıkıp devrilen minibüste sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle kaza yerine itfaiye, sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Minibüsün sıkışan kapısını açan itfaiye ekipleri polis memurunu bulunduğu yerden çıkardı. Vatandaşların da desteği ile yaralı polis memuru ambulansa taşındı. Erdemli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vatandaşlardan İbrahim Arslan kayganlaşan yolda polis minibüsünün kaza yaptığını belirterek, yaralı polisin ambulansla hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.