GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 12:38

Sunay Akın, Adana’da gençlerle buluşuyor

A
A
A
Sunay Akın, Adana’da gençlerle buluşuyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yazıları, şiirleri ve tarih dolu hikayeleri ile tanınan Sunay Akın’ı “Cumhuriyet Yolunda Gençler” konulu sohbette Adanalılarla buluşturacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yazıları, şiirleri ve tarih dolu hikayeleri ile tanınan Sunay Akın’ı “Cumhuriyet Yolunda Gençler” konulu sohbette Adanalılarla buluşturacak.


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 2 bin 500 kişilik ASKİ Atatürk Spor Salonu’ndaki ilk sosyal etkinlik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı onuruna gerçekleştirilecek. Merkez Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi PTT Caddesi üzerinde uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda organize edilen “Cumhuriyet Yolunda Gençler” konulu programda Şair, Yazar, Gazeteci, Araştırmacı ve Tiyatro Oyuncusu Sunay Akın, Adanalı sevenleriyle bir araya gelecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı’nın organizesinde 21 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak sohbette ‘Çağdaş Meddah’ diye anılan Sunay Akın, güldürürken, düşündürecek.



Cumhuriyetin 95 yıllık öyküsü


Sunay Akın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında kahramanlık destanları yazan Türk Milleti’nin cumhuriyete uzanan yolculuğunu, cumhuriyet rejiminin toplumlara sağladığı kazanımları, bilime, aydınlığa ve demokrasiye inanan bireylerin bu değerleri koruma çabasını, cumhuriyet uğruna bedel ödeyen insan öykülerini dile getirecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümünde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle cumhuriyet değerlerini yok etmeye yönelik hain planlarını da yorumlayacak olan Sunay Akın, interaktif sohbetin sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplandıracak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.