GENEL - 16 Kasım 2017 Perşembe 17:26

Kadınlar, şiddete karşı farkındalık oluşturuyor

A
A
A
Kadınlar, şiddete karşı farkındalık oluşturuyor

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Adana Şubesi Başkanı Zuhal Dinçer, toplum genelinde şiddete karşı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Adana Şubesi Başkanı Zuhal Dinçer, toplum genelinde şiddete karşı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.


TÜKD Adana Şube 2. Başkanı Hacer Bingöl, Şube Sekreteri Rukiye Çinkılıç, Sayman Yücel Biricik ve Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Doygun’la birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret eden Başkan Dinçer, 23 Kasım Perşembe günü 15.00-17.00 saatleri arasında “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir konferans düzenleyeceklerini belirtti.



"Kadına yönelik şiddette Adana ön sıralarda yer alıyor"


ÇGC ziyaretinde Başkan Yardımcısı Sait Güleç ve Genel Sekreter M. Ömer Üney’e çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Dinçer, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda geniş katılımlı düzenlenecek ve Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği (AKDAM) Başkanı Av. Muhal İkikardeş’in sunum yapacağı bir konferansla toplumun her türlü şiddetten arındırılmasına katkıda bulunmak istediklerini vurguladı. Dinçer, Adanalıları ve tüm basın mensuplarını konferansa davet ederek, TÜKD’nin kadına yönelik şiddet sarmalından kurtulmaya dönük çalışmalar gerçekleştirdiğini, özellikle kadına yönelik şiddette ön sıralarda yer alan Adana’da şiddete karşı farkındalığı oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.


TÜKD Adana Şubesi’nin Çukurova Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencilerden 39’una burs imkanı sunduğunu, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini dile getiren Dinçer, “1949’da kurulan ve 1988 yılında Adana şubesi açılan TÜKD, kamu yararına çalışan bir dernektir. Derneğimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş ve şiddete maruz kalmayan kadınların artmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bu nedenle düzenleyeceğimiz konferans, şiddetin önlenmesine yönelik zengin bir içerikle Adanalıları bilgilendirecek. Konferansımıza kadın-erkek ayrımı yapmadan tüm kesimleri bekliyoruz” diye konuştu.



“Şiddet haberleri yapmak istemiyoruz”


Ziyaretleri için TÜKD Adana Şubesi yönetimine teşekkür eden ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç ise kadın ve çocuklara yönelik şiddetin sona ermesinin en büyük dileklerinden biri olduğunu vurguladı. Gazetecilerin, 21. yüzyıl Türkiye’sinde ve Adana’da bu tür haberler yapmak istemediklerine işaret eden Güleç, kadın derneklerinin çalışmalarına ayrı bir değer verdiklerini söyledi. Güleç, düzenlenecek konferansın hem kadın ve çocuklar hem de Adanalılar için başarılı bir sonuç doğurmasını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.