SPOR - 13 Aralık 2017 Çarşamba 23:12

Kocaman: “Benim adıma sevindirici bir sonuç”

A
A
A
Kocaman: “Benim adıma sevindirici bir sonuç”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Adana Demirspor maçı sonrası, “Oyuncularım, son derece arzulu, disiplinli, istediğimiz şeyleri yapmak için maça çıktılar.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Adana Demirspor maçı sonrası, “Oyuncularım, son derece arzulu, disiplinli, istediğimiz şeyleri yapmak için maça çıktılar. Benim adıma sevindirici bir sonuç” dedi.


Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında deplasmanda Adana Demirspor’u 4-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Aykut Kocaman açıklamalarda bulundu. Oyunu beğendiğini ve sonuçtan memnun olduğunu belirten Kocaman, daha sonra şunları söyledi:


“İlk maçın sonunda sürprize çok fırsat verecek skor değildi. İlk maç sonucu 6-0 olunca, skorun kendisi böyleyken, doğal olarak bu farkı bekliyorduk. Turdan ziyade esas gözlemlemek istediğim tek şey oyuncularımın ilk maçın rehavetine kapılacakları mı yoksa her futbol karşılaşmasında Fenerbahçe forması giyen oyuncunun nasıl rekabet edeceğiydi. Oyuncularım, son derece arzulu, disiplinli, istediğimiz şeyleri yapmak için maçta çıktılar. Benim adıma sevindirici bir sonuç. Kaybetmek de, kazanmak da bir alışkanlık. Kazanan bir takım haline doğru gidiyoruz. Bugün bunu hem geliştirmek hem pekiştirmek amacıyla çıktığımız maçı kazandık. İlk yarısında Adana Demirspor, ağır skoruna rağmen sahada kazanmaya yönelik oynadı. Devrenin sonlarına doğru gelen gol bizi rahatlattı. Skor açısından zaten yapacağı bir şey yoktu.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan’da öğrencilere “hayvan sevgisi” aşılanıyor BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor. Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gönüllü veteriner hekimler tarafından yürütülen bu projede, ‘ağaç yaşken eğilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitimler veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “İlk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kıymeti konusunda eğitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptığımız bu işbirliği devam edecektir. Genellikle 7-11 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimleri vermekteyiz. Çocukların kalbinin temizliği, güzelliği, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamaları, özgürce yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumda köpekler hakkında büyük bir ön yargının olduğunu ve bu ön yargının yapılan eğitim sonrası kırıldığını söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Akın da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yanaşacağımız konusunda, hayvanların davranışları konusunda ve hayvanların yedikleri yiyecekler hakkında bilgi verildi” dedi.
Van Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi Van’da dağların yüksek kesimlerinde ve yaylarda büyük meşakkatle toplanan ve tescilli ürün olan otlu peynirin içine katılan şifalı otlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Van’da ekonomik getirisi olan ve binlerce aileye ek gelir sağlayan şifalı otlar, kent merkezindeki seyyar satıcılar ve manavlar tarafından halka ulaştırılıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte dağların yüksek kesimlerinde ve yaylalarda toplanan otlar, peynir başta olmak üzere birçok yemekte de kullanılıyor. Yaklaşık bir aylık ömrü olan otları bir an evvel vatandaşlara ulaştırmak için yoğun mesai harcayan toplayıcılar, bin bir zorlukla otların toplandığını söylediler. Yıllardır çarşı merkezinde şifalı otları toplayıcılardan alıp halka ulaştırdığını ifade eden Kerem Timur isimli esnaf, “Van’ın yaylalarından gelen otları genellikle peynirde kullanıyoruz. Bunun yanında kurutup keledoş yemeğinde de kullanıyoruz. Heliz, sirmo, çiriş, mende, kengir, keçikulağı var. Bunlar dağın en yüksek tepelerine çıkıp öyle toplanılıyor. Bir kişi akşama kadar ancak 5-6 kilo toplayabilir” dedi. Fiyatların otun çeşidine göre değiştiğini aktaran Timur, “Helizin kilosu 35 ile 50 TL arasında değişiyor. Sirmo 120 ila 150 TL, çiriş 25 TL, mende ise 50 TL’den başlayıp 85 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunların dağlarda bir ay ile 40 gün arasında ömrü var. Toplandıktan sonra ise 3 gün içerisinde kullanılması gerekiyor. Eğer dolaba atılmazsa veya kullanılmazsa üç günden sonra çürür. Şu anda işler iyi. Ömrü kısa olduğu için vatandaşlar yüklenip hemen alıyor” ifadelerini kullandı. Furkan Gilgin isimli esnaf ise yılın sadece bir ayı şifalı otları sattığını belirterek, “Bunlar köylüler tarafından dağdan toplanıp bize getiriliyor. Biz de bunları vatandaşlara sunuyoruz. Bunlar peynir ve yemeklerde kullanılıyor. Salamurasını da tutan var. Bu otlar kalbe, tansiyona, şekere birebirdir. Van’ın peynirini meşhur eden bu otlardır” diye konuştu. Vatandaşlar ise dağdan toplanan otları beğenerek aldıklarını ifade ederek peynire tadını verenin bu otlar olduğunu söyledi.