SPOR - 14 Aralık 2017 Perşembe 13:48

TSYD üyeleri hasret giderdi

A
A
A
TSYD üyeleri hasret giderdi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nde yenilenen Nihat Geven Tesisleri’nin açılışı yapılırken düzenlenen gecede 20,30 ve 40 yıllık üyelere plaket verildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nde yenilenen Nihat Geven Tesisleri’nin açılışı yapılırken düzenlenen gecede 20,30 ve 40 yıllık üyelere plaket verildi.


TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in de katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, “TSYD Adana Şubesi olarak her geçen yıl daha büyüyerek, Türk sporu, üyelerimiz ve spor medyasına hizmet veriyoruz. Onursal başkanımız, meslek büyüğümüz Nihat Geven tarafından derneğimize kazandırılan bu güzel tesiste yine birlikte olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.


Poyraz, Genel Başkan Oğuz Tongsir’in katkılarıyla yenilenen tesisin daha da uygun hale geldiğini belirterek, “Bu konuda bize önemli katkı veren Genel Başkanımız Oğuz Tongsir’e çok teşekkür ediyoruz. Erken yeni yıl kutlamasıyla bir araya gelip hasret giderdiğimiz için de çok mutluyuz. Ayrıca TSYD üyeliğinde 20,30 ve 40 yılı dolduran arkadaşlarımız için Genel Başkanımız Oğuz Tongsir’in hazırlattığı plaketler ise gecemize ayrı bir heyecan katmıştır” diye konuştu.



TSYD her geçen gün güçleniyor


TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Adana’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdiği konuşmasında, “Adana Şubemiz TSYD’nin en köklü, geniş ve başarılı bir şubemizdir. Başkan Adnan Poyraz’ın daveti ile burada olmaktan, sizlerle birlikte bu güzel ortamı yaşamaktan dolayı çok mutluyum. TSYD olarak böyle etkili ve çalışkan şubelerimizle her geçen gün daha da güçleniyoruz” dedi.


TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, üyelikte ise 50’nci yılını dolduran TSYD Adana Şubesi’nin kurucu Başkanı Nihat Geven’e gecenin sürprizini yaptı. Ünlü karikatürist Mesut Yavuz’un çizdiği karikatür ile duygulanan Geven, ardından TSYD tarafından adına hazırlanan köstekli saat ile de duygulu anlar yaşadı. Geve, Genel Başkan Tongsir’in armağanları karşısında mutlu oldu. Genel Başkan Tongsir “Nihat Geven örnek kişiliği spor adamlığı ile TSYD için de önemli bir kazançtır. Derneğimize çök önemli katkıları olmuştur. Biz de TSYD olarak bu anlamlı günde kendisine mutlu olacağı armağanlar hazırladık” şeklinde konuştu.


TSYD’de 40’ncı yılını dolduran Adana’nın duayen gazetecilerinden Muzaffer Bal’a plaketini CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer verdi. Tümer, çok eski yıllardan tanıdığı ve saygı duyduğu Muzaffer Bal’a plaketini verdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.



Metin Gören’den 41 kere maşallah


Törende 40 yıllık üyelerden Kurtar Çakın, Bilal Tipi ve İlhan Erk’e plaketlerini TSYD’nin Adanalı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gören, tek tek kutlayarak “41 kere Maşallah” dedi.


İstanbul’dan 1 haftalığına geçici görevle geldiği Adana’da 30 yılı geride bırakan Hürriyet Gazetesi’nin Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız’ın TSYD’deki 40’ncı yıl plaketini Genel Başkan Oguz Tongsir ve Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz beraber verdi.


TSYD’de 30 yılı dolduran üyelerin plaketlerini Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz verdi. Başkan Poyraz, Erdal Fernergiz, Erkan Erk, Orhan Apaydın, Mehmet Kırcalı, Abdulvahap Ünkat ve Musa Alkan’a plaket verirken kendisi de 30. Yıl plaketini Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Cafer Esendemir’den aldı.


TSYD’de 20 yılı dolduran Duran Fidan, Bircan Birincioğlu, Hasan Hüseyin Türk, Serkan Şenyürek, Ahmet Yahşi, Abdullah Yangın, Erol Şennur, Hüseyin Sungur, Ahmet Kurtlu Çakın, Ergun Kara ve Mehmet Önal’a plaketlerini TSYD’nin Adanalı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve As Başkanı Oğuz Kerim Hoşfikirer verdi. TSYD’nin 20 yıllık üyesi Hoşfikirer’in plaketini ise TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor Sivas’ın tarihî mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Sivas kent merkezinde bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ), buharlı lokomotiflerin ve yük vagonlarının bakım ve onarım işlerinin yapılması amacıyla kuruldu. 1939 yılında Cer Atölyesi ismiyle kurulan fabrika bugün TÜRASAŞ ismiyle hizmet veriyor. Fabrika içerisinde kurulan müze ise demiryolu geçmişine adeta ışık tutuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar üretilen yaklaşık 3 bin parça müzede sergileniyor. Devrim otomobilin motor kalıbı olmak üzere vagon prototip maketlerden en küçük vagon parçalarına kadar yaklaşık 3 bin antika parça ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. “Devrim otomobilin motor kalıbı da sergileniyor” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, müzenin halka açık olduğunu söyleyerek, “Eğitim kısmında çırak okulunun kullandığı bando takımı var burada. Eskişehir’de üretilen devrim arabasının motor blok modeline varana kadar burada parçaları sergilemekteyiz. Müzemiz halka açık. Mesai saatleri içerisinde talep eden herkes gezebilir. Bu parçaları görebilir. En değerli parça bence devrim arabasının motoru. Çünkü bir tarihe tanıklık ediyor. O zaman çekilen filmde de bahsediyorlar. Devrim arabasının motor bloku defalarca dökülüyor çatlıyor, sorun çıkıyor. En son orada deniyor ki Sivas’ta cer atölyesi dökümhanesinde bir usta var ancak o usta bunu yapar diyorlar. Sivas cer atölyesi dökümhanesinde döktürülen parçayla devrim arabasının motorunda muvaffak oluyorlar. Bu çok önemli bizim için. Bunun dışında aslında bana sorarsanız her bir parçası önemli. Ben 1985 yılında çırak okuluna girdim. Baktığınız zaman aslında ben de müzenin bir parçasıyım. Çeşitli ürünler, yaptığımız vagonların maketleri burada sergileniyor. Açılışa dair fotoğraflar, anı defteri. Her şey burada mevcut. Sinemamızın film makinesi hepsini burada sergiliyoruz” dedi.