GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 09:55

Anne babalara “çocuklara cinsel istismar” semineri

A
A
A
Anne babalara “çocuklara cinsel istismar” semineri

Çukurova Belediyesi, son dönemlerde artan “çocuk ihmali ve cinsel istismara” karşı ailelerin bilgilendirilmesi için seminer düzenledi.

Çukurova Belediyesi, son dönemlerde artan “çocuk ihmali ve cinsel istismara” karşı ailelerin bilgilendirilmesi için seminer düzenledi. ’Aile Rehberlik ve Eğitim Seminerleri’ düzenleyen Çukurova Belediyesi’nin ilk seminer konusu “Çocuklara Cinsel İstismar” oldu. Uzmanlar tarafından, “Çocuklarımıza ne zaman ne öğreteceğiz?”, “Anne baba olarak biz neler yapabiliriz” konularının ele alındığı seminer, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Anne babalar seminere ilgi gösterdi.


Seminerde çocuk yetiştirme tutumları, ailelerin geçirdiği süreçler, gelişim dönemleri, engel türleri ve özellikleri, davranış değiştirme, aile içi iletişim, kardeş ilişkileri, beceri öğretimi gibi konularda bilgiler verildi. Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği aile seminerleri ile ailelere belli beceriler kazandırma ve mevcut problemlerle başa çıkma becerilerini geliştirmek hedefleniyor. Anne babalar seminerin oldukça yararlı olduğunu ifade ederek, Çukurova Belediyesi yetkililerine ve eğitmenlere teşekkür etti.



“Aile seminerlerimiz devam edecek”


Aileleri bilinçlendirmenin önemini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova’nın Gülen Anne, Baba ve Çocukları” sloganıyla başlatılan aile rehberlik ve eğitim seminerlerini çok önemsiyoruz. Ancak özellikle son günlerde hepimizin canını yakan ve kahrettiğimiz çocuk istismarı haberleri anne babaları çok tedirgin ediyor. ’Çocuklarıma bu konuyla ilgili nasıl bir eğitim verebilirim’ diye düşünüyor. Cinsel istismar konusunda toplumun tüm kesimlerinin önleyici bilgilerle donatılması gerekiyor. Toplumda derin yaralar açan bu konuya karşı bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz eğitim seminerine halkımız yoğun ilgi gösterdi. Çukurova halkı ne kadar bilinçli olduğunu bir kere daha gösterdi. Aile seminerlerimiz devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.