ASAYİŞ - 19 Nisan 2018 Perşembe 08:55

Adana’da 160 kilo 700 gram eroin ele geçirildi

A
A
A
Adana’da 160 kilo 700 gram eroin ele geçirildi

Adana’da bir kamyonun yakıt deposunda "Şans" isimli narkotik köpeğiyle yapılan aramada piyasa değeri 65 milyon lira olan 160 kilo 700 gram eroin bulundu.

Adana’da bir kamyonun yakıt deposunda "Şans" isimli narkotik köpeğiyle yapılan aramada piyasa değeri 65 milyon lira olan 160 kilo 700 gram eroin bulundu.


Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, emniyet müdürlüğünde yaptığı açıklamada Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat esasıyla çalışarak 10 gün içinde ikinci kez yüksek miktarda eroin ele geçirdiklerini söyledi. Yıldız, TAG otoyolu Sarıçam ilçesi İncirlik Park Alanında polislerin bir kamyondan şüphelenip durdurduğunu ilk aramada bir şey bulunamadığını belirterek, "Ancak daha sonra hassas burunlu ’Şans’ isimli köpeğimiz kamyonun zula diye tabir edilen yakıt deposuna tepki verdi. Polisler yakıt deposunu kontrol ettiğinde 160 kilo 700 gram eroin ele geçirdi" dedi.


Yıldız olayda bir kişinin gözaltına alındığına dikkat çekerek şöyle devam etti:


"Göreve geldiğimizde gençlerimizi zehir tacirlerine yedirtmeyeceğiz dedik ve bunun için gece-gündüz çalışıyoruz. Arkadaşlarımız en ufak bir şüpheyi bile değerlendirip operasyonlar yapıyorlar. Biz bunların üzerine gitmeye devam edeceğiz, hem sokaklarda hem otoyolda zehir tacirlerine geçit vermeyeceğiz."



"Terörle uyuşturucu iç içe geçmiş durumda"


Yıldız, terörle uyuşturucunun iç içe geçmiş olduğunu anlatarak, "Terörün en büyük finansı uyuşturucu ticaretidir. Biz uyuşturucuya darbe vurdukça teröre de darbe vuruyoruz. Arkadaşlarımız 10 gün içinde ikinci kez yüksek miktarda eroin ele geçirdi. Bununla milyonlarca gencimizin hayatının kararmasının önüne geçildi. Bu eroinin piyasa değeri 65 milyon lira" diye konuştu.



10 günde 275 kilo eroin, 340 bin hap ele geçirildi


Polis 10 gün içinde özellikle eroin tacirlerine büyük darbe vurdu. Daha öncede bir aracın zulasında 114.5 kilo eroin ve 340 bin uyuşturucu hap ele geçirilmişti. Bu uyuşturucuların piyasa değerinin 55 milyon lira olduğu öğrenilmişti. Bugün ele geçirilen 160 kilo 700 gramla birlikte toplamda 270 kilo eroin ele geçirildi. Son operasyonda yakalanan zanlının emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.