YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 15:07

YARALI ORMAN KARTALINA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

A
A
A
YARALI ORMAN KARTALINA BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Adana’nın Ceyhan ilçesinde köylüler tarafından yaralı halde bulunan büyük orman kartalı Ceyhan Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından tedavi altına alındı.
Çelemli köylüleri tarafından kanadındaki yara ile açlıktan yarı baygın halde bulunan kartal, Ceyhan Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne teslim edildi. Görevliler tarafından korumaya alınan yaralı kartal, vakit kaybetmeden veteriner hekim tarafından muayene edildi. Yapılan ilk muayenede, kartalın sağ kanadından saçmalarla yaralandığı belirlendi.
Yarasına bağlı olarak uçamadığı için açlıktan da yarı baygın hale gelen kartalın tedavi süreci başladı. İlk olarak kanadındaki yarası tedavi edilen talihsiz kartal, besin alarak güçlenmesi için ciğerle besleniyor.
Yaklaşık 15 gün sürecek olan tedavi ve bakımın ardından sağlığına kavuşmasını beklediklerini belirten veteriner hekim Kadir Kara, "Tamamen iyileştikten sonra doğal hayata bırakacağız. Çok nadir bulunan 3 yaşındaki bu kartal cinsinin doğal hayatta ömrü yaklaşık 100 yıl dolayındadır ve nesli az bulunan bir cinstir. Bilinçsizce yapılan avlanma bu tür hayvanların neslinin tükenmesine neden oluyor. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir