GENEL - 08 Ağustos 2019 Perşembe 09:12

Kurbanda kesilen eti hemen tüketmeyin

A
A
A
Kurbanda kesilen eti hemen tüketmeyin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Adanalı kebapçı Hasan Oral, kurban etlerinin 4 saat dinlendirilerek tüketilmesi ve lezzetli Adana Kebabının yapımı konusunda uyarılarda bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Adanalı kebapçı Hasan Oral, kurban etlerinin 4 saat dinlendirilerek tüketilmesi ve lezzetli Adana Kebabının yapımı konusunda uyarılarda bulundu. Oral, “Lezzetli Adana Kebabında et mutlaka sinirden ayrılmalı ve eti tüketmek için en az 4 saat sıcaklığının gitmesi için beklenmeli” dedi.


Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram için bütün hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar şimdi ise kurbanlarının kesilmesini bekliyor. Yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı’nda etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar var.



“Etin sıcaklığı gitmeli”


Kebapçı Hasan Oral, etlerin kesildikten sonra yemek için en az 4 saat dinlenmesi gerektiğini kaydetti. Etleri saklamak için ise poşet yerine jelatinlere sarılmasını tavsiye eden Oral, “Eti kesimden sonra belli bir süre dinlendirmek gerekiyor. Bu da en az 4 saat. Etin kendi sıcaklığı var o gittikten sonra ayırabilirler. Daha sonra vatandaşlar jelatin halinde dipfrizde günlük kullanacakları kadarını saklayabilirler” diye konuştu.



“Kurbandaki etler kebaba uygun”


Kurban Bayramı’nda Adana Kebabı yapacaklara tavsiyelerde de bulunan Oral, lezzetli Adana Kebabı yapmak için etin sinirlerden ayrılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:


“Kurban Bayramı’nda kesilen bütün koyunların tamamı kebaba uygun et. Çok sağlıklı. Hiçbir yeri kesilmemiş et. Kurban Bayramlarında kesilen koyunlarda erkek olduğu için eti bizim istediğimiz standartlarda. Kebap yaparken koyunun her bölgesini birleştirip bir kısmını el kıyması diğer kısmını makine kıyması yapabilirsiniz. Önemli olan sinirlerin ayıklanması ve güzelce tuz ve pul biberle yoğurmak gerekiyor. Yoğurduktan sonra da bunu şişe saplamak gerekiyor. Bazı insanlar bunu şişe saplayamayabilir ama kebabın asıl olanı közde pişmesidir. Izgarada da pişirebilirsiniz. Pişirme süresi göz kararı olmalı. Pişirirken ekmek arasına yağlarsanız hem içi hem dışı pişer.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.