EKONOMİ - 06 Eylül 2019 Cuma 14:32

Rus tekstilciler Adana kumaşına geldi

A
A
A
Rus tekstilciler Adana kumaşına geldi

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların kümelenmesine yönelik hazırladığı ve Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamındaki desteği ile Adana’ya gelen Rus heyete, Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) düzenlenen toplantıda, “Türk Tekstil Sektörü ve Rus Pazarı” konusunda bilgilendirme yapıldı.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların kümelenmesine yönelik hazırladığı ve Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamındaki desteği ile Adana’ya gelen Rus heyete, Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) düzenlenen toplantıda, “Türk Tekstil Sektörü ve Rus Pazarı” konusunda bilgilendirme yapıldı.


Rusya ile Adana arasında tekstil sektöründeki ticari ilişkileri geliştirmek, ikili görüşmeler yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ziyarete katılan 50 farklı firmadan toplam 61 kişilik heyet, ilk ziyaretini Adana Sanayi Odası’na gerçekleştirdi.


ADASO’da, ‘Rus heyeti’, ‘’Türk Tekstil Sektörü ve Rus Pazarı” konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve iş birliklerinin daha da geliştirilmesini amaçladıkları toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.


Rusya ile Türkiye arasındaki iş birliği ve yatırım imkanlarının geliştirilmesinin her iki ülke için de önemli olduğunu belirten Kıvanç, “Rusya ile Türkiye arasındaki iş birliği ve yatırım imkanlarının geliştirilmesinin her iki ülke için de önemli olduğu inancındayım. Türkiye’de faaliyet gösteren Rus firmalarının sayısında son yıllarda artış göstermekte olup, ülkemiz firmalarının da Rusya’ya ilgisinin yine artış eğiliminde olduğu görülmüştür” dedi.


Adana ile Rusya arasındaki ticaret hacmine bakıldığında yıllara göre artış olduğunu gözlemlendiğini ama bunun yeterli olmadığını dile getiren Kıvanç, “Rusya’ya ihracatımız 2016 yılında 35 milyon dolar, 2017 yılında 61 milyon dolar, 2018’de ise 66 milyon dolar olup, Adana’nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında yer almaktadır. Bu rakamların çok daha yukarılara çıkarılması beklenti ve arzumuzu ifade ederek, Rus yatırımcıları ilimizde görmek istiyoruz” diye konuştu.


Türk Tekstil Sektörü ve Rusya Pazarı konulu toplantıda ayrıca Rus Alım Heyeti temsilcileri ile Türk iş adamları iş birliği ve yatırım imkanları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Dört gün boyunca Adana’da bulunacak Rus alım heyeti temsilcileri, Adana’daki tekstil fabrikalarını yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.